Nejtřív bych chtěl poděkovat všem co se podíleli na organizaci a chodu akce. Byla to moje první akce v klubu a i přes už tisíckrát skloňované počasí jsem si to moc užil. Díky díky díky
Teď k těm blbečkům (všem) v "zakázeném prostoru" letiště. Nebudu nikoho kritizovat, to nikam nevede. Nemužeme spoléhat na to, že každý je spolehlivý a řídí se pravidly, bohužel jsou i lidi kteří jsou nezodpovědní a pravidla jsou pro ně cizí slovo. Zajdu do extremu: když by došlo k nejhoršímu a nějaké letadlo s autem by si tam dalo pusinu, tak jediný kdo to odsere (pokud pominu že by ty blbečky zabalili do rakviček a odvezli na grilování do výkupny mrtvolek) budou organizátoři (nevím jak je stavěná dohoda se správou letiště, ale troufnu si hádat, že organizátor je BMW Klub o.s.). Takže průser nás všech platících?
Zajímalo by mě jak by letiště přistoupilo k řešení problému za normální situace, tady pokud by na letišti nebyla žádná akce a někdo se rozhodl projíždět se po přistávací dráze. Policie - obecné ohrožení? - terorismus už je asi přehnaný, i když nikdy nevíte co se v policejním mozečku muže urodit.
Myslím, že by stálo za to pro příště policií pohrozit a v případě nutnosti ji i nechat zakročit. Možná to někomu z Vás přijde trošku drsné, ale představte si že by doopravdy došlo k nějaké tragedii, už pro tu možnost jsem pro nulovou toleranci, klubák neklubák, blbeček neblbeček, kámoš nekámoš. Ani milimetr za vyhrazenou plochu bo ti hlavu setneme
Nemá cenu spekulovat nad tím jestli už to tentokrát všichni chápou nebo jestli bude oplocení/zábrany dostačující, ale problému předcházet. K fyzické zábraně musí být i psychická. Lidi nevykrádají banky protože je těžké otevřít trezor, ale proto že by za to byli potrestaní.
No napadá mě ještě spoustu příkladů, ňáký ty metaforky, ale takhle už by to mohlo stačit
Doufám, že můj příspěvek se v dalším ročníku převede do praxe, protože tomu věřím a vidím to jako jedinou možnost jak by mohlo vše dopadnout bez problémů. I vůči lidem kteří nám dovolili sdílet naši vášeň hromadně. A oni tím určitě taky davají hlavu na špalek.
Btw... už máme pozici bezpečnostního poradce?