Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Hydroměnič

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
bifi8

#1 Příspěvek od bifi8 »

Zdravím, mám podezření na vadný hydroměnič. Ukáže problém s hydroměničem diagnostika?
loyd-krismas

#2 Příspěvek od loyd-krismas »

obávám se, že moc ne. Co ti to dělá?
bifi8

#3 Příspěvek od bifi8 »

Při pomalinkém rozjezdu auto jakoby zaškube jak kdyby něco proklouzlo.
Samo na D to jede plynule, rychlejší rozjezd taky bez problému ale proste při pomalém rozjezdu (např R pomnalu do kopce) to zaškube. A je malinko cítit jak to při klidné jízde těsně před přeřazením zavibruje. Při ostřejší jízde nic. Jinak rychlosti tam padaj krásně bez škubnutí
soukupadam

#4 Příspěvek od soukupadam »

Rád bych se k tomuto přidal.

Byl jsem projet dnes jednu 5, při jízdě na S a manuální režim to řadilo super, ale na D, to škublo když řadilo ze 4 na 5 bez plynu. Prostě když se zrychluje padne tam 4 a pustí se plyn, tak to na tu 5 pak škubne.
A mě zajímá jestli to dělá převodovka, měnič nebo to může být něco jiného díky?
soukupadam

#5 Příspěvek od soukupadam »

Tak jak?
swamp

#6 Příspěvek od swamp »

z vlastni skusenosti bud menic tece jakoze je praskly nekde podel svaru,nebo je vnitrni turbinka vymleta tedy jen ten tisicihran na kterem to cele sedi na trnu z prevodovky, takze nedava zadny tlak, jinou zavadu na menici asi ani nemuze byt, nesmrtelna hydro vec :roll: za predpokladu vymeny oleju,, na me jedne e30 4hp22 cca 350tis a odesel prave ten tisicihran ,, ale na prevodovce ani naznak opotrebeni tedy na tom trnu :roll:
hungar

#7 Příspěvek od hungar »

pokud to jakoby prokluzuje, později pokud předávaný výkon neodpovídá zmáčkutí plynu, či kolísají otáčky - houpou, tak je to obvykle hydroměnič. Repasovaný, který by měl kvalitou odpovídat novému kolem 20 tis. Kč plus práce, takže to není žádná láce, kolem třiceti klacků, ale mělo by to vydržet dalších 300-400 tkm. :-)
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Pazdi »

zrepasovanej měnič za 20? koukal jsem na kaps http://www.hydromenice.cz - vím, že na ně jsou reakce buďto skvělé, nebo hrozné:) - osobní zkušenost nemám, takže to neberte jako reklamu...ale je to tam tuším okolo šesti tisíc.
soukupadam

#9 Příspěvek od soukupadam »

Já si právě s těma příznakama nejsem moc jistej, jelikož na S i manuál to řadí bez problému, jenom na D to škubne mezi 4 a 5 bez plynu. Taky si myslim hydroměnič, ale zajímá mě proč jenom na tenhle režim?
hungar

#10 Příspěvek od hungar »

Hele, ptal jsem se na to přímo na jejich servisním zastoupení a ZF žádné díly na repase hydroměničů nedodává, takže pokud někdo repasuje, tak to buď musí vyrábět, či jim to někdo vyrábí, či to jinak kuliší! takže je otázka, jak to bude fungovat!? oni dávají za dvacet plus deset práci a spol. v podstatě komplet nový hydroměnič a normálně by hydroměnič měl vydržet 300-400 tkm, ale při slušném zacházení klidně i více. je to i trochu takový indikátor stáří auta. u auta, které má stočený počítač na 200 tkm a hydroměnič je v hajzlu, tak buď s tím jezdilo prase a pak nekupovat, či je to stočené tak na půlku a pak je otázka, zda si neříct o pořádnou slevu.
loyd-krismas

#11 Příspěvek od loyd-krismas »

soukupadam: upřímně bych si u tebe spíš myslel, že to dělá převodovka.

hungar: nesouhlasím s tebou, některé díly se opotřebovávají (a hydroměnič mezi ně patří) nejen podle toho kolik najedou, ale i kde je najedou. Tedy po 100tis. na dálnici je daleko míň opotřebený něž po 100tis. ve městě. Hydroměniče běžně mezi 200-300tis. můžou odejít.
soukupadam

#12 Příspěvek od soukupadam »

Myslíš, že diag by to mohla odhalit?
Odpovědět