Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
výška origo BMW pružin + značení
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
Praskla nám zadní pružina na e46tce kombi Mpacket = černé se dvěmi bílými pruhy. Koupil jsem ty stejné, taky Mpacket kombi černé se dvěmi bílými pruhy, ale jsou nižší (cca 1,5cm). Rozdíl výšky byl již při vytažených pružinách, průměry drátů seděly, tak i po montáži na auto .. pořešil jsem to podložkou, ale i tak mě to zaráží.
V čem může být rozdíl?
V čem může být rozdíl?

- Huska
- Kontaktovat uživatele:
zadní pružiny jsou stejné pro benzín i diesel .. liší se jen sedan, kombi, coupe, , cabrio a to by měly označovat počty proužků, barva by měla být délka pružiny.
unavené pružiny se podle mě projeví jen při zatížení při vytažení by ten rozdíl neměl výt tak výrazný.
unavené pružiny se podle mě projeví jen při zatížení při vytažení by ten rozdíl neměl výt tak výrazný.

- paveld
- Kontaktovat uživatele:
Kdysi jsem o tom něco četl na eshopu voton.cz a mělo by se to lišit podle výbavy, viz:
http://www.voton.cz/cz/page/22220/vyber ... tail=28395
http://www.voton.cz/cz/page/22220/vyber ... tail=28395
pružiny nemá smysl kupovat jinak než přes konfigurátor pružin, jen na E46 je několik desítek typů pružin, pak dochází k tomu že je auto bud nižší, tužší apod, náhradu nemá smysl vůbec kupovat, jelikož vůbec nepočítá s výbavou navíc se rychle zničí, kamarádovi jsme dal Lesjofors na E38, bylo to prvních pár měsíců jak X5 a za dalších pár měsícu to bylo jako Mko.
když jsem ted měnil pružiny na svojí E46 tak jsem si je objednal podle konfiguratoru a přidal výbavu kterou jsem dodělal (webasto, Navi, M3 sedaky, LPG) auto je ted přesně jak má být vysoké a já jsem spokojen.
když jsem ted měnil pružiny na svojí E46 tak jsem si je objednal podle konfiguratoru a přidal výbavu kterou jsem dodělal (webasto, Navi, M3 sedaky, LPG) auto je ted přesně jak má být vysoké a já jsem spokojen.
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
Pavle toto jsem taky četl, proto jsem koupil naprosto stejné pružiny jako mělo moje auto z fabriky (auto ze kterého jsou mělo najeto méně než moje)
Jaraxi to co píšeš je jen částečně pravda .. zadních pružin nejsou desítky, ale pouze pár druhů ... byl jsem v Renocaru a tam mi potvrdili, že mám mít černé se dvěmi bílými proužky! Pošli mi prosím odkaz na konfigurátor o kterém píšeš .. o ničem takovém nevím.
Jaraxi to co píšeš je jen částečně pravda .. zadních pružin nejsou desítky, ale pouze pár druhů ... byl jsem v Renocaru a tam mi potvrdili, že mám mít černé se dvěmi bílými proužky! Pošli mi prosím odkaz na konfigurátor o kterém píšeš .. o ničem takovém nevím.

do konfigurátoru pružin se dostaneš ZDE :
http://www.bmw.cz/cz/cs/owners/parts/el ... logue.html
jméno eu111111
heslo bmwetk1
http://www.bmw.cz/cz/cs/owners/parts/el ... logue.html
jméno eu111111
heslo bmwetk1
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
Ardo .. moc děkuji ubezpečil jsem se že zadních pružin je jen pár druhů nikoliv desítky jak psal Jarax a podle všechno nasvědčuje tomu, že jsem koupil správné jen holt jsou asi unavené.

tak se dívej na moji e46, prozajimavost vin fm95225
když z ní udělám socku
33 53 1 095 736
přidám automat a sedačky
33 53 1 094 742
přídám audio, navi, klimu
33 53 1 095 692
paket pro špatné cesty
33 53 6 775 573
tažné, rezervu,
33 53 6 751 232
a máš 5 typů zadních pružin na jednoho 6ti válcovýho sedana, a to jsem nedával žadny Mpakety ktery maj uplně jiny čisla pružin,
btw doděláním výbavy jsem se posunul o 3 pružiny dál, takže mi ted zadek sedí jak kačena.
když přidáš mpaket pružiny, tak je to celkem 10 druhů pružin dozadu, předek je ještě rozmatinější takže celkem 20-25 pružin, takže ano, desítky druhů pružin
mě se na tom hrozně líbí že správnou konfigurací výbavy můžu zákazníkům kompenzovat LPG
když z ní udělám socku
33 53 1 095 736
přidám automat a sedačky
33 53 1 094 742
33 53 1 095 692
paket pro špatné cesty
33 53 6 775 573
tažné, rezervu,
33 53 6 751 232
a máš 5 typů zadních pružin na jednoho 6ti válcovýho sedana, a to jsem nedával žadny Mpakety ktery maj uplně jiny čisla pružin,
btw doděláním výbavy jsem se posunul o 3 pružiny dál, takže mi ted zadek sedí jak kačena.
když přidáš mpaket pružiny, tak je to celkem 10 druhů pružin dozadu, předek je ještě rozmatinější takže celkem 20-25 pružin, takže ano, desítky druhů pružin
mě se na tom hrozně líbí že správnou konfigurací výbavy můžu zákazníkům kompenzovat LPG
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
laskavě přestaň překrucovat fakta ... od začátku se tu bavíme o zadních pružináchJaraX píše:tak se dívej na moji e46, prozajimavost vin fm95225
když z ní udělám socku
33 53 1 095 736
přidám automat a sedačky
33 53 1 094 742
33 53 1 095 692
paket pro špatné cesty
33 53 6 775 573
tažné, rezervu,
33 53 6 751 232
navíc je nesmysl aby klima + navi + audio mělo vliv na zadní pružiny (rozdíl váhy repráků, MKIV = cca 2-3kg, klima v zadu není) .. to už by museli počítat jestli má pasažér 60kg nebo 90kg což je 10x větší rozdíl v extrému pěti pasažérů 150kg!

- Huska
- Kontaktovat uživatele:
jak budu v renocaru tak se na to zeptám, dosud mi řekli že mají pro konkrétní auto jen standard, zvýšenou zátěž a Mpacket a že se práve liší počtem a barvou proužků