Zdravim koupil sem E36 316i a zere to jako krava i kdyz se snazim jezdit rozumne kamosovi co ma stejny auto zere 7,5-8l/100 km poradte nevite nekdo cim by to mohlo bejt ?
PS: nepiste ze mam tezky auto a slabej motor to vim
já se tý spotřebě nedivím na m40 1.6 motoru to bylo uplně běžný a normální v sedanu e 36 a ano auto bylo uplně vpořádku, je to žere jak prokoplý, proto jsem přesedlal na dvaapůli a jezdím za mín
Auta s motorem M40 netrhala asfalt jako nová a nejde to od nich čekat po dvaceti letech.Tvrdit ale, že v BMW neměly co dělat je stejné jako říct že ti co je vyrobili i koupily jsou pitomci a to by se mohlo urazit pár set tisíc lidí.Je to sice už přez deset let co jsem s ním jezdil, ale troufám si tvrdit že při extra lehké noze a příhodné trase s nim jde odjet např. ČR-Bulharsko pod 7L/100 (v pěti lidech a ne jen po dálnici), české okresky kolem 8mi nejsou taky problém.No a jezdit za 12 taky jde i když je motor v pořádku.
Jestli ti teda bere trvale kolem 10, tak buď není motor v pořádku nebo si každý pod pojmem lehká noha představujeme něco jiného.
No dobrý, ale aby jsme ti poradili taky něco k dotazu tak to napíchni na diagnostiku mrkni na případný chyby, vyměň filtry, svíčky, prozkoumat váhu vzduchu / kolena hadice a lambdy.