Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW Z3 drobné nedostatky

Vše o Z1 E30, Z3 E36, Z4 E85/E86/E89, Z8 E52
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mare34k

#1 Příspěvek od Mare34k »

Zdravím všechny příznivce BMW, splnil jsem si jeden ze svých snů zakoupil roadster Z3. Bohužel můj rozpočet byl poměrně skromný, a pro to má moje zet trojka pod kapotou pouze osmi-ventilovou osmnáctistovku a celkově není díky "péči" předchozího majitele zrovna v TOP stavu. Jedná se o model z roku 1997.

Chtěl bych na něm přes zimu zapracovat a trochu ho vylepšit, pro to se obracím na zkušenější s prosbou o radu. Moje dotazy jsou hodně obecné, doufám že nikoho neurazí. Určitě jsem mohl lépe prohledat forum, ale moje zkušenost je taková že raději napíšu takovéhle téma a třeba poznám lidi které mají tato auta rádi, rozumí jim a budu se na ně třeba moc obrátit pro radu i v budoucnu.

1) Nefunguje elektrické ovládání okna řidiče. Myslím že bude špatný ovladač. Zajímá mě zda je identický s tím v běžné E36, případně jak co nejlépe demontovat středový tunel, případně pokud by byl problém jinde, dveřní výplně. Nechci nic zbytečně poškodit.

2) Zlobí centrální zamykání u spolujezdce. Může to být třeba špatný kontakt případně jiná triviální závada kterou by se vyplatilo řešit, případně na co se zaměřit?

3) Podvozek auta se mi zdá v celkem dobrém stavu, nejsou od něj slyšet žádně větší nepříjemné pazvuky. Vím žeto je vlastně podvozek z e36 compact, ale zajímalo by mě co na něm tak zhruba nejvíc trpí, případně jaká značka druhovýroby náhradních dílů je vhodná.

4) Auto se mi sice zdá ve všech rychlostech stabilní, neplave, nemění samo směr, ale od rychlosti zhruba 140 km/h se projevují poměrně nepříjemné vybrace celého auta. Chvilku je možná super mít masážní sedačku ale představa že bych takto musel někdy jet delší dobu mě trochu děsí. Doufám že auto nebylo v minulosti nabourané. Nosné části sice vypadají netknuté a prodávající se samozřejmě dušoval že k žádné nehodě v minulosti nedošlo, nicméně auto má faceliftová přední světla a lakovanou kapotu.

5) Vrzání. Hrozné vrzání ze zadní části vozu, zvlášť kritické při nízkých rychlostech s nataženou střechou. Bylo mi řečeno , že to není úplně neobvyklé, nicméně by mě zajímalo zda je to vůbec nějak řešitelné.

6) Rád bych sehnal do auta hezčí volant, zajímá mě jaká je kompatibilita s volanty z E36, zda záleží na roku výroby, případně jaké jsou typy nábojů atd. , případně co je třeba udělat aby fungoval po výměně airbag.

7) Slída. Moje není v dobrém stavu, zajímalo by mě jak se pohybují ceny pro Z3, kde ji nejlépe koupit atd.

8 ) Motor. Sice obyčejná rozšířená 1.8, takže asi nejobecnější a nejzbytečnější dotaz, ale pokud by někdo chtěl odpovědět nebudu se zlobit. Doporučená značka motorového oleje, filtru, vzduchového filtru, svíček ? Nějaké problémy se kterými počítat? Měl by mít najeto okolo 125 000 km, ale zaprvé tomu nevěřím, interiér vypadá mnohem opotřebovanější, což ovšem může být chováním předchozího majitele, jehož přístup k autu nejlépe ilustruje měnění oleje "tak nějako po dvaceti". :cry:

9) Na co si dát pozor při jízdě? Trochu mě děsí krátký rozvor a představa nehody v zetku. Jedna osmička bude pro mě asi dostačující, dynamika není vůbec nějaká omračující ale lenochod to není a nízký výkon mi alespoň dává nějaké šance na přežití :D

10)Přivítám jakoukoliv radu týkající se tohoto modelu.

Obrázek
gtcompe

#2 Příspěvek od gtcompe »

Ahoj tak to gratuluju, já se ho snažím koupit cca 3 měsíce a nedaří se ... Zadní okno by mělo být na zip a mají ho tady : http://www.cabrio-shop.cz/bmw-z3-zadni- ... na-zip.htm
Ty dveře u spolujezdce je celkem častý problém ale co to způsobuje nevím.
Jinak můžu se zeptat jakou máš cca spotřebu při normální jízdě a jaký na tom máš rozměr kol ( velikost a šíře pneu ) ?
Odpovědět