Zdravim vsechny,
nejsem si zcela jist ale zrejme mam problem s edc tlumici. Je to zhruba tak mesic kdyz jsem zacal citit i slyset kazdou vetsi nerovnost na silnici.
Auto se chova pomerne houpave, obcas tam skacu jak na posedu. Z tohto pohledu vse nasvedcuje opotrebeni tlumicu. Z vizualniho hlediska zadny z
tlumicu netece. Pri porovnani prednich a zadnich jsou predni z vnejsku mnohem opotrebovanejsi, zrezle, nalepka se znakem a cislem dilu k neprecteni
sotva drzi. Pri zapnuti S - sport modu necitim zadny rozdil. Vertikalni stabilizace - pri brzdeni akcelaraci funguje dobre, body rolling v zatacka take super.
Ale v pripade jizdy rovne prumernou rychlosti 90 - 100 vse citim, komfort je uplne v tahu v pripade vymolu.
Auto ma najeto 170k km, typ motur N62, 4.8i.
Otazka je:
Jak muzu bezpecne mechanicky otestovat EDC tlumic na miru opotrebeni v pripade ze zadna kontrolka na palubovce nesviti?
V priapde ze v tlumici nefunguje spravne ventil objevi to BMW diagnostika ?
Jake zkusenosti mate s repasem tlumicu ?
Problem resim jiz pres mesic a je to hodne deprimujici.
Predem dekuji za jakekoli prispevek.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
EDC/VDC tlumiče - adaptivni pohon
Zajel jsem tam hned z pocatku. Namerene hodnoty jsou 38% predek 50% zadek. Technik ale jasne zduraznil ze v priapde edc tlumicu tyto hodnoty nezarucuje.
Predepsane tovarni kola jsou 20" (zimni kola ), letni jsou 21" (285/35R21, 325/30R21)
Vuz jsem takto jiz koupil. Take tam predchozi majitel mel rozsirovaci podlozky coz v mem pripade hodne dopomohlo ke stavu ve kterem jsou.
Predepsane tovarni kola jsou 20" (zimni kola ), letni jsou 21" (285/35R21, 325/30R21)
Vuz jsem takto jiz koupil. Take tam predchozi majitel mel rozsirovaci podlozky coz v mem pripade hodne dopomohlo ke stavu ve kterem jsou.