„tak bohužel musí z domu“
BMW e34
r.v. 1989
motor dle TP 520i ale je tam 525i 12v - přestavba origo DE
převodovka manuál
barva stříbrná (lak origo bmw)
teď to lepší
jedná se o origo úpravu Zender vč. bodykitu i podvozkokitu
motor přestavba na 525i v DE a upravena rídící jednotka
převodovka nebo diferenciál po origo úpravě v DE - samosvornost cca 25%
2st = 115km/h
3st=165km/h
4st=210km/h
5st= no max sem s ní jel 226km/h (dle GPS = 235km na tacho) možná by ještě šla dál
interiér origo M5 v černé kůži v top stavu (jako lepšího snad není)
ovládání sedaček je v ele bez výhřevu (investice 15000kč)
volant nejvyšší model řada od firmy Victor (Extreme) http://www.tuning-in.cz/victor-extreme-cerny.html (investice 8000kč)
střešní okno neorigo bmw dávané ještě v DE ale pásne tam na výbornou
vzpěrná tyč motoru origo DE „Winchers“ PC 7000kč
výfuk komplet po repasi třošku poladěn na výkon a zvuk = nic otravného pro uši v interiéru vozu (investice 6000kč)
ozvučení hudbou origo bmw
střední BC
dálkové zamykání
2x klíč z toho jeden v M5 provedení vč. znaku a led světla
Angel eyes Depo = nejvyšší model (investice 4500kč)
Zadní světla krystal Depo (investice 3000kč)
řadička M-type
SkiVak
tažné zapsané v TP
Alu 17" zapsané v TP vč. 235,245,255 atd pneu
Servisní kniha k vozu vč. zápisu změny motoru
Tempomat
Vypískovaná okna - dobré skrz pojišťovnu
oválná nerez koncovka výfuku (investice 1000kč)
Doplňky k vozu
Náhradní origo přední spojler Zender (ABS gumo plast) (investice 4000kč)
střešní nosič přímo pro e34 do drážky střechy = bez jakéhokoli poškození laku na střeše (investice 3500kč)
Alu kola Ronal dle dohody s letními pneu 6mm vzorku 17“
Sada orig plech kol se zimními GoodYear 5mm 15“
Navod na údržbu a dílenský manuál na CD
Karoserie fakt top stav bez sebemenších škrábanců (mytí pouze ručně)
Provedené opravy
auto bylo zcela určitě ťuklé na řidičův přední rožek ale chycen jen blatník a kapota (asi srka) – je to poznat na laku kapoty pod určitým úhlem
kompletně nové náplně olejů (motor, převodovka, difer) = Fuchs (dělal sem si je já sám tak vím co tam je) 500km
nový výfuk lehce poladěn = najeto 100km (6000kč)
kotouče Brembo desky ATE
filtr ventilace nový před 100km (300kč)
náhradní stabilizační tyčky (spojovačky - na autě jsou v poho jen popraskané gumičky proto doma náhradní spojky nové) (1200kč)
komplet nové svíčky NGK 500km (800kč)
komplet nová silikongrafit kabeláž ke svíčkám 100km (2000kč)
nový palivový filtr
hadičky k zadním brzdovým třmenům nové ATE
světla předek zadek
lišty spodku dveří
víčko chladiče (jelikož mi prasklo na mém bmw E36 koupil sem nové náhradní - k vozu původní a náhradní nové + náhradní odvzdušňován chladiče)
nové vodní čerpadlo - začalo kapat po 2roky dlouhém garážování a nepouživání vozu (vyměnil sem ho akorát včera)
nová hardy spojka kardanu = byla popraskaná proto nová 100km (1000kč)
nová vizkospojka vrtule = šla zastavit vrtule rukou při běhu motoru tak sem dal raděj novou 100km (1000kč)
nové čidlo spátečky - vynechávalo (200kč)
historie vozu
auto jsem koupil cca před 8lety koupil od bmw fanynky z Brna. Auto ji z Německa přivezl přítel mechanik a udělal mu základní servis. Načež se bohužel rozešli a ona ho prodala že na dopravu do práce je to příliš. Na autě jsem za těch 8let najel cca 40000km nikdy to nejelo v zimě vždy to bylo garážované jak přes leté tak přes zimu denně v garáži. Garáž byla nevytápěná suchá (zn. ideál)
Bmw jsem měl pouze na výlety. Nikdy nebylo mnou bouráno jezdil jsem s ním aj na spotřebu (spotřeba 7,5l) aj na krev (10l spotřeba) prostě bmw na požitek z jízdy. Auto je zvyklé na široké pneu 235 vpředu a 255 vzadu takže nemusí mít někdo strach o čepy podvozku že by hned odešli co si to koupí. Nosič jsem koupil na dovolené v chorvatsku (5x použito)
Za poslední 3roky najeto cca 1000km jinak v garáži.
Bmw musí bohužel z baráku jelikož jsem změnil zaměstnání a s tímto nutno denně dojíždět 70km do práce což by byl škoda a pro manželku to není jelikož to nemá ani PDC ani ASR takže holt musí uvolnit místo autu které bude více do rodiny.
auto nikdy nebylo zvedáno v origo místech (na hovno) ale zvedákem za ramena = žádné poškození karoserie či koroze
Nedostatky
mini koroze řidičova blatníku 2x2cm pořád stejná již těch 8let (nerozšiřuje se) viz. foto
mini koroze přechodu prahů na karoserii = ten lem spoje plechů ale nic hloubkového stačí kartáč a barva (přidám konzervant koroze k autu na ošetření)
Ideální pro fandu BMW e34 co hledá požitek jízdy klasikou BMW
Nějaké foto (kvalita i prostředí nic moc ale tahat ho ven z garáže mi přijde blbost)
http://manyp.rajce.idnes.cz/
http://www.youtube.com/watch?v=fzJUZtPD ... e=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=IkcZE_SX0hc
cena dohodou= těžko ji stanovit pro fandu bmw a zase pro břídila co hledá levné auto - okolo 59 999,99

tel 775 33 99 15 nebo pevná 534 00 88 19
OT povoleno