Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

nefunguje výhřev sedačky

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
zlatas

#1 Příspěvek od zlatas »

ahoj,nedavno jsem si splnil sen a sehnal si sport béžové sedačky E90,původní jsem měl béžovou nesport kůži.. teď jsem si nechal do auta dát řidičovu sedačku a nefunguje mi v ní výhřev(samozřejmě sedačka vyhřívaná je,měli jsme ji i rozebranou,když se čalounila,takže dečky jsem viděl na vlastní bulvy) a stará sedačka mi taky fungovala.. když zapnu na panelu výhřev,diody se rozsvítí,ale po cca 5 vteřinách se to samo vypne.. nevíte někdo čím by to mohlo být? je špatně zapojená? nebo je dečka,či kabeláž v sedaččce nefunkční? pojistka? díky za každou radu..
Jamall
Klubové ID: 2933

#2 Příspěvek od Jamall »

špatná dečka. Ten odporový drátek je někde přerušení
matiz
Klubové ID: 3204
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od matiz »

:D :D :D Pojistka :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
zlatas

#4 Příspěvek od zlatas »

takže sedačku zase uplně celou rozebrat a vyměnit dečku? To znamena sedák i opěrák.. Nemohlo by to bejt jen někde na konci u konektoru? Popř nechá se to nějak poznat? Sedačku jsem si nechal upravit,tak že má teď o několik cm výraznější vedení jak na sedáku,tak na opěradle a ten molitan je nalepenej právě na tej dečce,proto aby jsme ji nezničili,tak se na ní vubec nesahalo..nedovedu si představit to zase přehazovat,rozebírat,odlepovat,znovu skládat a dávat do auta..pozná se nějakym přeměřenim že je to tutově ta dečka,nebo jen drát? A případně,kolik ta dečka stojí?
matiz
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od matiz »

Samozrejme ze se to promerenim pozna. Mer a hned zjistis jak na tom jsi. Otazka deseti minut.
zlatas

#6 Příspěvek od zlatas »

tobě se to řekne,když se v elektrice vyznáš,pro mě je to španělská vesnice.. No až pojedu do servisu,tak to nechám přeměřit,ale moc nevěřím,že bych měl takové štěstí,že to bude jen ve svazku,nebo u konektoru..
matiz
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od matiz »

To mas tezke, ja treba jdyz mne boli zub jdu k zubari hned, taktez kdybych si zlomil ruku, necham se odvezt na chiru 8) Ani ve snu by mne nenapadlo se v takovem stavu kuryrovat sam. Reknu ti to jinak, pro trojky existuji minimalne tri pojistkove bloky, realne bych rekl ze i vic, o tech trech vim. Mnohe jednotky jsou nekompatibilni s jinyma jednotkama, taktez pri zmene levelu vybavy je nekompatibilita docela pravdepodobna, takze pro cloveka ktery se v tom dobre neorientuje je to proste nerealne dat dohromady a jeste tak, aby to bylo korektni pro auto. E9x jsou uz chytre auta, nehlede ze pri problemech se jednotky umi locknout, odblok taky neudelas sam, pokud teda jeste pujde, je lepsi to sverit nekomu kdo to dokaze a kdo za to ponese hlavne nejakou odpovednost. Mam tady kabelaz pro sporty, v konektoru je osazenych 14 dratu...
zlatas

#8 Příspěvek od zlatas »

souhlasím s tebou.. Sedačku mi měnili v bmw servisu,sám bych se do toho samozřejmě nepustil.. O to víc mě mrzí,že to snad ani nevyzkoušeli.. Jinak já měl v autě i předtím vyhřívané sedačky,s bagama,jinak manuál,tyhle jsou taky vyhřívané,s bagama a jinak manuál..bral jsem to tak,že se změní jen tvar.. Sedačku jsem rozebranou prohlížel docela podrobně a dečka se zdála bejt ok,kluk co mi sedačku prodal tvrdí,že hřála,čalouník je opatrnej a věřím mu,že to neutrhnul.. Je mi divný,že mi ke starej sedačce vrátili i svazek kabelů a takoví ty žlutý kryty,kam se jednotlivé konektory nacvakaj.. Jak říkám,je to servis bmw,ale tvrdili mi,že jim ta sedačka dala zabrat.. Psal jsem jim mail,tak uvidím zítra,jak se k tomu postaví,ale mám strach aby se mi v autě nevrtal nějakej prcal,přece jen nevím koho maj na dílně..
matiz
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od matiz »

Tezko hadat co se stalo, bez auta je to vesteni z kristalove koule... Jestli ti dali kryty, je mozne bude chtit prepinovat, je jinak zapojena. Na decku bych to moc nesazel, navic je to otazka chvile zmerit. Spis bych tipnul fakt ze nesedi pinove kabelaz nebo neni spravne naprogramovana. V BMW to musi dat dohromady. Jak jsem psal, ty auta jsou chytre, vi ze netece proud a odstavi ten vyhrev. Proto ti problikne LED vyhrevu, ale " spadne ". Pomoct na dalku ale nejde, ovsem kdo vi kde hledat, tak to najde. Vubec neni na skodu vedet vin darce, proces modifikaci probiha stale a neni to plug and play. Nekdy jo, nekdy ne. Drzim palce at to moc neboli...
zlatas

#10 Příspěvek od zlatas »

tak jsem dnes byl v bmw a vypadá to na modul,oni na tu sportovní sedačku dali modul z nesportovní původní sedačky a asi proto to nekomunikuje..ale ten sportovní jsem měl samozřejmě doma,takže to nemohli přehodit..pokud si ten modul přehodím sám, bude to šlapat,nebo se stejně musí nějak naprogramovat?
Odpovědět