Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Dálkové ovládání E91 2006 - nefunkční
díky...to by mohlo být ono... no s rádiem mám problém - je funkční ale špatný signál... zesilovač je pokud vím také v zaním spojleru...možná to je kabelema ve svazku... no musím asi navštívit elektrikáře...Selix píše:zkusenost nemam, ale jestli je klic v poradku, problem muze byt treba v antene centralu, ktera je v zadnim stresnim spoileru (zaroven to je i antenni zesilovac pro radio)
anebo v kabelech vedoucich od toho (zlomeny kabelovy svazky vedouci z patych dveri)
myslim, ze antenni zesilovac je zaroven i "antena" pro central, jmenuje se to diversity antena nebo tak nejak. neco se resilo tady:
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&t=104435
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&t=104435
Než začneš hledat botu v hardwaru, zkusil bych nanovo napárovat dálku k autu, viz třeba http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... 47#1076547 jestli to nepomůže. Kdyby byla vybitá baterka, tak by sice nešlo zamykat, ale šlo by odemykat (a BC by to hlásil…)
Moment a toto párování lze aplikovat i u E91....janbrasna píše:Než začneš hledat botu v hardwaru, zkusil bych nanovo napárovat dálku k autu, viz třeba http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... 47#1076547 jestli to nepomůže. Kdyby byla vybitá baterka, tak by sice nešlo zamykat, ale šlo by odemykat (a BC by to hlásil…)
Dobrá otázka, sám teď nevím… U nových klíčů (krabička bez planžety) se něco páruje samo v zapalování, něco tím postupem co jsem posílal, něco přes servisní menu BC… Hledám to teď v manuálu, a už to tam asi nepíšou… Starší modely měly postup párování normálně v manuálu… asi další cesta, jak pomoct drobákama dealerům na servisu :)
[quote="janbrasna"]Dobrá otázka, sám teď nevím… U nových klíčů (krabička bez planžety) se něco páruje samo v zapalování, něco tím postupem co jsem posílal, něco přes servisní menu BC… Hledám to teď v manuálu, a už to tam asi nepíšou… Starší modely měly postup párování normálně v manuálu… asi další cesta, jak pomoct drobákama dealerům na servisu
[/quote
Jo manuál - to je kapitola sama pro sebe....
Mě trochu nahlodává skutečnost, že mi nejde pořáně signál do rádia a nyní mi neběhá i dálkové. Obojí má spojitost se zadním křídlem a případně s kabeláží...

Jo manuál - to je kapitola sama pro sebe....
Mě trochu nahlodává skutečnost, že mi nejde pořáně signál do rádia a nyní mi neběhá i dálkové. Obojí má spojitost se zadním křídlem a případně s kabeláží...
libovka: u me central funguje, ale radio nema signal. to kridlo jsem mel rozdelany a kdyz jsem z toho zesilovace vypojil antenu (takovej slabej koaxial) a dotknul toho necim kovovym, tak se prijem radia vyrazne zlepsil. myslis ze mam taky zacit tou kabelazi nebo rovnou nechat vymenit ten antenni zesilovac? dik
Ano taky kabeláž.Do toho zesilovače je přerušené napájení a tudíž signál neproleze.Selix píše:libovka: u me central funguje, ale radio nema signal. to kridlo jsem mel rozdelany a kdyz jsem z toho zesilovace vypojil antenu (takovej slabej koaxial) a dotknul toho necim kovovym, tak se prijem radia vyrazne zlepsil. myslis ze mam taky zacit tou kabelazi nebo rovnou nechat vymenit ten antenni zesilovac? dik
mne nakonec po radiu prestal fungovat i central, takze jsem to musel resit a byly to ty draty (i kdyz v servise nejdriv rikali, ze na draty to nevypada - nevim jestli to nejak merili nebo co). v tisu jsem se jinak docet, ze:
1. do nejakyho roku vyroby zatika pod ten stresni spoiler, tak muzes mrknout jestli tam nemas nejaky mapy po vlhku nebo tak
2. v pantech patych dveri jsou nejaky uzemnovaci plisky, ktery praskaji a pak to tohle dela. stoji par kacek, mne je menili, ale pricina to nebyla
btw. blba otazka, jinej klic si asi zkousel, ze
1. do nejakyho roku vyroby zatika pod ten stresni spoiler, tak muzes mrknout jestli tam nemas nejaky mapy po vlhku nebo tak
2. v pantech patych dveri jsou nejaky uzemnovaci plisky, ktery praskaji a pak to tohle dela. stoji par kacek, mne je menili, ale pricina to nebyla
btw. blba otazka, jinej klic si asi zkousel, ze

Ty plíšky mám oba roztrhlé, takže zkusím je, to je dobrý nápad, ale obávám se že v tom to nebude.
Právěže nic na tom zesilovači ( na té desce) žádné stopy po vodě nejsou...
Zkusím obvolat nějaké bouračky zkusím tam hodit ten zesilovač z jiného auta a uvidím.
Mám dva klíčky a nefunguje centrál ani na jednom
Právěže nic na tom zesilovači ( na té desce) žádné stopy po vodě nejsou...
Zkusím obvolat nějaké bouračky zkusím tam hodit ten zesilovač z jiného auta a uvidím.
Mám dva klíčky a nefunguje centrál ani na jednom

Právě řeším úplně stejný problém, nejdřív nefunkční dálkový centrál a následně i slabý signál rádia. Manuální zamčení klíčem funguje, pojistky jsou ok. Rozebral jsem zadní spoiler, zkontroloval zesilovač a ten vypadá jako nový - žádná voda/koroze. Zkoušel jsem různě otevírat a zavírat zadní dveře/okno a u toho zamykat dálkou, pak i "masáž" kabelů, ale ani jednou se auto nezamklo. Na zesilovači jsem naměřil 12V, nezdá se mi, že by to měla být kabeláž, ale ten gumový husí krk jsem sundaný neměl. Lze nějak ověřit jestli je/není zesilovač funkční? Někde jsem četl něco jako "proměřit diversity", ale co přesně to znamená netuším. Elektronika mi není zrovna cizí...