Ty woe ja snad zacnu s tim Jaraxem v necem i souhlasit
V X5 iS jsem jel 150 a myslel jsem si, ze letim v krabici 200.
V 750Li jedu 200 a mam pocit, ze se seru 130.Je to jen o subjektivnim pocitu zrychleni a rychlosti...
stojim si za tim co vidim ... takze zatim za 550km mi hlasi prumer 9,6 a jinak jak jsem psal Vserin (Velke Karlovice) Hodoni (Hovorany) jela 8,2(3) a nijak jsem se neloudal. Jinak mame e36 323i m-individual e34 525i zender a e63 645ci a rikam ze ta x5 spatne nebo line nejede. Jinak ve ctvrtek vyzkousim tu spotrebu na dalnici a uvidime.
Ke spotrebe a budikum stejne pocitam ze ve ctvrtek budu dotankovavat do plne z plne zase shell takze lehce dopocitame real spotrebu ... nejsu kokot a nemam proc si vymyslet ale je to jak s tou 645 se kterou v poho za 12-14 lpg jezdim a dalku jsem jel po dalnici 140km/h Cr-Spa za 8,3 v benalu a 11,3 Lpg ... s automatem to chce hlavne umet a vyuzivat dynamiku auta na dojezdech, a hlavni funkci menice a to ze vam dava kroutak zadara ...
ve ctvrtek budu s x5 v Brne takze muze nekdo verohodny zkontrolovat a nebo ppstaci foto a nebo video?
no a nebo na to seru sem neco psat ... pisu to pro lidi co chteji info od normal jezdeneho bmw jako rodineho suv a ne hrabaciho tuning kramu ... asi tak
soused dela skoliciho technika pro CSAD Hodonin pro kamionovou dopravu (ma stredni evropu) a dal vycitani tachografu atd ale skoli ridice na spravne jezdeni a vyuzivani dynamiky a menice atd.
a tam to dela normalne 10L na 100km kdyz jede on a nebo manik co to neumi a hlavne pritom tam je soused driv a dynamicteji a svizneji ... je to jako u F1 o spravne stope a hlavne vyuziti motoru a prevodovky.
s 1,2 HTP jezdil otec za 9L a ja stejnou trasu stejne rychlo za 6,5L ... a zadne loudani! n
apr na 645ci mam brzdy (nove origo) uz 40tis a palubak ukazuje jeste 60tis a stale stoupa. kdyz jsem ji koupil zadni desky ukazovali 2500km a ja s nimi nakonec najel 30tis jelikoz vyuzivam spravne dynamiku auta tak ze brzdi menic atd
jo ridit bmw je zabava a hra a pro nektere z nas smysl zivota
však tydle motory maj fajn spotřeby, s 3.0i se dá přibližit celkem hezky k naftě, pak nafta strácí smysl.
když tomu začneš dávat kotel tak bezín začne žrát a nafta se zesere
souhlasim s tebou pane ... je to jen o tom jak se s tim jede a pocho i na lambdach atd ... ale hlavni je vyuzit potencial a ne chtit po nem neco jineho co se mu nelibi pak zere ... proste jako s deckem! 645ci me prijde jako mimino co se naucilo chodit je naladove a musi se s nim umet jinak se kacky sypou ...
..čau...ne neser na to..piš dál...zrovna po e53 trochu pokukuju...a hodilo by se mě to auto vzhledem k zimním výjezdům tady u nás po ulici....aby měla manželka klid když s děckama někam pojede v zimě...doktor ..škola..nákup....aj jsem se do té e53 trochu zakoukal na to jak se mě dřív nelíbila....akorát se mě víc zamlouvá facelift kvůli vzhledu a pohonu....přemejšlim akorát jestli teda naftu 160kw. .nebo tento 3.0i....ale to nevim jestli se facelifty dělali jako 3.0i..a spíš manuál...
