Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Praskání čelního a zadního skla

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
xander8387

#1 Příspěvek od xander8387 »

Zdarec, chci si jen zeptat, jestli to někomu dělá taky. Mám čelní sklo prasklé, ne zrovna málo - teď jak se ochladilo, začlo to praskat a je to celkem solidně slyšet. Jako byste stáli na ledu, který pod vámi rupe. To bych ještě pochopil, je to prasklé, tak už to moc nedrží... Jenže, včera jsem jel, bylo teda lehce pod nulou a to samé se ozývalo od zadního skla, které je jinak uplně vpořádku. Myslíte, že je to vpoho, že je to jen tou zimou nebo mám očekávat nějaky problem? :?
ironpipi

#2 Příspěvek od ironpipi »

Je to počasím, dělá mi to taky, když je pod nulou, tak je všechno ztuhlý a jak se kastle kroutí, tak to křupe, pár známým už se i stalo, že jim sklo při přejíždění větší nerovnosti prasklo, nebylo to ale na BMW....
xander8387

#3 Příspěvek od xander8387 »

Asi máš recht. Taky jsem přišel na to, že to děla i dost ta guma co je kolem dveři - měl jsem přimrzlé dveře spolujezdce, které potom za jízdy křupaly, jako by to praskalo. Nic moc přijemnýho, ale nejspíš o nic nejde. Ze zadního skla jsem očistil led co byl na okně a na té gumě a už to přestalo dělat. Tak snad dobrý.
klimsonn

#4 Příspěvek od klimsonn »

Podle me by urcite zimou nemelo praskat sklo. Kdyz jsem řešil e65 a přijel borec a měl praskla zadní sklo tak říkal ze to děla zima. Snejk kdyz se na to koukal tak říkal ze není možné aby prasklo zimou. Praská tím ze je kastla pokroucena nejčastěji bourackou. Takže tak.
xander8387

#5 Příspěvek od xander8387 »

Tak to mám asi stestí, u mě to bylo zimou protože už to nedělá. Ono den předtim pršelo a na druhej den to zmrzlo, takže ten led byl všude, tak to praskalo. Ted už pohoda.
vita11 Moderátor
Moderátor

#6 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Na Octavia I se v zimě u sedanů stávalo, že po vjetí do vytopené garáže se zadní sklo samo uplně vysypalo. Ale tam je sklo na velkých těžkých dveřích a snad je i strukturální součástí těch dveří
xander8387

#7 Příspěvek od xander8387 »

Jo o tom jsem taky četl, ze se to hodne lidem stalo. Ale údajně poface sklo uz to pak nedělalo.
ironpipi

#8 Příspěvek od ironpipi »

Na po FL už to bylo jinak vyřešený, takže tam už to nepraskalo. Kolegovi z práce třeba v zimě prasklo pření sklo na fábce...
Odpovědět