Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

problémy s el. v e36 325td (starty, budíky atd.)

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Thomeeno23
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Thomeeno23 »

Když už narážíš na alternátor měl jsem na TDS podobný problém, jednou za čas jsem točil i několik minut(za studena občas, jinak chytalo na brnknutí) a za tepla startovalo velice zle. Byl jsem smířen s tím že se se mnou loučí čerpadlo ale po výměně baterky najednou púroblémy přestaly.za tepla motor sice točil déle ale brnkul cca do 2 sekund, za studena na otočku. Byl jsem mile překvapen.Přitom stará baterka dokázalka točit autem ještě dlouho. zkus také toto u mně 100 procentní zlepšení
blackjack
Klubové ID: 3035

#22 Příspěvek od blackjack »

Tak jsem zkusil dát jinou baterku, zase jsem to prolezl a začalo to podávat...

a pak zase přestalo a aby toho nebylo málo, brzdy my začaly vyhazovat z ničeho nic za jízdy pojistku F46, tj. Přístrojová deska, brzdová světla, kontrola řízení...

Jakmile zmáčknu brzdový pedál, ozve se evidentně zkrat, motor "zakopne" prdne pojistka a jedu dál. Takže bez teploty, paliva a brzdových světel. Tak doufám že se dostanu v klidu domu a přijdu na to :D V Praze bez brzdovek to je vražda.

nemluvě o tom že nevím co je myšleno kontrolou řízení :D resp. co ještě mi nefunguje :D

Další mrdník v elektrice je vidět zde:

http://www.youtube.com/watch?v=UptKS-m0ZBY

Povedlo se mi to konečně natočit a už jsem s toho docela vytočenej... blinkr, spíš bych řekl jen pravý blinkr, shazuje podsvícení kilometrovníku, někdy na chvilku jindy na dýl... Někdy nastartuju a podsvícení kilomerovníku nesvítí a naskočí až po otočení světel, když světla vypnu, svítí dál jak má...

Podle mě všechno se vším souvisí, ale zaboha na to nemůžu přijít... Zítra to asi komplet rozkucham nebo to shodím ze skály.

Někdo nějaké nápady, rady, zaklínadla, nebo vysokou skálu odkud to můžu shodit?
Obrázek
shade741

#23 Příspěvek od shade741 »

video je soukromé takže se na nic nepodíváme, jinak takhle to dopadne kdyz se nekdo predtebou hrabal v elektrice nebo máš někde myší hnízdo třeba :wink: ještě mě napadá, pod kobercem a u plastu dole sou takové spojovače kabelů, když máš koberec nacucanej vodou nebo se tam někudy dostává uhnije to a pak se skratuje
blackjack

#24 Příspěvek od blackjack »

video zpřístupněné... chybička...

Ty kabely chci projít, sedačky, koberec ven a kontrola... Tohle je fakt pakárna...
Obrázek
blackjack

#25 Příspěvek od blackjack »

Tak dnes už jsem se naštval, vyházel z auta sedačky, koberec, půl palubky a dokud na něco nanarazím tak to nesložím... Kabely jsou naprosto v čistotě a suchu, nikde nic shnilého, takže problém není pod kobercem.

Ta brzda s tím nesouvisela, prodřel se kablik co vedl do křídla a o kastli to zkratoval, to už je tedy vyřešeno, teď ten zbytek problémů.

Vyndal jsem modul Alarmu, jedná se o Jablotron (CA-320) stáhl jsem manuál k němu a zítra ho zkusím nastavit a zkušebně překlemovat ty odpojovací okruhy na podávací čerpadlo, abych vyloučil problém tady... To by i odpovídalo, jsou tam zapojeny i blinkry atd.

Snad mi bude štěstí přát, jinak předávám někomu zdatnějšímu :D
Obrázek
McBurger
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od McBurger »

cauwec koukni za ridicem na nadrzni jestlli nemas mokro, pokut ano tak ti taha falesnej vzduch a nemuze se napapat... ted jsem to resil. pustil klicek do druhe polohy a tekla mi tam nafta ven,kdyz bralo cerpadlo mel jsem prasklej plast tam kde se napojujou hadice
blackjack

#27 Příspěvek od blackjack »

Tak podávačka už podává, ale starty pořád špatný...

Problém 1) padá nafta, za tepla určitě, za studena jen pokud je méně v nádrži. Podávačka jede... Budu řešit zpětným ventilem někam "těsně" před nádrž....

2) pravděpodobně to nedává startér... ale tím si nejsem jistý, dávám k pozouzení video, každopádně to není dobré...

http://www.youtube.com/watch?v=KKS3dH7byTs

Když jsem zkusil auto napojit na jiný na kabely a zatočit tak šlo téměř na drncnutí... Takže jsem s toho usoudil že už nemá tu sílu na pořádné trhnutí a trápí se...

