Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

118d F20 N47 - první výměna oleje

vše o E81/E82, E87/E88, F20/F21/F22/F23, F40
Zpráva
Autor
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Jendix »

vita11 píše:gsicbr: ono bude docela rozdíl, jestli do toho leješ nějakou sračkovou naftu, což je něco jako porušení podmínek v návodu k obsluze, a nebo jestli měníš olej častějš než je předepsané, což je v podstatě nadstandadní údržba
nocarret píše:koukal jsem na origo pixlu co jsem dostal na dolévání (nemusel jsem dolít ani kapku) tak SAE 5W30 takže to vidím na tohle:
teď jsem se ještě díval na německé stránky castrolu a tam mě to vyhodilo přesně toto .... zajímavé, že pro každou zemi doporučují jiný olej
v tohmle případě asi půjde o chybu.. ale co se olejů týče.. opravdu jsou rozdílné co se zemí týče.. hlavně je ale rozdíl v intervalech.. v americe jsou třeba poloviční.. jestli se nepletu.. čína a rusko maji ještě mín.. je to podle kvality paliv..
vita11 Moderátor
Moderátor

#22 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Díval jsem se na Česko, Německo, Belgii, Maďarsko, Turecko, na nocarretovo auto, na moje auto a pokaždé mě to vyhodilo jinou kombinaci olejů ... to mě uplně na chybu nepřipadá ... pochopil bych to u těch Turků (jiné podnebí), ale proč máme my všichni tady v podstatě ve střední Evropě jiný olej, to moc nechápu. Jedině že by kvalita paliv..??
V8 power :twisted: BMW 650i LCI Spacegrau
Top down 8-) BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine :) BMW R1150R Atlantablau
Obrázek
nocarret

#23 Příspěvek od nocarret »

Já myslím, že nic jiného v tom ani být nemůže než ty paliva nebo žeby kvalita samotného oleje byla dle země různá? Moc bych se tomu nedivil, sejra z Kaufu v Marienberku je taky úplně jinej než ten samej od nás....
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Jendix »

no ale zase až tak rozdílný v rámci evropy to bejt nemůže.. jestli se nepletu.. všechny země na západ včetně čr mají stejnej interval.. pak je rozdíl právě víceméně v jednotlivejch kontinentech.. podle kvality paliv..
gsicbr

#25 Příspěvek od gsicbr »

jak jsem psal. Tankuje jenom u značkových OMV, Shell
nocarret

#26 Příspěvek od nocarret »

Tak hotovo, měl jsem jedničku poprvý na heveru, technika úžasná vzadu štelovatelná sbíhavost i odklon, vše super zakrytovaný, u motoru krásnej přístup ke všemu fakt z toho mam radost .-)
Odpovědět