Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E39 servotronic (posilovac rizeni) oprava, repase

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
MadMaxII
Klubové ID: 1711
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od MadMaxII »

Zdravim,

procital jsem forum s klicovyma slovama rizeni, servotronic atpdb. a moc tady toho neni a prijde mi ze se to zacina tykat aut se starim okolo 10let celkem casto.... Osobne mam E39 525td rv2003.

Takze me napadlo zalozit topic, kde by nekdo kdo uz par repasi a oprav mel za sebou a popsal (nejlepe i s fotkama, nakresama) co kde zkontrolovat(kde je nadobka na kapalinu) , jak a kde se projevi uniky kapaliny, co to vetsinou byva(jestli jenom valec atpdb.) ci je v haji cele rizeni a odhadem +- autobus na kolik prijdou kvalitni opravy, repase a nove rizeni aby se clovek na to pripravil a take aby si mohl vybrat jakou "cestou" se vydat....

U me osobne to vypada tak ze servotronic(rizeni s proporcionalni regulaci vykonu) mel po nastartovani tak 5s regulovat a pak spadnul, ted uz vubec nic. Zadne uniky kapaliny nemam takze budto ten valec co to reguluje nebo cely novy, ja osobne do starsiho nepujdu....
Muze mi nekdo poradit jak ten valec dostat ven a zkusit to procistit, nebo jestli to nekdo dela ze bych k nemu sjel a na jak dlouho by ten vylet pripadne byl?
Odpovědět