Ahoj,chtěl bych se zeptat,jestli někdo nemá zkušenosti s kalibrací rozvodovky na BMW X3 2007 ? Hlásilo to chybu vnitřní porucha rozdělovací převodovky,tak jsem vyndal motůrek pro ovládání převodovky a zjistil jsem,že uvnitř na větším ozubeném kolečku chybí dva zuby. Kolečko jsem otočil o 180 a vrátil zpět. Po namontování zmizela chyba ale občas zase vyskočila. Moc jsem to neřešil,jelikož jsem celý problém přisuzoval špatnému kolečku. Které jsem si objednal. ALE po namontování nového kolečka už chyba vůbec nezmizela. Až druhý den ráno jsem vyrazil a žádná chybová hláška. Tak jsem po cestě do práce zajel na louku. A zkusil jestli to sepne předek,kupodivu vše chodilo tak jak bych si představoval. Po najetí na silnici se na krásné rovince objevila zase chyba. A chovalo se to tak jako na začátku,občas chyba občas nic. Tak mi to nedalo a zkusil jsem to zkalibrovat. To byla asi chyba,v motůrku to jenom přeskakovalo jako by byl zase nějaký zoubek v tahu. A od té doby už chyba nezhasne vůbec. A hlásí to špatnou kalibraci.
Takže asi tak
Záhada odhalena,přeskakování motůrku bylo příčinou totálně zničeného jehličkového ložiska uvnitř rozvodovky. Na hřídeli vznikla velká vůle a díky tomu nedošlo k úplnemu zmáčknutí lamel. Proto ovládaní dojelo na max polohu a skočilo zase na začátek. To bylo právě to přeskakování. Jak jsem na to přišel? Vyndal jsem si celé to plastové ozubení z motorku a nasadil na ovl,hřídel v rozvodovce. A když jsem za to pořádně vzal tak to nešlo natočit úplně do tvrda. Což mě utvrdilo,že to musím vyndat a rozebrat. Ted ještě sehnat díly...