Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Koupě BMW 318 Ti z bazaru - prosím zkušené o radu

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
dogeatdog

#1 Příspěvek od dogeatdog »

Zdravím,

byl jsem požádán, abych se dnes jel podívat na BMW 318 Ti, VIN WBAAU51070KN03997, 5/2002. Auto stojí v bazaru v Novém Jičíně

odkaz:
http://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/r ... oFrom=list

Jde o to, že jsem nikdy BMW neměl a mimo "univerzální" záležitosti (nosníky v motorovém prostoru, lemy, sváry pod tapecírungem atd.) bych byl velmi vděčný, kdybych dostal pár jednoduchých rad, na co se zaměřit konkrétně u tohoto modelu. Chronické problémy, specifické části (závěsy kol apod.)..., případně na co se zaměřit u motoru.
Případně pokud vás něco z fotek bouchne do oka jako nestandardní.

Díky moc
Petr
Maximech

#2 Příspěvek od Maximech »

U tohohle modelu, udělali evidentně inženýří v BMW někde chybu. Mě se vůbec nelíbí, až bych řekl, že je to hnus.
Spíš nějakej pokus. Ale kterej jim fest nevyšel..
Nevim jak motoricky, ale vypadá na pohled strašně a ta lavice v zadu pro spolujezdce, to je jedna hrůza..
Kdyby to nemělo ledviny, tak si tipnu, že je to nějakej Korejskej kýč.. :?
dogeatdog

#3 Příspěvek od dogeatdog »

Díky za odpověď.
Já vzhled neřeším - zájemci se to auto krutě líbí (proti gustu..), takže mi jde opravdu jen o funkční věci: podvozek, motor, převodovka..
Já sám budu pořizovat youngtimera e39 530 :)
dogeatdog

#4 Příspěvek od dogeatdog »

Vyřešeno, nekoupeno - servisní historie nula, servisní kniha nula, auto bylo zřejmě bouchnuto zleva zezadu, nelícují přední lampy, haubna má jiný odstín. Víko hlavy těsněno tmelem. Motor jinak po zvuku ok.
Btw, na vlastní oči to je opravdu velmi nepovedený model, první dojem je "asie, kopírující BMW" (ale to jen na okraj).
beny-maser

#5 Příspěvek od beny-maser »

tak je to dovezený z itálie, nevím co jste čekali,to je klasika,mohlo to bejt jenom odřený a někdo to nechal lakovat když to dovezl
Maximech

#6 Příspěvek od Maximech »

dogeatdog píše:Vyřešeno, nekoupeno

A uděláno moc dobře.. :D

Ale ten mýtus, že když někde něco nelícuje, je to hned zbořka, je dobrej.. :lol:
Když pako sundá světlo nebo víko motorového prostoru, to je jedno. Tak to samé origo tam pak dá a už to nelícuje.. :)
Šikovnej mechoš, ti z vraku udělá nové voňavé auto a nepoznáš ani prd, i když odstrojíš kompletně tapec..

To jen tak na okraj.. :wink:
DominikHouska

#7 Příspěvek od DominikHouska »

Myslim, že je dobře nekoupeno. Už od pohledu to vypadalo podezřele...
Odpovědět