Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Denní svícení

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
jurasis

#21 Příspěvek od jurasis »

http://www.autoweb.cz/autonovinky-nova- ... cne/12775/

U škodovek mám pocit, že to svícení v mlhách vymysleli (kromě toho, že je to výrobně levné) natruc českým policajtům...
Denní svícení mimo hlavní světlomety by podle mě mělo být trestné (i výrobci)...

Nejlepší je US DRL, neoslňuje to, jde to vidět, málo to žere, šetří mi to xenony, když poskakuju po městě a NENÍ TO BASTL...
:wink:
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
hurvajs77

#22 Příspěvek od hurvajs77 »

jurasis píše:Denní svícení mimo hlavní světlomety by podle mě mělo být trestné (i výrobci)...
naprostý souhlas :-)

K té studii, no nevím, moc se mi to nezdá. Samozřejmě nebyl jsem u toho, tak nechci říkat, že je to pravda nebo lež. Nehledě na to, že každý řidič je jiný. O tom rozptylování by se pak dalo říci, že cokoliv jiného než držení se volantu a nepřetržité sledování horizontu před sebou může být chápáno jako nevhodné a ohružující bezpečnost, vlastně i sám řidič je nebezpečný. Ale nemohu souhlasit nedomrdlejma němcema, že by si o tom měl rozhodovat každý sám. Možná v Německu, tam jsou kvalitní řidiči, ale čecháčci potřebují pevně utáhnout opasek, když vidím ty český hovada na silnici... :-(
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
K486

#23 Příspěvek od K486 »

Můj poznatek k US DRL na E39, 2001.
Mám to naprogramované standardně jako v US. Dálkové na nějakých myslím 18% výkonu, obrysovky svítí spolu s blinkry, potkávačky vyruší denní...no prostě klasika.Vždycky svítím denním + obrysovkama abych byl vidět i v zadu. Několik let pohoda, dvakrát oficiálně STK bez problému policie mě nikdy nestavěla kvuli světlům až tento týden si nějaký debil na STK potřeboval ukojit ego a nepustil mi to kvuli těm podsvětleným blinkrům jak to mají us verze. Jasně zákon znám, ale komu tím prospěje, když člověk vidí čím vším jsou čeští řidiči schopni svítit nebo nesvítit, jaké čínské pí.....ny si tam montují tak to mi hlava fakt nebere a projdou. Nebo zmiňované jako české embéčko které narvalo denní svícení vedle mlhovek. Řeknu vám jezdím služebně hodně po čr a často vidím škodovku na horizontu dřív než její světla jak jsou nesmyslně nízko.....nebo dementi co jezdí na denní vedne v noci za deště i mlhy....to bych fakt brečel co jsou to kretény bez mozku. Takže denní svícení je jistě užitečná věc,ale mělo by se to dotáhnot do konce ,ale jsme v čechách, kde si každý všechno vysvětluje po svém.
hurvajs77

#24 Příspěvek od hurvajs77 »

to je právě to co se mi nelíbí a vadí mi. Čecháček je hlava koumavá, takže si koupí shitozní LED pásky s číny, dá je na spodní hranu nárazníku a tím splnil jakýsi zákon. To je špatně. Podle mne to svícení přes den význam má, několikrát se mi to osvěčilo. Pokud není auto tmavé tak je prostě lépe vidět. Ale nebudu se rozčilovat...

Bohužel, hodně lidí je u nás závistivých, takže pokud vidí BMW začně hledat píčoviny a když takový hovado pracuje na STK je to problém. Zrovna nedávno jsem se bavil s kamarádem číňanem a bavili jsme se a on říkal, že je velký rozdíl mezi čecháčky a čínany. Když si v Číně koupí někdo BMW, tak jeho soused přijde a zeptá se, hele co mám dělat, abych měl taky BMW. V tomhle zkurveným čechystáně soused přijde a řekne, hele co mám dělat, aby jsi ty neměl BMW. Bohužel má pravdu... :-(
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
vita11 Moderátor
Moderátor

#25 Příspěvek od vita11 Moderátor »

mě se líbí, jak to všechno omezujete na čechy, jak kdyby ostatní národy byly čestní a pořádní lidi :D

Pokud si koupí shitozní LED pásky z číny, tak zákon nesplnil, protože tyto mrdky bývají homologované jako poziční světla (pokud vůbec) a nesmí se tudíž použít na DRL. LED světla homologované na DRL většinou svítí jak sviňa a pomalu by se na ně dalo jet skoro aj v noci.
To že si to může dát na spodní hranu nárazníku je na předpis, kde se toto hovno táhnu až z Bruselu..
V8 power :twisted: BMW 650i LCI Spacegrau
Top down 8-) BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine :) BMW R1150R Atlantablau
Obrázek
jurasis

#26 Příspěvek od jurasis »

Kucí, bečíte na špatným hrobě... Co tady chybí je vymahatelnost práva, od zákona č. 1 po zákon č. 22 milionů... :idea:
Zákony se bude snažit porušovat kde kdo, špatně je, že za to nedostane přes prsty...

Policajti (i technici na STK) jsou normální zaměstnanci, a jako všichni se snaží "si to jen odkroutit"... A pak to takhle vypadá...
No, kromě těch pár jednotlivců, co si musí virtuálně vyhonit, když to na ně přijde, a potom pomáhej pánbůh zrovna přítomnému objektu zájmu (a opravdu to nesouvisí se značkou auta)... :!:

PS: ta studie mluví o tom, že není úplně dobře, pokud všichni svítí, protože ti co svítit nemohou (nemusejí, typicky chodci), jsou daleko více ohroženi...
Mimochodem, ta dobrovolnost je podle mně nejlepší, stejně všichni svítí, a když někdo zapomene, ostatní si připomenou, že to není pravidlem... A víc sledují i ostatní vjemy... :wink:
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
hurvajs77

#27 Příspěvek od hurvajs77 »

jurasis píše:...špatně je, že za to nedostane přes prsty...
to je pravda.

Jinak já jsem tyhle věci dávno vzdal, bohužel obecně jsou češi líný prasata a dokud se to nezmění, nebude to jiné.
jurasis píše:a jako všichni se snaží "si to jen odkroutit"
asi jak kteří... Tím pádem to ale neznamená, že flákají svou práci, ne? Mnohdy se opravdu divím, co je schopno projít STK. Kolik tuningových "prznění" policajti nechají jezdit.

Ale jak píšeš, tohle my stejně nezměníme a rozčilovat se nemá cenu, protože s tím nic neudělám ;-)
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
K486

#28 Příspěvek od K486 »

Jedna věc je porušování a obcházení zákonů a druhá věc je striktní dodržování nesmyslných zákonů a nařízení. Je to všechno o lidech.
Když na TK přijede s autem hezká bloncka nebo obyč týpek uvidíte rozdíl.
Hold jeden metr není pokaždé stejně dlouhý.
Odpovědět