Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Pomoc s výběrem a kontrolou auta

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Drual

#1 Příspěvek od Drual »

Ahoj,
asi je to tady už 100x, ale nedaří se mi nic najít...

Chtěl bych sehnat E90 325d nebo 330d, protože na 320 jsem moc dobrého neslyšel(případně motor M47). Rozpočet mám kolem 200 000. Diesel se mi podle výpočtů nájezdu (přes 30 tis/r) vyplatí

Mám problémy se rozhodnout kde vůbec hledat a tak dál... každý radí něco jiného například: do Německa/tam se to už nevyplatí, velký bazar ČR/tam mě natáhnou, od člověka na inzerát ČR/tam koupím plečku...

Dál bych potřeboval sehnat někoho kdo se vyzná v BMW, co by se mnou zajel auto(auta) zkontrolovat (bydlím v Praze). Mám pár vzdálených známých, ale ti nedělají s BMW.

Děkuji za rady.
blackwhit

#2 Příspěvek od blackwhit »

2x jsem ted pred nakupem nechaval auto "zlustrovat" u bw motors... sice to stoji nejakou kacku, ale zjistili toho dost, dali doporuceni atd.
tigerbou

#3 Příspěvek od tigerbou »

počítej 200tis + 50tis ta počáteční investice ..Za 200 tisíc v naftě nic kloudnýho neseženeš..Jestli chceš takové naftové auto, tak za míň než 300tis. bych v životě nic od BMW v naftě nekoupil ..stejně časem budeš valit oči, na kolik tě takovej vrak za 200 příjde, který bude mít v tvém rozpočtu minimálně najeto 250+ tis.km ..s takovým nájezdem to je v podstatě sebevražda kupovat..to bych si koupil radši jinou značku auta
Misanek

#4 Příspěvek od Misanek »

Ježiši, to jsou zase kecy tvl... :roll:
Víš co? Pokud nemáš svoji vlastní zkušenost, tak si pro příště takovéhle debilní rady nech radši pro sebe, experte na všechno :wink:
tigerbou

#5 Příspěvek od tigerbou »

A jako ty myslíš, že E90 325d a 330d za 200tis. se dá koupit v rozumném stavu? ...trochu se podívej na ceny, ale asi jsem slepej ale nemohu nějak najít takovéhle auto v E90 za 200
Jinak nafta patří samozřejmě do kamen a né do auta..je tedy pravda, že když slyším něco o naftě, tak dokážu pomluvit i nepomluvitelne :D
Misanek

#6 Příspěvek od Misanek »

No, a právě to je ten problém, že jsi nemluvil jenom o dané řadě, ale celkově v tom smyslu, že od BMW za menší cenu než tebou zmíněnou nemá vůbec nic v ropě kupovat. A tím kydem, že radši už jiné auto než bmw jsi to úplně zabil a tím jsi i potvrdil, že víš tak kulové :wink:
tigerbou

#7 Příspěvek od tigerbou »

Tak v inzerátu měl napsané jasně e90 325d a nebo 330d za cca 200...a za svůj jinak názor si stojím..v ropě se vyplatí koupit jen auto opravdu v dobré kondici a nejlépe buď nové a nebo málo jeté...potom to jinak nemá smysl a radši ten benzín, který ve výsledku příjde cenově přijatelněji
Misanek

#8 Příspěvek od Misanek »

Jj, ještě že z tebe zcela evidentně mluví zkušenost :)
Drual

#9 Příspěvek od Drual »

Děkuji za úžasné rady... tigerbou... nafta je jen věc názoru a podle toho kolik člověk najede km od 30 tis ročně už se nafta vyplatí. Nemusíš být hned tak zaujatej a utočnej...
Vlastně jsi mi ani neodpověděl na můj dotaz. A nevím jestli by bylo o co stát i když jsi svoje auto koupil loni za stejný prachy.
Zdáš se jako přesně ten typ člověka, kvůli kterým řidiči BMW vypadají jako debilové.
gsicbr

#10 Příspěvek od gsicbr »

Ahoj. Pokud nebudeš vyloženě hledat vybavené auto, tak se to za tu cenu dá sehnat. Jezdím si pro všechny BMW co jsem měl do Německa, a už ani tam to není úplná jistota. Párkrát jsem se vrátil bez auta.
Zkusil bych tady klubácký auta. Většinou jsou to kluci, který to vymazlí, pojezdí a prodávají. Navíc jsem píšou své problémy, tak jde lehce dohledat co na autě řešil.
Jo a s tou investicí na začátek určitě počítej. Jak tu někdo psal, budeš mít nájezd kolem 250tkm a tam začíná dost problémů.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#11 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Taky bych si s 200tis rozpočtem koupil jinou značku, pokud teda nebudes mit extrémní kliku.... nez holou e90 po x-majitelích, bez servisu...
“Ability is what you're capable of doing.”
surfis
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od surfis »

U 325D/330D si dej rovnou stranou 30K na nové rozvody, pokud nechceš aby ti motor zakukal. 200K je nejnižší možná hranice k pořízení. Pochybuji, že by někdo prodával tak levně.
Drual

#13 Příspěvek od Drual »

30k mám připraveno na opravy. Konečný rozpočet mám na max 220 000 + ty opravy (o výbavu mi moc nejde jen aut. klima a tempomat). Do Německa musím nejspíše právě protože v ČR je jen hromada 320d a dobré 325 a 330 už moc ne... Už jsem sehnal jednoho známého, který dělá v servisu pro bmw, tak to snad dopadne dobře.
Za dobu co sleduji inzeráty se vždy jednou za čas objeví něco zajímavého a hned je to tak za tři dny pryč, tak je doufám možný to sehnat.

A jiná značka? Po čem se tak dá podívat splňující 150+kw, trochu zajímavé řízení a aby mě to nesežralo(plánuji hodně dálkové cesty)? V těchto parametrech může být celkem průšvih každá značka.

Díky
Odpovědět