Nevíte někdo, kde bych mohl sehnat o-kroužek D=77mm(č. dílu 3 na obrázku)? Dnes jsem byl v BMW, kde mi řekli, že je nemají, ani v DE. Případně musí být rozměr o-kroužku opravdu přesně na milimetr? Uniká mi přes toto těsnění chladící kapalina..
Já ho koupil v prodejně s ložiskama a guferama. Normálně jsem řek průměr 77 mm a měl tam asi 3 typy tlouštky, tak jsem vzal všechny (stojí to pár korun) a vyzkoušel který se tam daj ještě narvat.
Ale jestli ti to tam teče, tak to timhle moc nevylepšíš, taky jsem si to myslel, že to timhle vyřešim, jenže nádržka je za ty léta vyhřátá a uprostřed jsem jí měl lehce nafouklou takže ten spodek byl zase takovej staženej. Zkusil jsem koupit i novou nádržku a dal tam ty nejtlustší o-kroužky, co jsem tam napral, jenže to osazení v chladiči už bylo taky vyhřátý. Takže jsem vyměnil celej novej chladič a od tý doby klid.
Chladič byl měněný v roce 2008, tak doufám, že ještě nebude KO. Asi zkusím to těsnění, případně pak koupím novou nádobku, koukal jsem, že nestojí čerta. Ty jsi kupoval nádobku origo nebo druhovýrobu? Nebyl ten obchod s ložiskama někde v Praze?
Origo nebyla, ale lepší druhovýroba (značku už si nepamatuju). Prodejna je v Berouně, ale koukam, že maj pobočku i v Praze - http://www.loziskaaurednik.cz/