Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Koupě bmw X5 e70
Já samozřejmě beru rady v potaz a jsem za ně rád, je pravda, že ten podvozek je tvrdší, ale když jsem to řídil tak mi to oproti moji e92 330i v mpacketu přišlo jako jízda v peřině 
Tady jde spíš o to, že to auto znám, což je v podstatě ten největší bonus, protože se nemusim otravovat se zkoumánim co, nebo s tim autem je. Jinak bych nad tim ani neuvažoval.

Tady jde spíš o to, že to auto znám, což je v podstatě ten největší bonus, protože se nemusim otravovat se zkoumánim co, nebo s tim autem je. Jinak bych nad tim ani neuvažoval.
Ked je tam Adaptive Drive, tak je jedno aky paket tam je, pretoze to automaticky rusi polozku "sportovy podvozok" z konfiguracie. Je tam jednoducho AD podvozok, ktory ma normalny/komfortny mod a SPORT mod - rovnako ako u kazdej inej E70. Zo sportpaketu tam tym padom zostavaju hlavne tie sedacky a zopar menej podstatnych veci. Vzduch vzadu je dalsie plus, takze ak sa ti to auto a jeho stav celkovo paci, tak doporucujem kupit.
Vela stastia! Potom nam sem pridaj nejaku reprezentacnu foto
Vela stastia! Potom nam sem pridaj nejaku reprezentacnu foto

Nie nema. Ked si servisak, tak si to vies jednoducho zistit, nie?
Pre laika staci aj pohlad do cennika E70 z ktorehokolvek roku vyroby.
A kdo nema cas ani na to, tak nech si znovu precita moj predosly prispevok - Adaptive Drive su vlastne dve auta v jednom (tlacitkom prepinas normal/komfort mod a SPORT mod).Chcel by si Sport mod a este so sportovymi pruzinami (alebo dalsia varianta aj s inymi mechmi vzadu????
) - akoze pritvrdeny Adaptive Drive? S pritvrdenym komfort modom? To si si uvedomil?
Preto sportpaket s AD jaksi straca vyznam. Stacilo len to AD.
Ale nie si sam, kto v tom ma gulas. Myslim, ze aj plno povodnych kupujucich si zaplatilo za nieco, comu nerozumeli, alebo im bolo od predajcu zle vysvetlene. Preto je v CR/SR mnozstvo nielen kompromisnych vybav, ale aj kusy typu: vsetky polozky zaskrtnute okrem AD, self levelling - cena 3,5 miliona korun a viac ... hlavne ze mal pan ten "pocit"
A kdo nema cas ani na to, tak nech si znovu precita moj predosly prispevok - Adaptive Drive su vlastne dve auta v jednom (tlacitkom prepinas normal/komfort mod a SPORT mod).Chcel by si Sport mod a este so sportovymi pruzinami (alebo dalsia varianta aj s inymi mechmi vzadu????

Ale nie si sam, kto v tom ma gulas. Myslim, ze aj plno povodnych kupujucich si zaplatilo za nieco, comu nerozumeli, alebo im bolo od predajcu zle vysvetlene. Preto je v CR/SR mnozstvo nielen kompromisnych vybav, ale aj kusy typu: vsetky polozky zaskrtnute okrem AD, self levelling - cena 3,5 miliona korun a viac ... hlavne ze mal pan ten "pocit"

