Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Kolísání otáček
Zdravím, nemá někdo zkušenost s tímto problémem? Myslím si na 99% že je to váha vzduchu, možná mi to potvrdíte: Rozjezd na 1 (žádné gumování, normální rozjezd) -> motor jde do otáček a zároveň otáčky kolísají, nejdou plynule nahoru a dělá to klidně až do 4000ot/min dejme tomu, že každých + 400ot to klopýtne: třeba 1300, 1700, 2100, 2500... až teda do těch 4.
Na tu jedničku to dělá cca u 8 rozjezdu z 10, na dvojku tak 1 z 10, na trojku a výš už to nedělá..
Na tu jedničku to dělá cca u 8 rozjezdu z 10, na dvojku tak 1 z 10, na trojku a výš už to nedělá..
-
-
přesně tak začni diagnostikou. Pokud je to palivový filtr tak je většinou chyba nízkého tlaku v railu. Váha to asi nebude, většina klubáků co měli nějaký problém a vyměnili váhu, tak beze změny. Já když jí odpojím tak o tom ani nevím. Tak dej pak vědět.FreeMaroStyle píše:Čěkal jsem benzínNo tak to může být možná i palivo, zkusit nový palivový fíltr? Nebo jinak, prvně zkus diagnostiku
Pak budeš určitě chytřejší, jestli je to přímo váha.
Je to naftou!! jednou jsem zkusil na EuroOil - Optimal Diesel (jinak beru maxmotion) a je to teda hnus, auto jak jsem psal cuká, a celkově nejelo jak mělo,pak jsem nabral plnou max motion a už to nedělá, paliv. systém se pročistil s trochou aditiva...(palivový filtr jsem měnil asi před 6měsíci) a je zase všechno v cajku
Optimal diesel NEBRAT

Před 2 roky jsem brával Vervu, a auto jelo dobře, žádné problémy, pak jsem zkusil ten maxxmotion a u něho jsem zůstal, to se mi osvědčilo, auto jezdí jak střela... až před těmi 3 týdny jsem zkusil optimal a hrůza... taky už se v tom nevyznám... možná to byla nějaká špatná várka, nevím, neumím si to vysvětlit... ale pochopitelně mě to odradilo..
-
Já tankuju jen to co je čiré, jak je to kalné, tak to nechci, ale tankuju taky Optimal Diesel + VIF a pohoda, jen to není z eurooilu, ale CS Gold, tady u nás na hlavním tahu.
Každopádně nafta je krásně čirá, pěkná barva. Neměl jsem nikdy problém a auto mi jezdí na 90kw hodně pěkně - to si nemůžu stěžovat.
Každopádně nafta je krásně čirá, pěkná barva. Neměl jsem nikdy problém a auto mi jezdí na 90kw hodně pěkně - to si nemůžu stěžovat.
¨FreeMaroStyle píše:Já tankuju jen to co je čiré, jak je to kalné, tak to nechci, ale tankuju taky Optimal Diesel + VIF a pohoda, jen to není z eurooilu, ale CS Gold, tady u nás na hlavním tahu.
Jedu to samý. Optimal od Eurooilu a taky VIF super aditiv, občas Top Q. Věřím hlavně velkým sítím, ale na CS Gold jsem slyšel jenom chválu.
-