Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Jaký pneumatiky pro E46 325i ? profil 40 je zlatý střed?
Plánuju koupit E46 325i,a mám otázku jaký profil pneumatiky zvolit.
Rád jezdím i klidně,taky i hodně svižně.Mě bavej klikaté cestičky víc,než 180kou lítat po rovné silnici.
Ta otázka k pneumatikám.proč? Protože někdo si řekne třeba: profil třeba 40 je parádní svězení.......druhej zas zatracuje...
V odpovědích chybí ale neco ,,PRO JAKY UČEL KOUPIL E46,, Pak ztoho vyluštit že stou pneumatikou auto opravdu třese na silnici,anebo jen prostě ten dotičný čekal od auta ,,pohodičku,, je velmi těžký.
Kvůli mé povaze teda rád bych vědel víc o pocitech s různýma pneumatikama,a asi nejen i já.
Předem děkuji odpovědi.
Rád jezdím i klidně,taky i hodně svižně.Mě bavej klikaté cestičky víc,než 180kou lítat po rovné silnici.
Ta otázka k pneumatikám.proč? Protože někdo si řekne třeba: profil třeba 40 je parádní svězení.......druhej zas zatracuje...
V odpovědích chybí ale neco ,,PRO JAKY UČEL KOUPIL E46,, Pak ztoho vyluštit že stou pneumatikou auto opravdu třese na silnici,anebo jen prostě ten dotičný čekal od auta ,,pohodičku,, je velmi těžký.
Kvůli mé povaze teda rád bych vědel víc o pocitech s různýma pneumatikama,a asi nejen i já.
Předem děkuji odpovědi.
Mě zajímá jaký je pocitově E46 s profilama, 50,45,40,35 na našich silnicích.Prostě aby dva a půllitr se dalo využít,ale taky aby když přijedou domů bych mohl konstatovat že držej všechny plomby v mích zubech.
Je mi jasný kdo rád pohodičku,ten asi tam nedá 40ku,žejo.,ale taky nic nevyčtu ztoho když někdo napíše jen slovo parádní 40ka,a už nerozpíše jestli to je parádní jen v deseti procentech času na silnici.
Je mi jasný kdo rád pohodičku,ten asi tam nedá 40ku,žejo.,ale taky nic nevyčtu ztoho když někdo napíše jen slovo parádní 40ka,a už nerozpíše jestli to je parádní jen v deseti procentech času na silnici.
Já mám na svoji E36 328i kupé kola Rondell vepředu 8,5" a pneu 225/45 R17 a vzadu 10" s pneu 245/40 R17
V kombinaci s tvrdým podvozkem se to chová jako motokára... Je to celkem tvrdé oproti zimákům které mám 195/65 R15.... Ale větší profil bych nedával, to už pak moc plave a nižší taky ne, to je pak o držku na těch českých silnicích...
Kámoš měl na E36 vepředu 215/40 a vzadu 245/35 a hodněkrát musel kola rovnat když vymetl nějakou díru
V kombinaci s tvrdým podvozkem se to chová jako motokára... Je to celkem tvrdé oproti zimákům které mám 195/65 R15.... Ale větší profil bych nedával, to už pak moc plave a nižší taky ne, to je pak o držku na těch českých silnicích...
Kámoš měl na E36 vepředu 215/40 a vzadu 245/35 a hodněkrát musel kola rovnat když vymetl nějakou díru
Pavel: Samozřejme vím očem mluvíš,ale určovat teda můžu podle mě.Protože můžu vybrat mezi kola povolené(a je jich víc),takovou která mě vyhovuje. Edy má 225 45 R17 třeba,někdo má 225 50 R16.Pak je třeba 205 55 R16 (oba jsou povolené,myslím si že jsou základem pro 325i,aspon jeden nemeckej pdf právě napsal tihle dvě,ale bohužel víc kol už ne) atd,atd,... Jen jsi mě nepochopil správně,ale to neříkám že tvoja chyba...Já chci aby mi psali kdo jakej má,a jak se chová na silnici.
Edy: Přesně takhle si představuju odpověd.Děkuju.Klobouk dolu.Myslím si že když vydám za neco desetitisice tak měl bych se zajímat o pocity ostatních,a ne jen tak nahodit tam nejaky nizkoprofilový.
Myslím jsi asi velikost R17 by bylo ideální.Vraj ale nad šířkou 225 už moc citlivej na vyjetych kolejích...
A taky bych rád vědel jak to je stema kolama,že na přední a na zadní nápravu dám v jiných velikostech?? To je daný že když dám dopředu XXX tak na zadní ktomu je určen jeden jedinej? ...anebo,prostě mezi těma co jsou povolené můžu vybírat jak chci???
Edy: Přesně takhle si představuju odpověd.Děkuju.Klobouk dolu.Myslím si že když vydám za neco desetitisice tak měl bych se zajímat o pocity ostatních,a ne jen tak nahodit tam nejaky nizkoprofilový.
Myslím jsi asi velikost R17 by bylo ideální.Vraj ale nad šířkou 225 už moc citlivej na vyjetych kolejích...
A taky bych rád vědel jak to je stema kolama,že na přední a na zadní nápravu dám v jiných velikostech?? To je daný že když dám dopředu XXX tak na zadní ktomu je určen jeden jedinej? ...anebo,prostě mezi těma co jsou povolené můžu vybírat jak chci???
