Ahojte potřeboval bych poradit.
Dávám si dohromady BMW X5 po nehodě a sháním díly (viz inzerce koupím díly)
Nemohu sehnat vrtuli chlazení, je to ta na viscospojce. Utrhlo se několik zubů a na vrakovišti za ní chtěli 6 tisíc.
Podle katalogu ETK co tu je tak je vrtule stejná s E65 V8, Když se podívám do nabídky do polska, nebo do katalogů v USA tak prodávaj vrtuli za dvacet dolarů a je tam seznam asi 150ti BMW do kterých pasuje od řady 3 až po X5. Potřeboval bych poradit někým kdo tyhle auta zná co mám teda shánět.
Děkuji za rady a pomoc
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW X5 4,4i 2001 ventilátor chlazení
Děkuji ti za rady, tady je ten VIN LG96165
Já si myslím že už jsem na to přišel. Když se podívám na Viskospoku na na X5 V8 tak má všude 4 šrouby, ale vrtule co mám je na třech šroubech. Myslím si, že už někdo před námi tam dal visko i s vrtulí ze šestiválce. Zkusmo jsem si objednal vrtuli na X5 3,0i a myslím že tam půjde a asi bych to nechal.
Mohl bych ještě jednu otázku. Na palubce svíti kontrolka servisu a já bych chtěl to auto načíst a smazat. Mám kabel VAG KKL a ten jde nějak upravit aby se dal použít na BMW nějak jsem se nedopátral jak. Pokud by to nešlo upravit tak bych si chtěl koupit DCAN + INPA myslíš, že bych s tím byl schopen základní diagnostiky, když s tím nemám zkušenosti?
Já si myslím že už jsem na to přišel. Když se podívám na Viskospoku na na X5 V8 tak má všude 4 šrouby, ale vrtule co mám je na třech šroubech. Myslím si, že už někdo před námi tam dal visko i s vrtulí ze šestiválce. Zkusmo jsem si objednal vrtuli na X5 3,0i a myslím že tam půjde a asi bych to nechal.
Mohl bych ještě jednu otázku. Na palubce svíti kontrolka servisu a já bych chtěl to auto načíst a smazat. Mám kabel VAG KKL a ten jde nějak upravit aby se dal použít na BMW nějak jsem se nedopátral jak. Pokud by to nešlo upravit tak bych si chtěl koupit DCAN + INPA myslíš, že bych s tím byl schopen základní diagnostiky, když s tím nemám zkušenosti?
Děkuji mě se to taky nezdá tak uvidím zítra až mi přijde ta na šestiválec, podle mě když se to někomu rozbije tak koupí vrtuli na šestivál, která stojí pár korun než vrtuli na V8 kterou mají jen v BMW a ještě je tam poznámka, že jí neprodávají bez viskospojky.
S tou diagnostikou bys nevěděl poradit?
Ještě by se dal koupit nějaký univerzální scanner OBD2 ale těm já nějak nevěřím.
S tou diagnostikou bys nevěděl poradit?
Ještě by se dal koupit nějaký univerzální scanner OBD2 ale těm já nějak nevěřím.