Celkově musím říct, že to je super auto pro zábavu, 6ti válec 2.8 má krásný dravý zvuk, který je v cabriu opravdu slyšet. Auto velmi pěkně táhne a sundaná střecha je paráda. I přes jeho věk se plno lidí za autem otočí. Výhoda 2.8 motoru oproti 2.5 je mnohem větší než 1kW, který to je na papíře, díky hliníkovému bloku motoru je auto lehčí a má lepší dynamiku a také má 2.8 lepší průběh zejména v nižších otáčkách (ikdyž to tady asi většině lidí nemusím vysvětlovat;-)
V zimě jsem s autem ani já a dle stavu spodku ani předchozí majitelé nejezdili.
Auto chci prodat hlavně proto, že kvůli přírůstku do rodiny nemám čas se mu věnovat ani v něm příliš jezdit - E61 530i s panoramatickou střechou mi bude muset být dostatečnou náhradou;-)
Dávám inzerát už teď abych zjistil jestli bude zájem, ale spíš počítám, že zimu jeste přečká v garáži a prodám ho až na jaře, kdy je větší poptávka.
Přesné typové označení vozidla: BMW 328i cabrio
Druh karoserie: cabrio
Rok výroby: 1996
Objem válců: 2793 ccm
Výkon: 142 kW / 193 koní
Druh paliva: benzín
Barva: černá (cosmoschwarts metalic)
Počet najetých kilometrů: 230 000
Stav vozidla: vzhledem k stáří a km velmi dobrý
Platnost STK:
Popis výbavy:
S240A LEDERLENKRAD Volant kůže Airbag
S243A AIRBAG FUER BEIFAHRER Airbag spolujezdec
S277A LM RAD/DOPPELSPEICHENSTYLING BMW LA wheel/double spoke
S302A ALARMANLAGE Zabezpečovací systém
S380A HARDTOP-VORBEREITUNG Pevná střecha-příprava
S388A VERDECK SCHWARZ Skládací střecha černá
S398A VERDECKBETAETIGUNG ELEKTRO-HYDR. Skládací střecha elektrickí
S428A WARNDREIECK Výstražný trojúhelník a spojovací taška
S473A ARMAUFLAGE VORN Loketní opěrka přední
S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Vyhřívání sedadla řidič/spolujezdec
S510A LEUCHTWEITENREGELUNG ABBLENDLICHT Regulace sklonu světlometů
S534A KLIMAAUTOMATIK Automatická klimatizace (digitální)
S540A GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Tempomat
S556A AUSSENTEMPERATURANZEIGE Ukazatel teploty
Rádio Clarion CZ200
17" kola BMW Styling 32 (v TP zapsány i 18")
Malý BC
Přední M nárazník
Popis provedených oprav:
Loňská sezona: nový stavitelný podvozek VMAXX, nový termostat, synchro motorů a předpětí lanek střechy, repase alternátoru, nové svíčky NGK, nový motor naklápění levého světla, ozonova desinfekce klimatizace, nová náplň klimatizace, nový kabinový a vzduchový filtr, oprava zámku přihrádky spolujezdce, nový olej v diferenciálu, výměna LZ ložiska kola a uložení, výměna levého gufera na diferenciálu, výměna silentbloků a tyčky stabilizátoru, 2x nový olej a filtr
Letošní sezona: nová spojková sada LUK, nová vodní pumpa Bugatti, chladící a brzdová kapalina, komplet nové desky ATE, repase ruční brzdy, nové koberce, přečalounění bočnice sedadla řidiče, nový klínový řemen, nový palivový filtr, nová tryska stěrače a další drobnosti.
K opravám co jsem dělal sám mám fotodokumentaci a faktury za díly, k opravám ze servisu faktury. Auto ma servisní knížku z Německa cca do 180 tisic ja mam dokumentaci od 215 kdy jsem ho dovezl do CR.
Popis nutných oprav, nebo nedostatků: stržený jeden závit levé přední kolo (k autu přidám ok těhlici), trochu sakne prave gufero diferencialu, check control obcas ukazuje chybovou hlášku zadních světel ikdyž jsou ok (častý problém E36, na řešení jsem nepřišel), trochu vada laku kapoty, chybějící plast uchycení stropnice střechy vzadu vlevo (fuknčně ok), chybí mřížka předního nárazníku (mám jí a plánuju ještě nasadit), na fotce je jeste prodreny volant, ale uz je vymenen za pekny;-)
Kontakt: Petr 725 527 884 (h2144 zavinac seznam.cz)
Foto: