Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

webasto

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
MadMaxII
Klubové ID: 1711
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od MadMaxII »

Zdravim,

jedna se o E39 rv. 2003 2,5L nafta.

1. Mam problem ze webasto bezi i kdyz je motor ohraty na 90°C a me uz je v kabine prijemne, nemel by vypinat drive? Na co se mam zamerit s kontrolou bez diagnostiky?

2. Jeste mam jeden druhotny problem, porad mi aut. klima topi do nohou na plnej ceres i kdyz mam nastaveno 19,5°C na obou zonach a na auto mod(nikoliv na nohy)....

Parkuju v garazi kde je 15°C ale samozrejme jak vyjedu tak venkovni teplota spadne na kolik je venku ve skutecnosti(mene jak 10°C posledni dobou) a webasto sepne.... Coz je dobre ale to vypinani me celkem stve.... Jo a nafta bere okolo 10L/100km realne i kdyz BC ukazuje 7,6L/100km a lete se s tim tak necha jezdit....
all
Klubové ID: 1018

#2 Příspěvek od all »

webasto topí, to si poznal jak?

nejenom že musí hučet ventilátor webasta, musí také být slyšet čerpadlo pod podlahou..... takové duté rány.....

webasto spouští panel klima... pokud je divný, může být chyba i tam ? (zatím se mi to nikdy nestalo) to že topí na nohy je možná problém s klapkama zvduchu? ovládaných servama... testni třeba ofuk okna.... přestane topit na nohy? další postřeh na modul klima je... funguje ti vnitřní ventilátor uvnitř panelu? ten nasává vzduch z interiéru přez čidlo teploty..... podle toho řídí funkce.

Kolik ti ukazují budíky teplotu... tu venkovní? je tam skutečná teplota. nebo máš rozbité čidlo a ukazuje to něco kolem -36°C
MadMaxII
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od MadMaxII »

1.Webasto jede, tim myslim ze slysim normalne u levyho predniho podbehu huceni a z vydechu jde teplo, plus je jeste slyset jak rikas.... Spis me porad zarazi ty vypinaci podminky proc to tak pozde vypina(aby to nesouviselo s dohrevem kabiny ze si mysli ze jeste neni vytopena, napr.)

2. Venkovni cidlo ok, normalne ukazuje kolik je v garazi (ted okolo 15°C) a pak se stahne na venkovni teplotu(kontrolovano s meteostanici s venkovnim cidlem) takze aspon neco mame vylouceny....

Vnitrni ventilator uvnitr panelu je super postreh, vubec nevim ze tam je, neslysim ze by tam neco i malo jelo, takze jak ho zkontrolovat? Vydloubnout na sebe ten panel klimy? Mam si dat na neco pozor abych neco neulomil?

Ofuk okna dneska vyzkousim... Jeste me napadlo ze jsem mel podobny problem u E36ky, topila mi na nohy jen u ridice at to bylo nastaveny jakkoliv, a problem byl nakonec v jednom(ze dvou) elektroventilu na topnou vodu do kabiny ze mel prorazenou civku a byl trvale otevrenej(at to klima ridila jak chtela)....
Jak jsou na tom s pristupem ty ventily u E 39ky ze bych je promeril?

Mel by jsi na me Alle v nejakem rozumnem terminu cas ze bych se s E39kou stavil? Jsem od Melnika.....
all

#4 Příspěvek od all »

to není problém....

nejlepší je vyzkoušet, když dojedeš jízdu s autem. vyndáš klíč ze zapalování. mělo by být slyšet hučení a takové tihé klepání z ventilátoru právě v klima panelu.

Klima panel vyndáš nožíkem..... do spár a vyckakneš....

http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=& ... cO9NT1VDNg

STRANA 11

no a jak to nemá bejt v panelu:

http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=422191
MadMaxII
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od MadMaxII »

Ofuk okna funguje, kdyz prepnu tak prestane topit do nohou tzn. ze klapky ok a tesnej.

Zejtra mrknu na panel klimy a promerim ty elektroventily na ovladani topne vody jestli nejsou prorazeny civky.

1. jaky vsechny podminky pro nabeh webasta jsou?

Musi bejt 8°C a mene, musi bejt v panelu klimy pozadavek na teplotu 21,5°C a vice a motor musi bejt min jak kolik ? Podminky jsou nezavisly na sobe nebo jsou sparovany nejaky mezi sebou?

2. Jaky jsou podminky pro vypnuti webasta?

Vyply klicek zapalovani? dosahla teplota kabiny + motoru(popr. kolik) nebo kazdy zvlast? Nesmi byt pozadavek z navi displeje? A pak asi vsechny blokacky jako prekroceni teploty v komore atpdb.?
pekarik

#6 Příspěvek od pekarik »

1 vzduch méně jak 8°C voda méně jak 80°C nastartovaný motor s tím nastavení teploty jsi nejsem jistý (u většiny aut na tom nezáleží).

2 opak než 1 (u VW, když se nastaví mód ECO tak topení taky nezapíná u bmw to vyzkoušené nemám, já mám topení dodělávané tak si ho pouštím jak chci, ale měl jsem tam problém právě s těmi vodními ventily, které se mi po vypnutí klíčku vždy na chvíli zavřeli a přehřálo se mi topení.)[/code][/quote]
all

#7 Příspěvek od all »

ta teplota nastavená na panelu to ovlivnuje pouze při naprogramovaném (časovače) startu webasta . pokud je 22 a více topí webasto, pokud je 21,5 a méně sepne se ventilace.

sepnutí +6,5°C + motor méně než 76°C

pokud teplota spadne pod 71°C opět spouští webasto!
Odpovědět