s naftou si na krátký trasy hodně pomůžeš, 3,0i nebo 4,4i je mnohem lepší volba, a jak píše ManyP když se tomu nebude dávat extra kotel tak to jezdí za pár kč.
jizda max na spotrebu ... dedina 50 pak polehku na 80 mezi dedinama
jizda normalni ...
pres dedinu 55-60 dle zastavby za dedinou svizne na 90-100 ale tak aby si drzela svych idealnich 3000ot to je nejlepsi jak pro automa tak hlavne menic nejvic plni svoji fci nasobice.
pri 100 toci cca 2200 (asi)
normal jizda spotrebou lepsi jak ta utahana na spotrebu coz je dany tim menicem
novejsi skrz pohon proc? typ automatu nebo x-drive?
taky sem ji dlho prehlizel skrz jeji design ale casem se mi zalibila (asi tak jak 6er hnusna ale krasna neco jako olivy ... hnus kysely ale musim je k vinu met) no a svezeni supr. za druhe kdyz vezmu tu nachylnost novych elektrokokotinek (viz 6er) tak bych nejtadej vzdy stare BMW jelikoz nic se nevyrovna e30 a e34 ...
podvozek by mohl byt i mekkci ale zase dobre drzi a nikde nic neklepe i na tech CR cestach.
zvuk velice prijemny vic pocitovy jak napr u origo 6er tam vevnitr neni slyset nic a venku temer prd
nahradni dily supr
kdyz jsem zvazoval x5 pred face , po face a e70tku delal jsem si vycet veci v beznem opotrebeni a celni havarii a na zadek trefeno ... napr Dacie Duster vysla vetsinou jednou tam draho - bral jsem znackove nahrady jako Ate a meyle atd
Po face je drazsi o kapotu svetla a naraznik a to dost znacne vse je +100% takze se uz rovnala Dacii
Jinak s prevodovkou je to dle toho jak se k ni kdo chova. Opravit ide vse (JaraX) ale ty novejsi jsou drazsi a hlavne chytrejsi asi tak jako motory. U 645ci staci umyt auto a nejede PDC a nebo ji nechat pres noc venku na desti a trave a hned i-drive a nebo je vlhko nebo prejedes pro rohliky a hned vypadek nejake svicky (stare motory pri startu podrzis na 2000ot a z 5 valcu po 5s uz bezi vsechny ale ty nove motory ne ... musis nechat 30min nez odvlhnou svicky a pak mazat error a zkusit znova ... pro LPG je to hruza ladit aby to chodilo jak ma)
pri nakupu jsem si lehl a napichl diagnostiku, projel a rekl beru ... serviska je k hovnu to narazitkuje i nas kluk doma.
k pneu co mi na tom vyhovuji a jak to ted sedi na silnici je jina nit na foru v x5 (nexen HP) ale tam uz psat nebudu tam odepisouje nejaka Materska skolka Kotehulky ...
jinak pokud to nemas daleko neni problem dojet a zkusit.
Ve ctvrtek budu napr v Brne pak Slavkov a smer Hodonin a denne jsem Breclav.
Neni problem udelat aj vylet k nekomu z Vas kdo X5 zvazujete pokud je tam neco k videni s prckem treba zoo a domluvime se treba na pulce cesty proplacene a tam se normal projet jak to jezdi a jak se to chova. (cca okruh 150km od Hodonina)
ikdyz kdyz zajdes do bazaru .. ale tam real info neuslysis
jakekoli dotazy piste zatim mam naladu psat nez se zase neukaze nejaky BLB-BMW
no koupě 4,4i E53 je lepší, ale ManyP má v jednom pravdu a to že zachovalá 3,0i je lepší koupě jak 4,4i vrak a sehnat 4,4i ve stavu za rozumny peníze asi nejde.
jo to jo jak rika JaraX ... asi takovy problem jak sehnat nezkurvenou 6er tuningem, origo kola, origo brzdy, origo podvozek, origo vyfuk , jezdena normal denne aby nebyla zhnila zevnitr motoru skrz nedokonale ohrivani a jezdena normal nohou jako rodinne auto se spotrebou 10L. BMW je bozske auto proc ho kazdy mlady predelava a tuninguje, chce ho na priblblou jizdu po ulici mezi barakama (bohuzel i ja byl davno takto blby a bohuzel me to jeste ceka se synem ...)
