Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E53 navigace origo bmw nebo aftermarket???poradte

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
MilanBT3

#1 Příspěvek od MilanBT3 »

Ahoj potrebuju poradit přemýšlím ze bych chtěl vyměnit moje normální origo rádio za rádio s navigací a nevím jestli je lepší sehnat origo bmw nebo koupit nejaky aftermarket rádio nerad bych přišel o palubní počítač abych věděl spotřebu dojezd atd ale zase bych rad an se tam dala zapojit parkovací kamera bo většinou s bmw jezdí manželka prosim rady tipy připomínky názory a ani nevím jak to je se zapojením diky
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#2 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Mrkni na Parrot Asteroid Smart, je to kolem 12tis a umi to vsechno, co ten puvodni elektrošrot neumí (tzn. BT, HF, navi, USB, SD karty, wifi, iPhone control, 6x RCA vystupy a regulace urovni + DSP... jede to na Androidu, muzes nahravat sw z netu a pod)...
Nevyhodou je ztrata ovladani palubniho PC (mel jsem to v aute 3 roky a ze bych brecel na ztratou tech pofidernich udaju typu dojezd, spotreba a pod... samo je muzes zobrazit, ale nemuzes je "nastavovat"... skryty BC menu normalne funguje dal).
Pak mozna vzhled s dotekovym displejem, ale to je otazka tydne, nez si to zvyknes ovladat gesty (prejedes prstem nahoru=zesilis zvuk, tahnes do strany=preladis radio nebo preskocis skladbu).
https://www.google.cz/search?q=parrot+a ... ADkQsAQIIA
“Ability is what you're capable of doing.”
MilanBT3

#3 Příspěvek od MilanBT3 »

Super urcite na to mrknu...diky
Don

#4 Příspěvek od Don »

Na ten vzhled bych si nikdy nezvykl... kor, kdyz jsem videl fotky z E53. Delaji se i dve reseni co jsou velice podobna originalu.

http://www.dvdgpsnav.com/2-din-bmw-x5-d ... -dash.html
https://www.google.cz/imgres?imgurl=htt ... MwhAKBowGg

http://www.ebay.com/bhp/bmw-x5-gps
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
Crazy23

#5 Příspěvek od Crazy23 »

To není moc hezký 8O
vlastnemec

#6 Příspěvek od vlastnemec »

Nějaký člen jsem dokonce házel nabídku překopaných do češtiny, cena nebyla hrozná, projeď tady starší vlákna. Bacha pokud máš DSP nebo Webasto tak Ti to na tom nepojede, webasto se dá vyřešit telestartem, ale DSP nevyřešíš nijak. Origo celkem hovno umí v poměru co Tě to bude stát, ale je to zas origo, sám nevím co bych na Tvojem místě dělal.
Crazy23

#7 Příspěvek od Crazy23 »

Já teda pořídil X5 s navi a nasypal do ní vše co šlo..čeština, 3D perspektiva, noční režim a jiný úvodní logo a samosebou mapy vždy a jsem spoky..neorigo bych nebral
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#8 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Ja mel v aute 16:9 origo navi s telefonem (neumel BT=pro me k nicemu), cd changer=neumel mp3, pomale prepinani, navigace mk3=zoufale pomala, casem umre, mk4=je jich malo, stoji nesmysl. Radio=maly vykon, tragicky zvuk, nejde dobre vyresit vystup na zesilovac. TV modul analog=k nicemu, digi=ulet financne, dodelavany DAB tuner=dalsi kabely, DO a pod.
V kostce = nikdy to nebude umet prehravat/pripojit to, co ty nove aftermarket veci, co chvili neco umre (radio zesik, 16:9 displej, mk3 navi, changer).
Kdyz to prodas, dostanes se na cenu toho noveho (radio 4tis, 16:9 displej 4tis, mk3 navi 3tis, changer 1tis, TV modul 1tis, telefon 1tis = min 14tis).
“Ability is what you're capable of doing.”
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od JaraX »

ja bych si zase tydle činsky mrdky nedal ani kdyby mě to stalo 2k,
origo je origo, hlavně ovladam webasto, BC atd, nic neumi komunikovat s autem jak origo, když tam bude neorigo tak v tom autě už ani vživotě nepujde přehrat soft ISTou, prostě zbastlene auto.

třeba v E46 sem si dodělal kombinaci
- 16:9 s CD
- CD changer
- MK4
zesik Gladen zapojenej přimo do vystupu radiomodulu, 4x kompelt repro Gladen, SW H-K, hralo to asi 5x lip než origo HK,

navíc za 5k se dá koupit Dension co přidá jak podporu AUX, tak MP3, tak USB, tak BT handsfree, na displayi se zobrazuje název songu, jméno volajícího atd.
Odpovědět