Funkce 20*: KVBR: nnnn nnnn = Koeficient měření spotřeby. Tato funkce se používá ke kalibraci měření spotřeby paliva. Koeficient je možno nastavit na hodnotu 750 až 1250. Výchozí hodnota je 1000. V případě, že palubní počítač měří spotřebu nesprávně, nastavte koeficient podle následujícího vzorce: nový koeficient = starý koeficient * ( reálná spotřeba / spotřeba na BC ) Pokud vypočítaný nový koeficient nespadá do rozsahu 750-1250, s největší pravděpodobností pomůže palubní počítač nakódovat diagnostikou, viz sekce "Půjde namontovat palubní počítač z auta X do auta Y?", podsekce "4-válec vs. 6-válec" v tomto vlákně.
Zdravuim klubaci. Potrebuji pomoct s nastavenim sveho BC. Poridil jsem velky BC z 318i r.v.1996, protoze u stareho odesel disple(auto e36 318is r.v.1997). Vse funguje perfektne, az na: tlacitko verbr. Ukazuje spotrebu kolem 5l/100km., coz je malo. Kdyz vlezu do skrytych funkci a zadam funkci 4, ukaze mi to prumernou spotrebu 8l/100km, ktera odpovida realite. Jak je mozne, ze pod tlacitkem verbr to ukazuje o 3l mene??
Kalibrace podle navodu je mimo rozsah, ale nechapu , proc ukazuje blbost, kdyz ve skryte funkci pocita normalne. Dekuji za rady.
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
nastaveni velkeho Bc bmw e36 318is
- jarda
- Klubové ID: 1426
podle mě to pořád kecá, potřebuješ ten BC nakódovat diagnostikou, aby věděl v jakém je autě
Jestli je ta spotřeba správně si ověříš tak že dvakrát načerpáš plnou nádrž a uvidíš kolik jsi mezitím ujel a kolik to sežralo
Jestli je ta spotřeba správně si ověříš tak že dvakrát načerpáš plnou nádrž a uvidíš kolik jsi mezitím ujel a kolik to sežralo
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
-
- Kontaktovat uživatele:
Kokam ze opravdu, vzhledem ke tvym dodelavkam na aute vis, o cem je rec.jarda píše:podle mě to pořád kecá, potřebuješ ten BC nakódovat diagnostikou, aby věděl v jakém je autě
U me se take BC dodelaval a prisel tam nakonec z 6valu. Zajimave je, ze ukazoval pomerne presne. Spotreba kolem 7.5-8.5. Coz tenkrat skutecne odpovidalo realite. Od te chvile sem na aute akorat udelal to, ze jsem vymontoval pruchozi vyfuk ulter a dal komplet novy. Kat walker a konec eberspacher primo na is. Prijde mi ze auto se chova lepe odspodu a 200 nejezdim, takze hlavni potencial otevreneho vyfuku ve vysokych otackach jsem stejne tak casto nevyuzil. Ten Bc kdyz je ale tentokrat z auta se stejnym poctem valcu mi je zahadou.