3.0i nebude tak vylitana jelikoz podle tech sportaku je to utahane line a o nicem takze si to nastesti tito zavodnici nekoupi a vetsinou to jezdi zenske nebo klidni lidi s rodinou co jim tech 8,1s na 100 staci ...
zatim co jsem videl tak 4.4 vylitane a vzdy mladoch kteremu kdyz jsem rekl ze dekuji za ochotu ale nekoupim to tak odjel s plynem na podlaze jako kokot ...
ona nafta je supr ale tam uz zalezi extrem na tom kdo a tim jezdi. u te nafty by mels pri tankovani na D1 s rozpalenym turbem zastavit nechat 10min vychlazovat turbo a pak vypnout a tankovat ... kdo to dela? a ten automat je poddimenzovany na ten kroutak dieselu, nafta se pancuje vic jak damske kabelky nebo mobily v cine, zenske s tim proste spravne jezdit neumi (zahrivat, vychlazovat, delsi trasy) takze tam je to o stesti ... ikdyz 3.0d neni spatny motor spatni jsou ti ridici co s tim jezdi (je to tak jak pistole za pasem - ona pistole nebezpecna neni ale nebezpecny je ten blb co ji pripadne vlastni ... je to tak jak s ridici)
takze vse je dobra koupe co je v dobrem stavu takze vybirat a nakonec musis dat na pocit ... nerikam ze moje neni skryta pokladnicka to se proste casem ukaze
koukám že to montoval skutečně odborník,
M54 3.0i pro správnou funkci LPG vyžaduje
- co nejsilěnjší reduktor (nešla nám ani s 300PS reduktorem kterej ukrmil v pohodě 750i), takže 500 PS reduktor
- tlak na reduktoru by měl být kolem 1 baru, i když třeba N62 děláme v pohodě 1,3 baru atd, tak u M54B30 vůbec nemožny
- a hlavně co nejkratší hadičky a sani narvratne hned těsně vedle benzinovyho vstřikovače, žadny že je sani navrtany 5cm od benzínovýho vstřikovače a ještě to má 15cm hadičku, to pak vždy dělá bordel, zdechá, třepe se atd.
M54B30 je na LPG nejvíc naročný motor co znám, zajímavé je že třeba M54B25 v pohodě funguje i třeba s 1,4 baru a slabyma reduktorama a dlouhyma hadičkama.
Ja měl nic moc instalaci Magic 3 na M54b30 - daleko a dlouhé hadičky a fungovalo to perfektně 100tis km, jaký byl tlak a reduktor nevím, ale jednou jsem ho měnil sám a nastavil od oka, jelo to stejně buď jsem měl kliku nebo nevím...
no supr. reduktor je magic a tlak plynu zjistim. hadicky se zakrati a navrtane jsou ci nebliz takze to bude v poho. motor se netrepe ale i na benal to zle pali na valci 2 a 6 ... mam zkusit puvodni svicky ngk namisto lpg ngk? a stejne si udelam vylet k tobe ako minule
ono na plyn to chodi klidne bez chveni ne jak 645 ale studene starty na !benzin!proste vypadava zapalko. svicky lpg a ngk civky ngk. daval jsem vinu bohatemu plynu a tim padem problem se startem ale tim to asi nebude ...
jeste vratit puvodni svicky co tam pise etk bmw ... jinak ten plyn chodi krasne i v zatahu ale studeny start je jak mokre svicky ... a jedna lamda hrozne leta s hodnotama ale je nova ale myslim ze univerzalka.
JaraX umis zmerit tlaky na valcich? ze bych se s tim stavil a videlo by se