carlosac píše:Není 276000km na ten motor už moc? Kolik to tak může ještě vydržet?
Zajímaly be mne názory ostatních, jakou odhadují skutečnou životnost těchto motor.... je mi jasné, že nelze paušalizovat, každý kus dostává jinou zátěž a péči (někdo je prase, někdo furt leží "pod autem" a mění díly preventivně, ne až sa poserou...) ale ...pavproch píše:podle mnichova vydrží ještě přesně 24000km![]()
kdesyk sa tu psalo, že motory N52 a N53 přestanou ve 300tis km ukazovat výměny woleje... já si z toho dovodil, že jsou navrženy právě na takovýhle max náběh...
a proto mám ideu, že až bude na bramborově tachu 300tis (aktuálně má 200tis@4.5 roku), tak mu dopřeju bud GO nebo rovnou celý nový motor...
I tady se už mocrát psalo, že od cca 2003 to s kvalitou modrobílé vrtule jde do kytek... takže už nájezd milion a víc asi nehrozí...
Navíc zřejmě (možná, nevím, jen se dohaduju) spolu s přesnějšími výpočtovými metodami (životnostní a únavové modely a pod.) možná ruku v ruce jde i menší počet kilometrů, na které jsou mj. i motory navrhovány...
Jak je to mnichově nevím, ale mám off-record zprávy ze škodovky: Oct. I. byly počítána/navrhována na proběh 350tis, oct: II na 300 tis a oct III už jen 250tis km...
Co myslíte, jak je to s těmi našimi vrtulemi?