Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW E36 autorepro originál řešení

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
RealD
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od RealD »

Zdravím. Mám problém a chci ho řešit a nevím jak.

Mám v tapecech dva repráky. (V každém tapecu dva)
jeden menší, a jeden lehce větší. Mám Coupé.
Problém je v tom, že když sem vyvedl kabel do radia, chrčej při vyšším volume (tak Volume 13 a výš). Jakoby asi byla příčina že malinkej reprák je na výšky a pod ním ten lehce větší na středy?
No a mě pravděpodobně do nich de všechen signál od bassů do výšek.

Můj dotaz - někdo říká, že od originál BMW tam má bejt výhybka. jenže sem ji nikde nenašel. Dá se sehnat ta origo výhybka nebo prostě stačí sehnat nějaká jiná výhybka co oddělí ty výšk a středy pro tu dvojici?

Protože mě se nějak nechce, tam řezat do toho tapecu a dávat neoriga repro. Ovšem jestli sou fak naprd a nemá to cenu, tak něco jinyho ale jelikož jsem začatečník v hudbě, nevim kde co mám a jaké sehnat podobné. Díky moc za rady a info
Dabler

#2 Příspěvek od Dabler »

vyhybka je resena kondenzatorem primo na vyskovem repraku. ty original papiraky nejsou zadan vyhra, ja to vyresil koupenim komponentnich repraku. 13cm u noh schovane za plastem, a ve dverich vyskac schovany za mrizkou. nejde poznat ze tam jsou "neorigo repra" hertz a maj kvalitni vyhybku
lukepostulka

#3 Příspěvek od lukepostulka »

Dabler píše:vyhybka je resena kondenzatorem primo na vyskovem repraku. ty original papiraky nejsou zadan vyhra, ja to vyresil koupenim komponentnich repraku. 13cm u noh schovane za plastem, a ve dverich vyskac schovany za mrizkou. nejde poznat ze tam jsou "neorigo repra" hertz a maj kvalitni vyhybku
to je zajímavé, a stačil ti na to origo zesilovač od bmw původní?
Dabler

#4 Příspěvek od Dabler »

nemam to napojene na zesilovac, dle me u tak malych repraku do 100wrms to nema cenu budit vice, radio to rozezvuci i tak pekne.
RealD
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od RealD »

No já také přemýšlím že když to nepude tak neoriga. ale problém je že je mám nad sebou a nevím jak to vyřešit aby to vypadalo normálně. To co mám u nohou to je v pohodě, to se dá lehce vyměnit navíc je to přesně za tim krytem jak řikáš

ty repro mám tak nějak takhle
http://img9.imageshack.us/img9/6245/p7010177.jpg
Je to orientační foto jinýho auta ale mám to tak stejně.
Nevím kde seženu takhle malé repro
lukepostulka

#6 Příspěvek od lukepostulka »

Máš klasickou příplatkovou origo hudbu tzn. 10x repro + zesilovač v kufru. Hraje podstatně líp než standard kde je 6x repro bez zesilovače. Pokud ti to škvrčí tak je někde chyba, řekl bych, že ti nehrajou všechny repráky nebo je některý v háji. Projdi to reprák po repráku, zjisti který je špatný popř. vyměň kus za kus origo nebo druhovýrobu. Doporučuju Pioneer, velikost určitě seženeš. Takhle to mám v plánu já.
Mesa
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Mesa »

Tady o tom mas cele tema:
http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... ight=repro

ty dp tapecu pravdepodobne druhovyrobu nesezenes aniz bys musel upravovat tapec, jsou dost melky. Kazdopadne co jsem se docetl v tomto vlakne je, ze E36 FL meli uz kvalitnejsi repraky, ktere hraji dobre. Osobne mam taky FL Hi-fi a ozvuceni mi prijde v pohode.
RealD
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od RealD »

lukepostulka píše:Máš klasickou příplatkovou origo hudbu tzn. 10x repro + zesilovač v kufru. Hraje podstatně líp než standard kde je 6x repro bez zesilovače. Pokud ti to škvrčí tak je někde chyba, řekl bych, že ti nehrajou všechny repráky nebo je některý v háji. Projdi to reprák po repráku, zjisti který je špatný popř. vyměň kus za kus origo nebo druhovýrobu. Doporučuju Pioneer, velikost určitě seženeš. Takhle to mám v plánu já.

nemám nic příplatkového. Mám 2 x 2 repro v tapecu, jedno repro u nohou spolujezdce a jedno u řidiče. dohromady šest. Ty v tapecech chrčej, hrajou naprd. to je vše co mám. A právě proto chci řešit - co s tím mám dělat. Proto právě nevím co s tím
dede789

#9 Příspěvek od dede789 »

Dál bys měl mít repro klasicky vzadu v platě a vlevo pod bočnicí kufru origo zesík Alpine, kterej napájí origo repro. Jestli jsi to napojil přímo na rádio tak se nedivím, že to chrčí :) . Jinak taky záleží na tom, jestli je ten interiér origo nebo ne :). Nepříplatková hudba měla v tapecech jen jeden reproduktor na každé straně a neměla zesík. Příplatková muzika už jo ;)
RealD
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od RealD »

dede789 píše:Dál bys měl mít repro klasicky vzadu v platě a vlevo pod bočnicí kufru origo zesík Alpine, kterej napájí origo repro. Jestli jsi to napojil přímo na rádio tak se nedivím, že to chrčí :) . Jinak taky záleží na tom, jestli je ten interiér origo nebo ne :). Nepříplatková hudba měla v tapecech jen jeden reproduktor na každé straně a neměla zesík. Příplatková muzika už jo ;)

nene, dodělaval sem Mko interiér takže to bude tím proč mám dva v tapecu. Ŕikám, že mám jen tech šest. nic vic nikde není, ani zesik. byvaly majitel debil to vytrhal. Ale natáhl jsem si na to plato kabely kdyz sem měnil kobrec v autě na Mkovej černej.

