Zdravím.
Chci poprosit o doporučení ohledně zimních kol na X6 M50d. S mazlíkem jezdím zejména v okolí Prahy, ale čeká ho přes zimu i vícero cest do oblasti kolem Stříbra, kde je již v zimním období náročnější terén. Všiml jsem si, že BMW konfigurátor kol nabízí až na 20" vzor 214 (se kterým mám značný vizuální problém) samá 19" zimní kola. Mám možnost získat sadu sjetých letních 20" se vzorem 435, který tam mám nyní.
Na diskusích po webu čtu různé posměšné komentáře od jedinců, jejichž životní náplň se scvrkla do nenávisti vůči X6, že ve sněhu je pro X6 rozjezd do kopce na 20" runflatech nemožný. Anžto je toto moje první zimní sezóna s mazlíkem, můžu poprosit o zkušenosti a názory? Předem říkám, že mi drncání na runflatech, ani odskakování náprav v dírách/kolejích nevadí.
Moc děkuji za názory.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
zimní obutí (X6 M50d)
- pavproch
Imho problém v trakci není v RFT nebo velikosti kola, ale v gumě....
2 zimy sem jezdil Michelin Pilot Alpin 3 (225/45 R17 RFT) a vůbec se mi nelíbily (ne)jízdní vlastnosti v hlubokém sněhu a břečce.... pak sem přezul na Pirelli Sottozero II (stejný rozměr i RFT) a jako by se najednou brambor stal sněžnou rolbou..... a přechod na Sottozero nonRFT už žádnou změnu (ani k lepšímu ani k horšímu) nepřinesl..
Takže asitak moje zkušenost
(btw, stejnou zkušenost s přechodem Michelin-Pirelli má manželka na Tiguánovi a kolega s Oct. Scout).
Prostě mišelinky byly tiché a bez výhrad na zimních dálnicích, ale jak nasněžilo, tragedie...
2 zimy sem jezdil Michelin Pilot Alpin 3 (225/45 R17 RFT) a vůbec se mi nelíbily (ne)jízdní vlastnosti v hlubokém sněhu a břečce.... pak sem přezul na Pirelli Sottozero II (stejný rozměr i RFT) a jako by se najednou brambor stal sněžnou rolbou..... a přechod na Sottozero nonRFT už žádnou změnu (ani k lepšímu ani k horšímu) nepřinesl..
Takže asitak moje zkušenost
(btw, stejnou zkušenost s přechodem Michelin-Pirelli má manželka na Tiguánovi a kolega s Oct. Scout).
Prostě mišelinky byly tiché a bez výhrad na zimních dálnicích, ale jak nasněžilo, tragedie...
Já mám letní 20 Michelin Diamaris a zimní 18 Continental. Loňská zima byla bez sněhu a tak žádný rozdíl, jen 18 nejsou hezké. Ale mám chatu na horách a na sněhu se s 20 nedá jezdit zadní 315 nemají žádnou trakci. Ideální jsou uzká kola a na velikosti nezáleží. Bohužel schválené rozměry ve 20 jsou všechny hrozně široké, tak ti z důvodu bezpečnosti nezbyde nic jiného než jít do menšich a úzčích kol, které bávu moc nesluší.