prosím zkušené o radu, zvažuju zas jednu E65:
kurevtor píše:1) E65 z roku 2002, 2003 - ano či ne? Vždycky je a bude nějaký problém, kor u takhle starýho auta, jde mi o to jestli se toho vždy vyvarovat a E65 z těch let vůbec nebrat? Nebo jen být na něco opatrný při koupi?
o roku to vůbec není, jezdí mi sem i pár Fek vraků, r.v. 2010 apod kdy majitel řekne seru na to, už do toho nebudu investovat, za dva roky kupuju nový auto a todle už "dojezdím", takovy lidi bych liskal, a je jich čím dal víc. auto najeto třeba 250 a totální vrak po technické stránce.
všebecně platí když je to nafta a kombík, "víc to pracuje" a mín se tomu dopřeje, naopak kdo mi jezdí se sedmou první nebo druhej majitel v beníznu, tak 90 procent lidi tomu autu dopřejou a chcou to mít TOP, jezdí mi sem E65 2001 který sou top, jezdí mi sem F10 2011 která je vrak,
vždy je to o pořádne prohlídce auta při koupi, většinou přijede nějakej zoufalec kterej měl předtím oktávku nebo 5er nebo něco, no a že si koupil uplně skvělou sedmu a já mu spočítám na místě investice do auta 200tkč a ten člověk mi tady brečí, pak se do toho furt serou peníze a je to skoro neskutečny.
osobně tady dlouho nebyl nikdo kdo by do E65, E60 nedal po koupi hned aspon 30 (bavíme se že to chce mít ´v cajku, takže hned vyměna všech naplní, což je skoro 20), a nějaky další drobny servisy,
takže o rok nejde, o km taky moc ne, spíš o celkovej stav auta, pokud do toho majitel rval peníze, je jedno že to má 500 najeto
kurevtor píše:2) Má cenu zvažovat E65 z roku 2002 s nájezdem 345 tisíc km? Majitel říká, že převodovka je OK, ale není už náhodou dávno za svou životností? Kolik to bude stát, až se vysype?
opět viz výše, jde o stav auta, samozřejme čím starší a víc km, tím musí byt člověk důkladnější
kurevtor píše:3) Obecně, kolik je +- max. přijatelný nájezd? Chápu, že je to o stavu auta, ale i tak.... u těch 345 tisíc to už je na výměnu rozv. řetězu a celkově jakoby na odpis, ne?
rozvody u N62 se děla po zvuku, když klepe, udělá se, jinak ne, někdy vydrží 100tkm(vyjímka) někdy vydrží 600tkm, a hlavně, 90 procent sedmiček je stočených. u každého auta se vyplatí prověření přes BMW, stejně jako Cebia,