Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E65 745i 02´ - pravé zadní kolo níže

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
kabyr01

#1 Příspěvek od kabyr01 »

Ahoj klubáci, potřeboval bych radu - poslední dobou si všímám, že tlumič na pravém zadním kole je víc dole, než na zbytku auta. Nejdříve jsem si myslel, že se mi to jen zdá, tak jsem zaparkoval na rovné silnici a opravdu pravé kolo je niž - porovnání s druhým kolem (mezera mezi pneu a blatníkem) a když to porovnám s okolo stojícími auty, tak ty stojí rovně. Přijde mi, že po delší jízdě, je to trochu lepší, ale pořád viditelné.Není to, že by to leželo úplně.

Koukal jsem taky do nádobky na hydraulickou kapalinu a tam mám blízko minima, koukal jsem tak před 2 měsící a byla téměř na max, takže mi někde uniká. Myslím si tedy správně, že jsou tyto dvě věci propojené? Koukal jsem na oba zadní tlumiče a vypadají úplně suché. Ani auto nehlásí žádný problém s náklonem, nebo něco podobného.

Jo a mám DD+EDC.

Díky předem za všechny rady :D
kabyr01

#2 Příspěvek od kabyr01 »

Nikdo nevi? :D

Tak jina otazka, ta kapalina urcite nejakym zpusobem ovlivnuje/ridi funkci tlumicu.Vysvetli mi někdo, na jakem principu to funguje?

Diky moc predem!!!
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od JaraX »

DD nema s vyškou auta celkem nic společnyho, jde o to jeslti máš nivo nebo ne, pokud máš nivo, tak je to asi špatně zkalibrovany a chce to udělat kalibraci, pokud nemáš nivo tak máš prasklou nebo unavenou pružinu
inspi1981

#4 Příspěvek od inspi1981 »

Tlumice nejsou ovládány kapalinou, pouze Dynamic Drive, podívej se, jestli tece stabilizátor a jestli není zaseknuty v pootočené poloze
kabyr01

#5 Příspěvek od kabyr01 »

Díky kluci za Vaše rady!!!

Koukal jsem a mám normálně vidět pružiny - z toho usuzuji, že nivo nemám, to bych tam měl něco jako vzduchový měch,ne? Prasklinu jsem neviděl, ale může být unavená - začal jsem to pozorovat až po instalaci LPG, tzn. vyšší zátěž pro zadní nápravu.

Ty stabilizátory teda okouknu, jak to s nimi vypadá. Je standartní závada, že zůstavají povytočené? Musím taky teda říct, že pocitově komfort jízdy není taky úplně takový, jaký by měl - cítím jakoby trochu poskakování od přední nápravy - to by taky mohlo dělat ne? A ty stabilizátory se daj koupit, nebo bych musel shánět celej ten komplet "modul" Dynamic Drive?

Nápravu mám udělanou a kola vyvážené, takže v tom by to nemělo být...

Díky za všechny postřehy :D
kabyr01

#6 Příspěvek od kabyr01 »

:?:

Díky :wink:
Odpovědět