Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
M3 E46 samosvor
Ahoj,nedávno jsem koupil M3 E46 s tím že auto 8 let stálo, a problém se týká samosvorného diferáku který je ve stálém záběru (svoří).Hned první co věc mě napadla jestli ho někdo nezavařil.Po okružní jízdě na parkovišti jsme to vyloučily,auto zatáčí zlehka a kola neodskakují.Ale při větším rejdu se ozývá jakoby hučení a práskání.Čím to muže být? Můj typ je že se za těch 8 let ty lamely nacucali a roztáhli a proto jsou ve stálém záběru. Autem nejezdím,mám ho na čistopisu a pomalu ho dávám do kupy,tak nikam nepospíchám.Zkuste napsat nějaké tipy,rady nebo vlastní zkušenost s tímhle problémem.
- LiborM
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj
Můžeme tady polemizovat o tom co tomu vlastně je,ale všechno naprosto bezpředmětné,dokud to nerozděláš. Lamely jsou ocelové , tak nevím co by se do nich nacucalo, to nejsou spojkové lamely z Jawy 20,to spíš budou zrezlé a bude to díky tomu dělat neplechu,ale jak jsem psal, rozdělat a budeš moudřejší. Možná by stálo za to se podívat,jestli je tam vůbec olej.
Můžeme tady polemizovat o tom co tomu vlastně je,ale všechno naprosto bezpředmětné,dokud to nerozděláš. Lamely jsou ocelové , tak nevím co by se do nich nacucalo, to nejsou spojkové lamely z Jawy 20,to spíš budou zrezlé a bude to díky tomu dělat neplechu,ale jak jsem psal, rozdělat a budeš moudřejší. Možná by stálo za to se podívat,jestli je tam vůbec olej.
Bmw M3 e36 3.0i Greenhell
Bmw E28 535i
Mercedes-Benz ML 55 AMG
Audi S8 6q
Bmw E28 535i
Mercedes-Benz ML 55 AMG
Audi S8 6q
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, záleží podle toho jak jezdíš - samozřejmě jako všichni, jenom na nákupy a za pěkného počasí
takže ideálně co sezónu výměna nic nepokazíš , stojí to pár korun a při těch teplotách co v diferáku jsou tomu rozhodně neublížíš 

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
trochu ot zas,ale nebylo to na americkejch papirech? slo ti to prihlasit?tomhagen píše:jj,auto je z GPO. K tomu samosvoru,funguje jako haldex 1gen. s tím rozdílem že olej není tlačen pístovým čerpadlem ale zubovym čerpadlem které je aktivováno rozdílnými otáčky kol? A na rozdíl od haldexu není el. ovládaný? Je to takto nebo jsem úplně mimo Hanz?