Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Výkon M5 e39 - co preventivně vyměnit

Zde povídání pouze o ///M powerech :-)
Odpovědět
Zpráva
Autor
PowerM5

#1 Příspěvek od PowerM5 »

Ahoj všem,

po dlouhé době jsem si udělal čas a několik hodin pročítal vše související s M5 e39. Nejvíce mě zaujaly diskuse o výkonech M5 a porovnání s 540i nebo 745i. Zároveň někdo psal, že preventivně měnil CPS senzory, lambdy nebo O-kroužky, aby zachoval původní výkon. Několik let vlastním M5 e39 a myslím si, že jede velmi dobře (vždy pěkně zatlačí do sedačky v jakékoliv rychlosti a můžu porovnávat s 545i manuálem, který máme v rodině.). Letos jsem preventivně měnil váhy vzduchu, svíčky a cívky. Je pravda, že člověk si časem na ten výkon zvykne a chtěl by aspoň o 100 koní více. Ale mít v dnešní době starý dobrý atmosférický V8 s manuálem je k nezaplacení. Všichni majitelé M5 určitě ví, o čem mluvím. Je pravda, že kdyby se pomalu a jistě ztrácel výkon, asi bych to nepoznal. Chci se tedy zeptat, co preventivně vyměnit, co by mohlo mít vliv na výkon?

Díky všem za tipy a případné vlastní poznatky (s úbytkem výkonu či naopak jeho zvýšením)

PS: všem přeji do nového roku hlavně zdraví, hodně kilometrů bez nehod a ať nám naši miláčkové dělají jenom samou radost
bawore30

#2 Příspěvek od bawore30 »

Zajel bych na brzdu a budeš vědět na čem jseš.Taky se tam chystám se svojí M5 :wink:
elektrik

#3 Příspěvek od elektrik »

Jen bych doplnil, že je dobré na brzdu jezdit pravidelně aby člověk viděl jaké změny se dějí. Je Třeba počítat s tim, že ta brzda není úplně přesná záležitost. Je tam hodně proměnných takže bych drobné odchylky neřešil:)
Pokud tam naměří o 10 kw míň nedělal bych si z toho vůbec hlavu. A kdyby náhodou víc jen to potěší:) Preventivně nemá smysl měnit nic co není špatné. Snad jen svíčky a MAF senzory.
Odpovědět