Zdravím
Je to asi měsíc co jsem zatím hrdým majitelem BMW 325 TDS, začlo týct čerpadlo vytahl jsem ven přetěsnil, dal spatny a při utahovaní te matice ozub. kola mi asi přeskočili rozvody. Dal jsem se tedy do demontáže jich,Nevěděl jsem kde jak se mi to posunulo a co tak jsem se rozhodl zhodit prsa a nastavit to vše jako nové rozvody. Chci se zeptat:
1. Jdou oddělat prsa bez toho aby byla dole hlava? Mám vše povolené a oddělané ale furt to tam dost drží a nejdou dolů.
2. Jsem schopen i když mi to přeskočilo nastavit to bez toho aby prsa šli dolů? Přípravek na vačku už si vyrábím.
Dík za odpovědi, hledal sem tady ale nanašel nic k těm prsům. Budu vděčnej za každou radu, je to první setkání s BMW moje. Už docela teču.
prsa sundat jdou i bez sundání hlavy,ale moc nepočítej s tím,že se ti to podaří pak seskládat bez úniku chladící kapaliny, tak na 80% se ti totiž skřípne gumička v těsnění podhlavou.
Jinak to jde i bez demontáže prsou,přeskákát ale nesmí ti při tom prasknout rozvodové kolo jako mě,ale to jsem měl mega smůlu.
Na nastavení potřebuješ ještě kolík do setrváku,stačí vrták a izolačka na velkej půměr
Ted jsem to sáme řešil a jde to. Pokuď by se ti chtělo sundavat vanu uplně tak to tam pak dostaneš aniž bys poničil těsnění pod hlavou. Já jí mněl jen povolenou a taky se mi ani neponičilo.
No a jak to teda nastavím? Vrazím tam čerpadlo, kolík na setrváku mám, a jen nastavím vačku podle přípravku a je to? a Co to přeskočení to je jedno? Právě že nevím kde mi to škočilo a třeba to nemam 12zubu kliku a čerpadlo apod...
Musíš si nastavit první válec pak dáš kolík na setrvák a mněl by ti zasednout příprvek na vačku. Pak uvydíš kde ti to skočilo jestli mezi klikou a čerpadlem ne čerpadlem a vačkou. Jestli chceš tak mi pošli v SZ svůj email a já ti pošlu nějaké dokumenty co mám od kluka z klubu podle jakých jsem to dělal já.
vraž tam kolík a přípravek na vačku a klínek čerpadla musí ukazovat rovně nahoru. Drobná odchylka nevadí,pokud je to o zub nebude to ukazovat nahoru a budeš to muset doladit.
Tam zadny cisla nehledej, je tam klinek a ten musi smerovat nahoru. Musis mit ale zaaretovanej setrvak-tim mas v poloze kliku a na vackovy hrideli nasazenej pripravek-tim mas nastavenej prvni valec. PAK ti musi klinek na hrideli cerpadla smerovat nahoru.
tak rozvody jsem nastavil, protočil 2x ráčnou nikde se to nepotkalo, čerpadlo klinek směrem nahoru ukazoval, složil jsem to, nastartoval, trošku to dycky trvá a po startu začalo auto cinkat a zvonit po 10ti sekundách se to trošku zmirnilo a za par sekund zas cinkalo tak jsem to vypl. Muže to dělat špatnej předvstřik, rachot jako docela velkej jak když cinkaji ventily :/