Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

koupě M3 E46

Zde povídání pouze o ///M powerech :-)
Zpráva
Autor
Romcicz

#1 Příspěvek od Romcicz »

Zdravím všechny uvažuji o koupi BMW M3 E46 z roku 2001 s převodovkou SMG myslým že tam bude již SMG II měly by jste nějaké rady na co si dát u toho auta pozor? případně bych chtěl vědět jak je na tom ta převodovka se spolehlivostí moc díky za informace
kosh

#2 Příspěvek od kosh »

Romcicz píše:Zdravím všechny uvažuji o koupi BMW M3 E46 z roku 2001 s převodovkou SMG myslým že tam bude již SMG II měly by jste nějaké rady na co si dát u toho auta pozor? případně bych chtěl vědět jak je na tom ta převodovka se spolehlivostí moc díky za informace
Použij tlačítko hledat a dostaneš odpovědi na všechny tvoje dotazy.
Foldas

#3 Příspěvek od Foldas »

Možná by bylo lepší napsta tenhle dotaz do sekce Mpower
pachenko

#4 Příspěvek od pachenko »

já jsem taky chtěl SMG, ale mechanici v bmw z Brna mě od toho odradili, že to mám poruchy a kazí se hodně, tak jsem si koupil s manual...
Anton
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Anton »

Do e46 M3 se dávalo jen SMG II.
Spolehlivost je různá jako u všeho. Někomu to vydrží 400.000 km a někomu 50.000km.
V zásadě je to jednoduchý zařízení(oproti automatu), kde nejčastěji odchází hydraulická pumpa. Jinak je to manuál.
Romcicz

#6 Příspěvek od Romcicz »

tak o smg jsem zjistil že je to robotizovaný manuál ale nevím přesně jak se ta převodovka chová jestli se chová stejně jak v novější M3 tak to bych do toho šel dokonce by u toho měla být funkce launch control či co
Anton
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Anton »

Chová se to tak, že to řadí rychle jako prase. Na režim S6 za 0,08s.
Launch control to jakýsi má(vypnout DSC-> dát režim S6->voličem pohneš dopředu a držíš->plynem si nastavíš otáčky->pustíš volič), ale prej celý ústrojí při tom dostává hrozný pecky :D Jinak do modelů po FL jde nahrát CSL soft, kterej to SMG ještě o kousek vylepší.
Na okresky je SMG paráda. Do města a vyloženě na drifty je to na pi*u :)
Flanel

#8 Příspěvek od Flanel »

kosh píše:Použij tlačítko hledat a dostaneš odpovědi na všechny tvoje dotazy.
Modrá je dobrá 8O

Anton píše:Do e46 M3 se dávalo jen SMG II.
Spolehlivost je různá jako u všeho. Někomu to vydrží 400.000 km a někomu 50.000km.
V zásadě je to jednoduchý zařízení(oproti automatu), kde nejčastěji odchází hydraulická pumpa. Jinak je to manuál.
Přesně tak, můžeš koupit mrdku SMG i Manuál ;-) spíš bych se díval na celkový stav než jen na to, že koupíš raději 2OOtkm manuál než třeba 1OOtkm SMG (příklad)
Marrtin

#9 Příspěvek od Marrtin »

Taky hledam E46 M3. Jednoznacne SMG, jen malo ridicu umi tak dobre ridit, aby dosahli s manualem stejnych vykonu, mozna v primce jo, ale v zatackach jsou obe ruce na volantu k nezaplaceni. Jezdim celkem casto do jizniho Tirolska, alpsky pasy (doporucuju tohle: http://de.wikipedia.org/wiki/Stilfser_Joch) a je tam takovejch zatacek, ze na michani benzinu klackem neni cas :-)

Pokud uz nekdo umi podrazovat s meziplynem, urcite to nebude presne tolik meziplynu co je potreba, SMG to udela rychle a presne jak je potreba. Taky si rikam, jestli se SMG hned nevysype, ale je to Mko a s tim se musi pocitat. Kupni cena nehraje roli, na to ma kazdej, kdo chodi do prace. S udrzbou uz je to jinak.

Za me SMG II.
KOMA

#10 Příspěvek od KOMA »

Stilfser Joch vypadá nádherně, ale to je tak auto si naložit na vlek, někde se tam ubytovat a pak jezdit a jezdit, celou cestu v e46 m3 nevím, to by se mi asi nechtělo. Myslím, že s cenou půjdou ještě trochu dolů, ale brzo se to otočí a pak jen poroste, půjdou nahoru lépe než e36 m3.
Anton
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Anton »

No pokud tam není nějakej ultra hard podvozek + výkuch interiéru, tak m3 je v podstatě GTčko, který je na dlouhý cesty dělaný.
Jinak ceny za pěkný kusy jdou spíš nahoru. Když jsem koukal v DE, tak v konfiguraci, kterou jsem tehda hledal (poFL, do 100 najeto, SMG, né černá barva), tak to bylo všechno těžce přes 500, spíš kolem 600tis
A teď s tim kurzem je to ještě horší.
KOMA