Co vy na to? Melu nesmysly, nebo se konečně blížím řešení...
Obrázek
Tompo
Klubové ID: 1762

#28 Příspěvek od Tompo »

To poslední video byl teplý nebo studený start?
blackjack

#29 Příspěvek od blackjack »

cca 2 hodiny po jízdě... motor na dotek ještě teplý, ručička je ale v modrém...
Obrázek
Tompo

#30 Příspěvek od Tompo »

Problém s padající naftou určitě vyřeš, jak to startuje, když máš třeba půl nádrže? Jestli Ti pomohlo, když jsi připojil druhé auto, koukni po kostřícím kabelu dole pod turbem. Jinak točky bych dle videa řekl, že solidní, tudíž startér bych zatím neřešil, ale rozhodně repasí nic nezkazíš a na zimu budeš ready :D
blackjack

#31 Příspěvek od blackjack »

Pod turbem je kostřící kabel? :D Kurňa kde jsou všude schovaný :D Mrknu na něj... startér prvních pár otoček točí docela v pohodě a motor má tendenci chytit a pak zpomalí a kucká a kucká až to rozhádaně chytne...

S půlkou nádrže to chytá jak kdy... dle nálady, ale včera jsem měl 9litrů v nádrži, auto teplý a točil jsem asi na 9x :D Podávací čerpadlo nové a podává, vstřikovací a alternátor pár měsíců po repasy.
Obrázek
Tompo

#32 Příspěvek od Tompo »

Prvně vyřeš tu padající naftu, to pak je jasný, že točíš jak prdlej a nic, když se to zavzdušňuje... Nasvědčuje tomu i to rozhádané chytnutí. Jinak mě užž taky takhle vypekla nová baterka, prostě neměla kapacitu a po 3ech okulení motoru už točky slábly...
blackjack

#33 Příspěvek od blackjack »

jj to mám určitě v plánu jen je divné že nastaruju úplně blbě, připojím to na jiné auto a chytne to na drcnutí, odpojím a zase to startuje hůř... Baterku jsem zkoušel i od táty měsíc starou, na to to význam nemá :)
Obrázek
Tompo

#34 Příspěvek od Tompo »

Zkus to ukostření... :wink:
blackjack

#35 Příspěvek od blackjack »

Taaakže, včera jsem prolezl to ukostření. Snad sem na nic nezapomněl. Jeden kabel jak medvědí tlapa byl u pravého předního kola zespoda na kastli a druhý vedl kousek vejš z kastle na blok motoru (na držák silenbloku)... Oba jsem odšrouboval, oškrábal, pročistil konntaktolem. K tomu na silenbloku byl přístup jak pro gynekologa a když už jsem to měl utažené tak se mě urvalo uchycení té kostry na tom bloku, takže jsem to musel chytit pod ten šroub silenbloku :-/ Jsem myslel že vyskočím z kůže.

Starty stáááále špatný.... Dnes by měli přijít ty ventily, tak snad... A pak už babo raď.
Obrázek
Tompo

#36 Příspěvek od Tompo »

pak ještě ten startér, budeš mít jistotu, že je ok a hlavně to nebudeš muset řešit v zimě v -10C až nenastartuješ...
beny-maser

#37 Příspěvek od beny-maser »

točí to celkem hezky,ale pokud se startérem nebylo dlouho nic děláno tak repas nic nepokazí, u tds platí čím větší točky tím lepší start,zpětnou klapku dej za naftovej filtr,Kizby to tak má a nemůže si stěžovat ,taky mu padala nafta.
blackjack

#38 Příspěvek od blackjack »

Tak včera jsem zavedl ten zpětný ventil, nemohl jsem nastartovat abych vyjel na rampu, na padesátý pokus to chytlo, vyjel jsem, oddekloval, zapojil, zanadával, zadekloval, šel se odnaftit a relativně úspěšně nastartoval. Pak jsem to trápil ještě nějakou dobu jestli je to lepší a zdálo se že jo...

Pak jsem ale odfrčel do Prahy, a když jsem po půl hodince chtěl nastartovat, startoval jsem zase na dvakrát.... :-/

Dnes ráno to zase pro změnu chytlo na drc, jak už dlouho ne... Tak uvidíme jestli si to sedlo, nebo jestli to bude zlobit dál a budeme řešit dál... Zatím je to rozpačité i když zlepšení tam asi je...
Obrázek
blackjack

#39 Příspěvek od blackjack »

Tak elektrika opět zlobí... Studené starty jsou už dobré, jen je občas auto po nastartování rozhádáné, ale za tepla pořád ohromná bídá...

Aby toho nebylo málo, tak mi včera přestalo na budíkách ukazovat vše kromě rychlosti... Tedy palivo ukazuje někde před rezervu, teplota, otáčky a ekonoměr 0 a podsvícení nájezdu taky nesvítí ale zase svítí kontrolka brzd....

Obrázek

Jinak snad všechno funguje, tak já už nevím kde je problém :D

Chtělo by to sehnat někoho kdo má ADS diagnostiku a je do toho trochu zapálený... :-)
Obrázek
blackjack

#40 Příspěvek od blackjack »

tak dneska ujeto bez budíků 200km pak mě to přestalo bavit, odpojil jsem baterku, znova připojil a už to funguje.... 8O

Na budíkách nešli i téměř veškeré spodní kontrolky a test budíků se seknul na jedničce... Po "restartu" odpojením baterky je vše ok...

Řídící jednotka??
Obrázek
Odpovědět