Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E90: Automatické zamikání dveří
zdravím,
nevíte někdo jak nastavit automatické zamykání dveří, když třeba někde zastavím na parkovišti, vystoupím a vyndám klíč?
Podobné jsem měl na fábii, ale BMW se samo nezamkne po nějaké době...
V Idrive jsem našel jen tyto dvě možnosti, ale ani jedna nejde zvolit (po zaškrtnutí se vždy vrátí na původní hodnotu).
Díky
nevíte někdo jak nastavit automatické zamykání dveří, když třeba někde zastavím na parkovišti, vystoupím a vyndám klíč?
Podobné jsem měl na fábii, ale BMW se samo nezamkne po nějaké době...
V Idrive jsem našel jen tyto dvě možnosti, ale ani jedna nejde zvolit (po zaškrtnutí se vždy vrátí na původní hodnotu).
Díky
- Přílohy
-
- rsz_3idrive.JPG (189.89 KiB) Zobrazeno 1727 x
- Toci
- Klubové ID: 3269
Je to kravina, v roce 2004 jsem si koupil novou fábku (už FL), se slušnou výbavou, vč. origo alarmu a 4válcem 16V. Auto nic takového neumělo a ani to nebylo v menu po připojení na VAG. Akorát se umělo volitelně zamknout po rozjedu, případně po neotevření dveří jak už tu bylo řečeno. Dál si člověk mohl zvolit, zda se na jeden stisk dálky odemkne celé auto, či jen řidičovi dveře s kufrem. Jiné funkce to nemělo, pokud v tom Aegis neměl nějaký neorigo alarm, který to o tuhle funkci rozšířil. Navíc osobně bych to rozhodně nechtěl, protože si nechám klíčky v autě a ono mi je to tam "chytře" zamkne.....
Bývalý nick FUGAS
BMW 328ti (e36)
BMW 328ti (e36)
Docela se divím, měl jsem Fábku v RS 2003 a když jsem třeba jel jednou na poštu, tak jsem v zaparkovaném autě nechal kamoše a šel na přepášku, Když jsem se vrátil cca za 15 min, tak tam seděli zamčení (automaticky) jak zloději. Přišlo mě to docela normální, u BMW jsem chvilku, tak se nechci hádat...
Jen jsem chtěl mít dobrý pocit, že když náhodou zapomenu zamčít dálkou, tak se centrál zamkne sám. Přijde mě to docela normálka, jako když necháš puštěné rádio a ono se za pár minut vypne samo, nebo osvětlení vnitřku...
Jen jsem chtěl mít dobrý pocit, že když náhodou zapomenu zamčít dálkou, tak se centrál zamkne sám. Přijde mě to docela normálka, jako když necháš puštěné rádio a ono se za pár minut vypne samo, nebo osvětlení vnitřku...
Ta první volba je "zamknout všechny dveře pokud nebyly otevřeny. Jinak řečeno: přijdeš k autu odemkneš a když neotevřeš dveře tak se za chvilku zase zamkne. Ale proč ti to nefunguje tak to netušim...Aegis píše:Když se vrátím k tomu obrázku nahoře, co znamená ta první volba? neni to tam celé...
A proč nejde "zaškrtnout"?
-
- Klubové ID: 2481
- Kontaktovat uživatele:
Spíš bych si tipnul, že jsi auto zamkl automaticky při odchodu, nebo sis zamknul auto z kapsy omylem... je to nesmysl, protoze jak bylo řečeno, velice rychle by si tam někdo zamknul klice. takže bud ti to blblo nebo to byl omyl, ale určíte ne vybava... neznám jedine auto co by to tak melo, nebo byt položku jak by se v ceníku dala dohledat třeba i u koncernu.
Ty dvě položky jak byly zminene jsou volba zamčení auta pokud odemknes ale nenastoupis a pote zamknutí po rozjezdu nad 20km/h pokud funguje centrál normalne tak pomůže jedině diagnostika, protoze není důvod aby se neukladaly pozice. Ale mohlo by to byt i chybou v idrive, mohlo by pomoct aktualizovat nebo přehrát sw....
Ty dvě položky jak byly zminene jsou volba zamčení auta pokud odemknes ale nenastoupis a pote zamknutí po rozjezdu nad 20km/h pokud funguje centrál normalne tak pomůže jedině diagnostika, protoze není důvod aby se neukladaly pozice. Ale mohlo by to byt i chybou v idrive, mohlo by pomoct aktualizovat nebo přehrát sw....
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3270
k tomu ještě malou perličku. Nakoupil jsem, přijel s vozíkem ke kufru e91. Odemkl jsem spodním tlačítkem jenom kufr a po jeho otevření jsem si klíče položil do kufru a vyndal tam i nákup. Pak jsem kufr zavřel a odjel s vozíkem. Na zpáteční cestě jsem zjistil, že klíče jsou uvnitř i s nákupem a kufr se pochopitelně hned po zavření zamkl. Takže jsem jel domů trolejbusem pro druhé klíče. Mívám ještě ve zvyku si tam odložit i peněženku, což jsem na štěstí neudělal, jinak bych ještě teď stál na zastávce a žebral drobné na trolejbus. Takže bacha na to.
To, co popisuješ, že jsi měl na Fábii je verze autoalarmu. Do BMW to standardně nedávají.
Jinak tuto funkci má spousta alarmů.
Sám osobně mám alarm, který tuto funkci podporuje.
Je to dáno pagerem na klíčích, kde lze nastavit i vzdálenost automatického odemykání a zamykání. 15m a 7m od vozidla. Pokud jsi v blízkosti vozu, tak je auto otevřené. Pakliže se vzdálíš na určenou vzdálenost, zatáhnou se okénka auto se zamkne a aktivuje se alarm. To platí i obráceně. Když se přiblížím k vozidlu auto mrkne s akustickým doprovodem, deaktivuje se alarm a auto se odemkne.
Dnes standard.
S tím kufrem je to normální.
Když otevřeš dálkou jen kufr, tak ostatní dveře jsou zamčeny. Po zavření kufru se automaticky zamkne.
Tudíž je na místě, dávat si bacha na klíče, aby nezůstali ve voze.
Nemusíš parkovat zrovna v rodném městě, kde bydlíš, že?
Jinak tuto funkci má spousta alarmů.
Sám osobně mám alarm, který tuto funkci podporuje.
Je to dáno pagerem na klíčích, kde lze nastavit i vzdálenost automatického odemykání a zamykání. 15m a 7m od vozidla. Pokud jsi v blízkosti vozu, tak je auto otevřené. Pakliže se vzdálíš na určenou vzdálenost, zatáhnou se okénka auto se zamkne a aktivuje se alarm. To platí i obráceně. Když se přiblížím k vozidlu auto mrkne s akustickým doprovodem, deaktivuje se alarm a auto se odemkne.
Dnes standard.
S tím kufrem je to normální.
Když otevřeš dálkou jen kufr, tak ostatní dveře jsou zamčeny. Po zavření kufru se automaticky zamkne.
Tudíž je na místě, dávat si bacha na klíče, aby nezůstali ve voze.
Nemusíš parkovat zrovna v rodném městě, kde bydlíš, že?