stvitelny podvozek bmw e39 523i .nebo jen sportovní pružiny
-
Rady523i
-
Rouballik
Ahoj,
určitě neuvažuj o štelováku ani o pružinách. Štelovák je podvozek, kter´je určen v prvé řadě na krásu a až v druhé na jídzní vlastnosti. A to napříč všea značkama. Sportovní pružiny jsou také na úkor jízdních vlastností, protože upravují dráhu sériového tlumiče, který není tak ostře nastavený, aby to zvládl vytlumit.
Uvažuj spíš o pevnym kompletu, kde jsou pružiny a tlumiče vyrobený na sebe. Už ty levnější komplety dopřávaj zlepšení jídzních vlastností oproti sérii. Z těch levnějších se vyplatí třeba TA Technix: http://tatechnix.cz/42868-sportovni-podvozek-bmw-rada-5-touring-e39-35-35-ta-technix-4250570631104.html. Nebo pak třeba z těch dražších H&R...
určitě neuvažuj o štelováku ani o pružinách. Štelovák je podvozek, kter´je určen v prvé řadě na krásu a až v druhé na jídzní vlastnosti. A to napříč všea značkama. Sportovní pružiny jsou také na úkor jízdních vlastností, protože upravují dráhu sériového tlumiče, který není tak ostře nastavený, aby to zvládl vytlumit.
Uvažuj spíš o pevnym kompletu, kde jsou pružiny a tlumiče vyrobený na sebe. Už ty levnější komplety dopřávaj zlepšení jídzních vlastností oproti sérii. Z těch levnějších se vyplatí třeba TA Technix: http://tatechnix.cz/42868-sportovni-podvozek-bmw-rada-5-touring-e39-35-35-ta-technix-4250570631104.html. Nebo pak třeba z těch dražších H&R...
-
MattyX
- Moderátor
- Klubové ID: 1778
-
Perunwit
- Klubové ID: 2962
-
Shifty
- Klubové ID: 3544
Nechci si hrát na chytráka, ale kompletní podvozek, ať štelovák nebo pevnej, za 5500,- na 1,5 tunový auto nebude zrovna ideální volba. Já mám stejné auto a stejný plán. Přijde mi ale lepší seriový podvozek ( nový nebo alespoň v dobrém stavu) + sportovní pružiny. Mělo by ti to snížit auto tak o ty 3 cm, ale komfortu ti to neubere tak jako jakýkoliv komplet sportovní podvozek.
EDIT: Hlavně když budeš kupovat jen pružiny, tak ani těma levnýma bys to nemusel pokazit.
....pokud se pletu tak mě opravte
EDIT: Hlavně když budeš kupovat jen pružiny, tak ani těma levnýma bys to nemusel pokazit.
-
Danny
- Moderátor
- Klubové ID: 1821
-
pindak1
-
Rouballik
Pleteš. Ty sportovní pružiny jsou takový český specifikum. Lidi kupují nesmyslně drahý sportovní pružiny, který stejně ač jsou fakt drahý, tak zhoršej jízdní vlastnosti. V ceně těch pružin koupit celý pevný komplet a udělá to víc než předražené pružiny a nehodící se sériové tlumiče. Ještě horší variantou je český bastění. Pod tím bastěním je koupě jedněch tlumičů ( sportovních ) a jiných pružin ( sportovních ). Vznikne z toho superdrahý komplet, který je netestovaný a má všelijaké jízdní vlastnosti.Shifty píše:Nechci si hrát na chytráka, ale kompletní podvozek, ať štelovák nebo pevnej, za 5500,- na 1,5 tunový auto nebude zrovna ideální volba. Já mám stejné auto a stejný plán. Přijde mi ale lepší seriový podvozek ( nový nebo alespoň v dobrém stavu) + sportovní pružiny. Mělo by ti to snížit auto tak o ty 3 cm, ale komfortu ti to neubere tak jako jakýkoliv komplet sportovní podvozek.