Právě ku situaci v které jsem, jsem se chtěl tady zeptat, co s tím dělat. Abych nechrčeli
dede789

#11 Příspěvek od dede789 »

No obávám se, že ty origo repra bez zesíku nerozchodíš aby hrály nějak normálně... jediné co mě napadá je, že hold vyřadíš ten střed a dáš si do dveří jen do origo mřížky jiný výšky....pak klasicky přes výhybky a rádio ;). Jinak tu pěkně někdo natočil příplatkový hifi co se dávalo do E36.. http://www.youtube.com/watch?v=v2WgVzzSZDE vs Harman/Kardon... http://www.youtube.com/watch?v=4dOMq-fHL54. Ten větší repráček v tapecu je střed, ten menší výška u nohou máš pak středobasy, vzadu v kufru by měly být woofery. U origo obyč audia, který jsi v tom autě asi měl je v tapecu jen jeden větší repráček - výška.
lukepostulka

#12 Příspěvek od lukepostulka »

Tak v tom případě koupit na vrakáči zbytek co nemáš (repra, kabeláž, zesák) a dotahat to origo :) bez zesáku se ovšem nehneš z místa pokud chceš něco lepšího
dede789

#13 Příspěvek od dede789 »

Zesík je teď jeden na bazoši za 500 origo pro BMW HIFI. Otázka je, jestli se do toho bude pouštět, jestli nesestavit rovnou Harmana :)
lukepostulka

#14 Příspěvek od lukepostulka »

dede789 píše:Zesík je teď jeden na bazoši za 500 origo pro BMW HIFI. Otázka je, jestli se do toho bude pouštět, jestli nesestavit rovnou Harmana :)
Jestli tě napadá kde takového sehnat tak šup s radou do PM protože se po tom koukám dneska celý den :D nikde žádný set, na ebayi jsou zesáky, občas repro, ale člověk se nedoplatí...
dede789

#15 Příspěvek od dede789 »

Já plánuju koupit repro nové v BMW, zesík koupíš na ebay, ale počítej, že tě to vyjde tak na 25 tisíc :lol: . Jsem origo maniak, proto to hodlám dát....hold úděl blázna :oops:
Mesa
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Mesa »

SRealD píše:nene, dodělaval sem Mko interiér takže to bude tím proč mám dva v tapecu. Ŕikám, že mám jen tech šest. nic vic nikde není, ani zesik. byvaly majitel debil to vytrhal. Ale natáhl jsem si na to plato kabely kdyz sem měnil kobrec v autě na Mkovej černej.

Právě ku situaci v které jsem, jsem se chtěl tady zeptat, co s tím dělat. Abych nechrčeli

100% to chrceni neni zpusobeny tim, ze tam nemas dodatecny zesak. To by maximalne zpusobovalo nizsi vykon (hralo by to potichu). Zesilovac v radiu by mel tohle bohate utahnout. Spis bude problem v repracich, kabelazi, koncovy zesilovac v tom radiu (muze byt odpaleny). Anebo pokud na tech repracich nemas kondenzator (originalne tam byl zakapnuty tekutym lepidlem), tak je problem tady. V tom pripade si nekde zjisti hodnotu tech kondiku (mohlo by to byt v tom elektro manualu, ktery jsem tady nekde stahoval na foru anebo se to jeste necha spocitat) a dopajej si to tam (nebo si sezen origo repraky na kterych to je). Pokud tam ty kondiky mas, tak bych asi zkusil jednoduchy test: pujcil bych si nekde sirokopasmovy reprak s podobnym nebo vetsim vykonem, se stejnou impedanci a napojil ho misto repraku v tapecu. Pokud nebude chrcet, jsou repraky v cudu, pokud bude chrcet, je problem v kabelazi nebo v tom radiu.
dede789

#17 Příspěvek od dede789 »

Ono to není ani tak o dostatečném výkonu, jako jsou ty repro stavěný pro parametry, co jim posílá zesilovač :wink: . S tím nedostatečným výkonem nemáš tak docela pravdu. Pokud máš nedostatečný výkon, reproduktor ti může v klidu chrastit a zdaleka z něj nevydoluješ to co přes zesík :)
Ondra23

#18 Příspěvek od Ondra23 »

Nechce se mi zakládat nový téma tak to přifařim sem. Hledám nějakou adekvátní náhradu za moje origo BMW rádio přece jenom výkon už neni takovej a dispej se mi na něm rozsypal a tlačítka už taky moc neposlouchaj.
Mělo by to mít USB vstup. Dobrý by bylo aby byl zezadu aby šlo vyvíst kabel pro flešku někam kde nebude vidět ale neni to podmínka. Další věc je aby to do e36 dobře zapadlo aby to nebylo jak pěst na voko. Poslední věc je aby to stálo nějaký rozumný peníze v dnešní době dávat za radio nějakou velkou sumu mi příde uplně mimo. A ještě se zeptám je lepší červený nebo oranžový podsvícení?
Odpovědět