Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Z4 e89 - sklapeni strechy dalkovym ovladacem

Vše o Z1 E30, Z3 E36, Z4 E85/E86/E89, Z8 E52
Odpovědět
Zpráva
Autor
MDaniel

#1 Příspěvek od MDaniel »

Jak to presne funguje? Kdyz jsem mel slabou baterku,nechtelo mi ji to vubec spoustet. Baterku mam novou,kdyz je auto zamkle,podrzim uplne vrchni tlacitko dalkoveho ovladani (sipku nahoru) strecha se schova do kufru. Nekdy mi to jen nevytahne nahoru okynka.

Ale jak ji vratit zpet ovladacem. At drzim cokoliv nevratimse mi na strechu - kdyz je auto zamkle,strecha sklopena,dalkovym ovladacem se mi nevytlaci nahoru.

Jo a obca se mi stane,jak se automaticky oteviraji okna,kdyz otevoras dvere- dojezdy oken, nekdy mi okno sjede ne jen par cm ale sjede do pulky (mozna vice) pri zavreni dveri se zase vytahne,ale nechapu proc.[/quote]
xyron

#2 Příspěvek od xyron »

Za prvné - ty klíče mají na hovno signál, je to problém všech bmw kabrií.. blbla mi takhle Z4 E85 i 3er E93 .... jakmile se trochu hnes, stojíš v blbém úhlu atd, tak se to nerozjede vůbec nebo se to přeruší atd...

Za druhé - to že nevytáhneš střechu klíčem nahoru je tím, že to nemáš nakodované... dá se to lehce zapnout přes diagnostiku... problém signálu tím ovšem neodpadá, bohužel...

Za třetí - sjíždění okna - pokud při odemykání zmáčneš tlačítko odemykání DVAKRÁT, tak ti při otevření dveří sjede okno pro "komfortnější" nastoupení do vozu.. jakmile zavřeš dveře, okno se ti vrátí do původní polohy nahoru...

Za čtvrté - není občas na škodu si přečíst k autu návod, takových píčovin je tam daleko víc ....
MDaniel

#3 Příspěvek od MDaniel »

Covece diky:-)

Jen:
- mam jen nemecky navod a nemcina mi moc nejde:-)

- strechu dolu stahnu bez prolemu, neni problem ani se signálem. Ale jakmile chci strechu ( kdyz je schovana v kufru) vytahnout nahoru ( udelaz z auta kupe) tak to nejde, stahnout ale z kupe na kabriolet jde pres ovladac.

- s tim dvojtym zmacknutim jsem to nevedel,dekuji
xyron

#4 Příspěvek od xyron »

Jasný...

Jak říkám, nemáš to nakodované.. já to na E85 taky neměl... stačí kdokoliv s diagnostikou kdo to najde a zapne to.. pak ti to bude fungovat.

Jdi na stránky http://www.bmw.cz, někde je tam webový formulář.. BMW ti pak pošle kompletní návod v CZ na DVD... je to zadarmo.. akorát se prokážeš VINem...
MDaniel

#5 Příspěvek od MDaniel »

Dekuji mnohokrat. Uz jsem volal do servisu zda mi to nalodujo,jen musi zjistit zda ma jednotka tohle podporuje.

Diky moc- i s tema oknama,hned jsem to na koupalisti vyzkousel
xyron

#6 Příspěvek od xyron »

Držím palce, ale podle mého názoru jednotka co by uměla jen sundavat střechu a neuměla natahovat neexistuje :wink:

Kontaktuj třeba Mentuliho na Jižní Moravě a zapne ti to eins zwei..
pavproch

#7 Příspěvek od pavproch »

já to teda dálkou ešče nezkoušel.... ani nevidím důvod proč bych měl... střechu sundavám a nandavám enem když sedím vevnitř v autě, takže mi není lenivo přidržet příslušný čudlík...
xyron

#8 Příspěvek od xyron »

Třeba když sedíš na zahrádce v hospodě, cucáš nealko :-) .. a najednou začne pršet tak nemusíš běžet jak blázen do auta držet čudlík :lol: :lol: :lol:

Když to funguje jak má, tak to má dosah asi 10 metrů...
pavproch

#9 Příspěvek od pavproch »

musím... protože mi je proti srsti dyž ta hydraulika cucá ščávu z baterky, raději ji krmím alternátorem, čili stejně musím do auta a a nastartovat....
pavproch

#10 Příspěvek od pavproch »

btw, neska dyž sem byl na obědě, taxem parkoval se střechou důle a okolo lítaly hejna holubů.... sem čekal nejhorší.... naštěstí s anetrefili....
xyron

#11 Příspěvek od xyron »

Jo to je pravda, ona to ta baterka ale párkrát přežije.... zas ti to necucá zbytečně benál jen abys hejbal střechou... :D Konec diskuze, je o ničem ... každý po svém :wink:
MDaniel

#12 Příspěvek od MDaniel »

Tak to me z te baterky nevadi,at si cuca,od toho tam je. Me by to bodlo na koupaku,motalo se tam nejak moc lidi kolem auta a kdybych mohl zatahnu ji, clovek nikdy nevi co ktereho vola napadne udelat,treba plivnout apod.
vita11 Moderátor
Moderátor

#13 Příspěvek od vita11 Moderátor »

xyron píše:sedíš na zahrádce v hospodě, cucáš nealko
:lol: to vykládej policajtům :lol:

btw. dosah klíčku není problém jenom u kabrií .. na sedanu mě to funguje stejně na pikaču a to mám nový origo klíček
V8 power :twisted: BMW 650i LCI Spacegrau
Top down 8-) BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine :) BMW R1150R Atlantablau
Obrázek
MDaniel

#14 Příspěvek od MDaniel »

Kolik muze to kodovani zabrat casu?
xyron

#15 Příspěvek od xyron »

Mentuli to měl asi za 5 minut... otevřeš to v txt verzi, najdeš správný řádek a "nein" přepíšeš na "ja" .. asi tak funguje to kodovani .. :lol:
Odpovědět