#12 Příspěvek od KOMA »

Jo to souhlasím, je to auto na každý den. Myslel jsem to spíš, že když to máš jako víkendovku, kasičku, potažmo investici, je to cca 2000 km, tak ten vlek na cestu ideál. Nepřijde to po cestě k úhoně a ušetříš i km. Jasně, je to jen e46 m3, ale udělaná bude něco stát, já bych to vezl jedině na vleku. Nebo teda koupit a jezdit všude, jen to držet servisem, užívat.
Jak si, ale člověk udělá lak, kola, podvozek, výfuky, karbony atd. už to není tak jednoduché.
Flanel

#13 Příspěvek od Flanel »

O tomhle jsem uvažoval, nakonec jsem dovezl před měsícem taliána za necelých 4OO.

http://www.sportovnivozy.cz/57938-bmw-m ... s-chomutov
Martyn
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Martyn »

Nezna nekdo tuhle? Vzhledove krasna, manual, super cena..
http://www.sportovnivozy.cz/63315-bmw-m ... alozkaFoto
KOMA

#15 Příspěvek od KOMA »

Za necelých 400 taliána 8O kolik to má najeto ? smg, barva ?
Ta žlutá ze sportovních vozů to nevím, bořená na zadek, nějak tak opravená, to bych asi nechtěl, to si raději připlatím na taliána :)
stellaM3

#16 Příspěvek od stellaM3 »

Martyn píše:Nezna nekdo tuhle? Vzhledove krasna, manual, super cena..

Tuhle znám osobně. Nedoporučuju. Motor ok i když stoceny km ale motoricky vyborna. Ale kastle není m3 ale obyc kupe. ...
Flanel

#17 Příspěvek od Flanel »

Info z jiného fora: Puvodni M3 do vrtule pres strechu jsem mel kupovat onehda pred par lety na Kladne... Mozna najdu fotku... Vinko bude urcite sedet... Byl to manual a prd najeto... Seslo z toho pac majitel to chtel preskladat do jine kastle... Voala.

PS: M3 s blatníkama z coupé nevím. M3 má být tlustá :-D
Flanel

#18 Příspěvek od Flanel »

KOMA píše:Za necelých 400 taliána 8O kolik to má najeto ? smg, barva ?
2002; chtěl jsem černou palubku, černý interiér, černou kůži, černou M3. Najeto 13O. V 5O OOOkm měněn motor. 2O14 výměna hydroměnič, udělaný difer, nové ramena, stabiky, silentbloky zadní nápravy new, přední brzdy nové, zadní nové desky, přední pneu nové, zadní 50%, nic neklepe, nebouchá, netříská, bez karbonu v motoru, zlaté kozliky po otevření víčka ventilů, odblok Vmax. Remus tlumič (ten se mi moc nelíbí, ale co už no)

Ještě musím na jaře strhnout hnusné folie, nahodit H&R 30/20 a jsem spoko.
Všichni tu sice nad černou ohrnují nos, mě se to naopak líbí. Jediná, kterou bych bral víc, je šedá CSL. ale bohužel. Barvu si budu vybírat až budu kupovat nové auto. Stav je důležitější ;-)
Přílohy
SDC12666x.JPG
SDC12666x.JPG (64.63 KiB) Zobrazeno 3946 x
stellaM3

#19 Příspěvek od stellaM3 »

Flanel píše:
Info z jiného fora: Puvodni M3 do vrtule pres strechu jsem mel kupovat onehda pred par lety na Kladne... Mozna najdu fotku... Vinko bude urcite sedet... Byl to manual a prd najeto... Seslo z toho pac majitel to chtel preskladat do jine kastle... Voala.

PS: M3 s blatníkama z coupé nevím. M3 má být tlustá :-D

info sedí celkem přesně,taky se přeskládala do jiné kastle jak jsem už psal výše,ale ne bohužel do kastle M3. To prd najeto nesedí má najeto něco přes 200tis. ohdad tak 220(výpis z BMW podle VIN) ale zase motor je dobrej.No jinak to ale za ty peníze nestojí ani náhodou
KOMA

#20 Příspěvek od KOMA »

Flanel - máš to moc pěkný, černá se mi taky líbí.. takže za 400 koupil a napustil dalších 200 :) vidím, že to používáš každý den, to ti závidím.
Já jsem svoji koupil v roce 2006 ze Španělska, měla tenkrát necelých 40Tkm, byla to od začátku láska na celý život.. po 3 letech používání jsem ji nechal už odpočívat, postupně jsem si ji udělal, letos ještě snížím a až na nějaký lepší brzdy je hotovo. Má najeto 87Tkm, rok 2001, manuál, celkem slušná výbava.. neprodal bych, má to svoje, měl jsem lepší auta, ale charakter a vzhled mi učaroval, tak má místo v garáži na vždy, možná v důchodě ji prodám, jestli to bude mít nějaký vert :)
Přílohy
bmw46.jpg
bmw46.jpg (68.84 KiB) Zobrazeno 3896 x
Odpovědět