Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW E92 (325D) závada v motru - výměna motoru?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Ynnuz

#1 Příspěvek od Ynnuz »

Ahoj, mám větší problém, zároveň i dotaz pro více znalé než jsem já.

Pár dnů zpět, se mi motor přetočil samovolně do nejvyšších otáček, po vytažení klíče atd. nešlo nic, během pár sekund se mi to ale podařilo típnout přes zařazení 5tky a brzdy. Auto chvíli pak jelo v klidu, ale zachvíli nejhorší zvuky, nemohl jsem jet nad 1000 otáček, jinak by motor snad vyskočil z auta. dva dny jsem to radši ani nestartoval (víkend). V pondělí jsem dojel do BMW autorizovaného servisu, aby zjistili co a jak. Takže vytažení motoru, kde následně zjistili toto.

Závada-zadření ojničního ložiska pátého válce motoru.
Oprava spočívá ve výměně klikové hřídele, sady ojnic, kompletního přetěsnění motoru, vyčistění kanálů bloku motoru.
Současně výměna popraskané Hardy spojky kardanové hřídele, nová olejová náplň a veškerý pomocný materiál.
Turbodmychadlo nevykazuje vizuální známky poškození, ovšem bylo provozováno ve znečistěném oleji.
Dále bych Vám doporučil vzhledem k najetým kilometrům výměnu rozvodových řetězů

Předběžná oprava byla vyčíslena na 106 tisíc.

Můj dotaz zní, je možné přes servis, který se zabývá opravy motorů, motor dát do kupy za znatelně menší částku?

Případně jsem uvažoval o výměně celého motoru, což by byla asi levnější varianta. Motor je 3l (325d) .. Při výměně motoru, je možné použít motor z 330d? Nebo by kolem toho bylo dalších x věcí, co by se muselo povyměňovat? V Polsku, zrovna do města, kam častěji jezdím, nabízejí tento motor: http://allegro.pl/bmw-e90-e91-e92-330d- ... 21970.html komplet se vším za 46 tisíc, plus je možná u nich i případná montáž. (40tis km najeto). Což by samozřejmě znamenalo dovézt tam auto na vozejku.

Je to rozumné řešení výměna celého motoru? Případně se spíše zaměřit na opravu? Můj motor má najeto zhruba 130 tis.

Díky moc za rady
Odpovědět