Kedze je to rok 2007 s Adaptive Drive, pozri si este vlakno s nazvom "E70 klepani podvozku" niekde v tejto sekcii. Totiz toto auto ma z vyroby starsi typ predneho aktivneho stabilizatora, ktory sa casom "rozklepe" - znie to presne ako ked ma auto vadne tycky/kosticky stabilizatora, ale problem je inde.
Mozno to "tvoje" auto ma v poriadku. Mozno uz je po vymene za novsi typ stab. Len som Ti chcel dat do pozornosti tento konkretny problemik, ktory obcas nastava u X5 s AD do mesiaca vyroby 04/2008.
Mozno by pomohla dalsia mala skusobna jazda.
Inak ako som uz spominal, kupu doporucujem.
Mozno to "tvoje" auto ma v poriadku. Mozno uz je po vymene za novsi typ stab. Len som Ti chcel dat do pozornosti tento konkretny problemik, ktory obcas nastava u X5 s AD do mesiaca vyroby 04/2008.
Mozno by pomohla dalsia mala skusobna jazda.
Inak ako som uz spominal, kupu doporucujem.
E70 mi jezdi jen par a nikdy jsem to tak dopodrobna nekoumal, ale třeba taková F10 ve sportpaketu ma jiny měchy než F10 bez sportpaketu a je o dost tvrdší, tak jsem myslel že to je stejny.mitocross píše:Nie nema. Ked si servisak, tak si to vies jednoducho zistit, nie?
A kdo nema cas ani na to, tak nech si znovu precita moj predosly prispevok - Adaptive Drive su vlastne dve auta v jednom (tlacitkom prepinas normal/komfort mod a SPORT mod).Chcel by si Sport mod a este so sportovymi pruzinami (alebo dalsia varianta aj s inymi mechmi vzadu????) - akoze pritvrdeny Adaptive Drive? S pritvrdenym komfort modom? To si si uvedomil?
![]()
- vlastnemec
- vlastnemec
Je to na Tobě, ale ikdyž to auto znáš a znáš kompletní historii, nepodceň prohlídku někoho s diagnostikou, kámoš nedávno kupoval e61 v ropě, taky to auto a majitele znal, servis jen v BMW a během třech měsíců zahučel bez pár korun sto táců. Jinak zas až tak proti ropě nic nemám mám e53 3.0d a nic zásadního jsem nedělal, ale pořád mám v zádech strašáka.
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
po přečtení všech příspěvků nechápu nad čím váháš? za ty peníze se jedná o dobrý kup a některé argumenty proč nebrat jsou zcestné ... život je otázkou priorit např. já bych bez sportpacketu X5-tku nekoupil. Pokud se ti líbí a znáš historii tak je to obrovské plus!

tak jsem měl pravdu, sportpaketová X5 má jiné měchy i když má adaptive drive a není pravda že by adaptive drive automaticky anuloval sportpaket podvozek
http://bmwfans.info/parts-catalog/E70/E ... #6790078_1
http://bmwfans.info/parts-catalog/E70/E ... #6790078_1

Takze ked k tebe pride bmwfan18 so svojim prirastkom, tak ty by si mu kludne objednal mech 37126790080 ?
"není pravda že by adaptive drive automaticky anuloval sportpaket podvozek" - A na toto si prisiel po pohlade na ten odkaz co si dal?
V kazdom pripade sa z tvojej strany jedna o nepochopenie tabulky, ktoru si nasiel!!! Znovu dokazujes, ze sa v tom nevyznas a zaradujes sa k vacsine! A to si vraj mechanik bmw...
Ak si na tom bmwfans vyhladaval podla modelu alebo si zadal vyhladavania podla VIN, dostanes sa na rovnaku (vseobecnu) tabulku, ktora ti hovori toto:
Mechy pre Self-Levelling suspension (Automaticke vyrovnavanie vysky vozidla) existuju,:
37126790079 - mech pre standardny podvozok so self-levelling
37126790080 - mech pre sportovy (sportove tlmice) podvozok so self-levelling
37126790078 - mech pre Adaptive Drive (adaptivne tlmice) podvozok so self levelling
PRETOZE U E70 EXISTUJE standardny PODOVZOK, sportovy PODVOZOK A adaptive drive PODVOZOK. Nic viac a ziadny iny hybrid!
A ku kazdemu mozes/ale nemusis zvolit SELF -LEVELLING (vzduchove mechy len vzadu, vpredu zostava pruzina). V opacnom pripade maju vsetky typy podvozkov pruziny na oboch napravach.
Vysvetlujem to v dvoch vlaknach sucasne a myslim, ze to tu bude kolovat nadalej aj tak. Skus si POZORNE ako malu pomocku pre pochopenie prezriet prilozeny originalny cennik (pre vsetky E70 aj E70LCI to plati rovnako), a polozku Sportpaket a kombinovanie s podvozkami. Venuj pozornost kodom vybavy (2VA, 225,226, ...atd) Ak to nepochopis ani potom, tak uz pomoze naozaj len navsteva niekoho s takym autom u teba, aby si si sam precital cislo dielu...

- Přílohy
-
- Cennik E70 X5 SK 04 2010.pdf
- (240.8 KiB) Staženo 161 x