Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

automat x5 2004 facelift

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
daneke38

#1 Příspěvek od daneke38 »

zdravim chlapi urcite se to tu uz psalo ale je tu tolik stranek ze to je sranda najit. mam x5 2004 po face. a chci vymenit olej v prevodovce.zjistoval jsem ceny primo v ZF a neni to zle.ale mam 3 dotazy: (1) vymenit jej nebo ne?? (2) tece mi olej pres pruchodku od elektriny-v zf mi rekli ze pri vymene muze dojit ke zkratu pinu a muzu odpalit mechatronic. (3) kolik asi vyjde repas cele almary??popripade kde kolem ostravy. diky za odpoved
Sonny

#2 Příspěvek od Sonny »

1) olej vymen urcite, znas jinak historii, jestli byl uz nekdy menen? Kolik mas najeto? Mel by se menit po cca 60tis.
2) jestli to muze odpalit mechatronic nevim, ale pruchodka stoji "par" korun a pri vymene oleje jsem ji nechal menit taky. Zadny zkrat se nekonal
3) repas zalezi od rozsahu pocitej tak 30-70tis.
hurvajs77

#3 Příspěvek od hurvajs77 »

s tím zkratem se mi to moc nezdá...
Na výměnu oleje asi neexistují 100% odpovědi. Co jsem četl, hodně lidem to může, ale četl jsem i o případech, kdy se převodovka kurevsky shoršila a pak odešel i mechatronik. Ale je pravda, že drtivá většina servisáků říká vyměnit po 60 - 80tis. Třeba já to ještě nedělal a silně pochybuji, že někdo přede mnou to dělal. Mám nájezd 310tis (skutečnou hodnotu neznám) a čas od času kope.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Odpovědět