Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Diagnostika při koupi E61

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
tee-jay

#1 Příspěvek od tee-jay »

Ahoj,

budu kupovat E61 530i LCI a chci se zeptat, jaký mám možnosti vyhodnotit stav auta přes nějaké diagnostické nástroje. Jsem laik, nehledám profi řešení za tisíce, ale něco, co mi relativně levně a jednoduše řekne, jestli je auto v pohodě a nemusím se koupě bát.

Zaujal mě třeba BMWhat, zejména kvůli tomu, že to běží na Androidu. Když si seženu nějakej OBD-II Bluetooth adaptér (např. http://www.levnealarmy.cz/eshop/autodia ... verze.html), tak přes to budu schopnej zjistit nějaký relevantní informace? Máte s tím někdo zkušenosti? Vím, že se to tu v jiným threadu řešilo, ale nevyčetl jsem, co mi to reálně přinese za výhody právě při koupi auta.

Mám nějakou šanci taky zjistit, jestli auto nebylo stočený? Uměl by to nějakej diagnostickej nástroj vytáhnout?

Díky za každej tip nebo radu.
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Pazdi »

pokud s diagnostikou neumíš - raději se domluv s někým, kdo ano a nech to napíchnout od něj:) jinak to pro tebe bude jen spousta dat, které nebudeš umět "přečíst"...

stav km se ukládá do více jednotek - viděl jsem, že se vyčetl počet km i z řj sedačky (komfort v e60)
tee-jay

#3 Příspěvek od tee-jay »

Jasně, radši bych s sebou někoho ke koupi vzal, jen jsem doufal, že třeba zrovna ten BMWhat bude použitelnej i pro lidi, co se v tom moc neorientujou.

Našel by se tu někdo, kdo by byl ochotnej se mnou k autu dojet a prověřit ho? Ideálně někdo z jižních Čech, auto je v Rakousku.
tee-jay

#4 Příspěvek od tee-jay »

Ještě doplním, že to je "jen" cca 1hod 15min cesty z ČB. :wink:
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu

#5 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

Zkus kontaktovat člena voTon :wink:
tee-jay

#6 Příspěvek od tee-jay »

Díky, zkusim! :thumbsup:
xyron

#7 Příspěvek od xyron »

http://www.voton.cz/ tady najdes kontakt asi rychleji než hledat člena... :-)
hungar

#8 Příspěvek od hungar »

TEN KDO TO KUPUJE A ZNÁ TI UŠETŘÍ VÍC PENĚZ, NEŽ ZA NĚJ DÁŠ A BUDEŠ O TROCHU KLIDNĚJŠÍ
tee-jay

#9 Příspěvek od tee-jay »

Jsou mi jasný výhody toho, když tam se mnou pojede někdo, kdo se v tom pohybuje a bude umět stav auta posoudit. O tom žádná. Jen asi nebude jednoduchý někoho takovýho sehnat, kdo by si ten čas našel. Proto jsem hledal možnosti, jak si vypomoct sám. S voTonem jsem si psal, zřejmě je hodně vytíženej a cestu do Rakouska si dovolit jednoduše nemůže, čemuž rozumím. Víte o někom dalším, koho by stálo za to zkusit poprosit?

Případně uvítám jakýkoliv tipy a/nebo rady, na co se při prohlídce a testu N53 zaměřit. Díky.
Odpovědět