... Ví otom někdo neco,že u BMW,podle toho s jakýma kolama byla původně objednaná auto,jsou i jinak nastavené tlumiče?Totiž jsem našel zajímavej věc.A jestli to je tak,pak určitě je zajímavá pro všechny.
(já jako laik,jsem si doted myslel že pri větší motorizaci kvůli tomu je základní kolo větší aby byl schopen z danýho motoru-jízdních schopností vytežit co nejvíc.Ale podle toho co je níž napsanej: žeby už při stejné motorizaci ale při výberu ,,větších,, kol mění se i nastavení tlumiču??
Píše se:
Komfort dělá frekvenční charakteristika "hmot", které se nachází mezi vozovkou a kabinou. Pneumatika je jen z mnoha elementů a že profilové číslo není až tak významné hezky ukazuje Škoda Octavia II, která je s pneumatikami CSCII rozměru 225/45R17 překvapivě komfortní a to i při jízdě na dálnici D1 s tragickým povrchem. ....
odpověd byl:.....Akorát jsi zapomněl dodat, že si tu Octavii II musíš jako novou na 17-náctkách objednat (anebo koupit verzi RS s tímto rozměrem sériově), protože pak ji dostaneš s jinými pružinami a tlumiči, což je přesně ten příklad, který jsem už uváděl.Jednoduše proto, že mezi "ekvivalenty" 195/65x15, 205/55x16 a 225/45x17 je zcela zásadní rozdíl ve schopnosti pružit, tudíž i v komfortu jízdy, samozřejmě pokud profilovému číslu pneu nepřizpůsobím charakteristiku pružin a tlumičů vozu!
(já jako laik,jsem si doted myslel že pri větší motorizaci kvůli tomu je základní kolo větší aby byl schopen z danýho motoru-jízdních schopností vytežit co nejvíc.Ale podle toho co je níž napsanej: žeby už při stejné motorizaci ale při výberu ,,větších,, kol mění se i nastavení tlumiču??
Píše se:
Komfort dělá frekvenční charakteristika "hmot", které se nachází mezi vozovkou a kabinou. Pneumatika je jen z mnoha elementů a že profilové číslo není až tak významné hezky ukazuje Škoda Octavia II, která je s pneumatikami CSCII rozměru 225/45R17 překvapivě komfortní a to i při jízdě na dálnici D1 s tragickým povrchem. ....
odpověd byl:.....Akorát jsi zapomněl dodat, že si tu Octavii II musíš jako novou na 17-náctkách objednat (anebo koupit verzi RS s tímto rozměrem sériově), protože pak ji dostaneš s jinými pružinami a tlumiči, což je přesně ten příklad, který jsem už uváděl.Jednoduše proto, že mezi "ekvivalenty" 195/65x15, 205/55x16 a 225/45x17 je zcela zásadní rozdíl ve schopnosti pružit, tudíž i v komfortu jízdy, samozřejmě pokud profilovému číslu pneu nepřizpůsobím charakteristiku pružin a tlumičů vozu!
Podle toho(teda jestli to je tak jak psali),třeba příklad: Někdo si koupí motorizaci 2.3i .. zalíbí se mu 17-ka kola,třeba s profilem 45,a jezdí..... Druhej má 225í anebo 230i a má stejný kola.......A možná,ten první bude ,,nadávat,, jak tvrdý to je,zatím řidiči vyššých motorizací možná řeknou ,,parádní,,
Takhle jsem si to preložil pro sobě...
Takhle jsem si to preložil pro sobě...
koukam u tebe je kazda rada houby platna
Tady ti proste nikdo nerekne ten a ten profil si tam dej! Nejdriv si snad vyberu velikost kol...pokud chci komfort a mekotu koupim 16" pokud vzhled tak treba 18" a az si vyberes konkretni kola, tak si k nim zjisti adekvatni predepsane pneu. Nic vic nic min..nikdo ti nic jinyho nerekne..

asi máš pravdu.Velikost mám už vybranej... 17ka.
Ale nemám info otom jaké 17ky lze namontomat... Tak otom neco musím sehnat..což se mi zatím nedaří,jedině prodejci pneumatik pri zadání presnýho typu auta ukazujou možnosti,ale jestli jim můžou věřit to nevím.... Nejaký origoš papír otom musí existovat,jen to nájst na netu.
Ale nemám info otom jaké 17ky lze namontomat... Tak otom neco musím sehnat..což se mi zatím nedaří,jedině prodejci pneumatik pri zadání presnýho typu auta ukazujou možnosti,ale jestli jim můžou věřit to nevím.... Nejaký origoš papír otom musí existovat,jen to nájst na netu.
http://www.bmwsections.com/docs/3series/ takže 3 možností 17ky a ne že jen jeden.
205/50 R 17 93 W extra load na 7Jx17
225/45 R 17 91 W na 8Jx17
anebo vpredu 225/45 ZR 17 na 7.5Jx17
a vzádu 245/40 ZR 17 na 8.5Jx17
jsou to pro letní pneu
....... (pak 3 druhy 16 palcový,o 18.tek ani zmínka ale to neva,ta ma nezajima.
jsou to pro letní pneu
....... (pak 3 druhy 16 palcový,o 18.tek ani zmínka ale to neva,ta ma nezajima.
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3742
paca píše:ty nemáš rozměry napsané ve velkém TP?
EEE46 píše:Plánuju koupit E46 325i,a mám otázku jaký profil pneumatiky zvolit.
No výborně, takže z toho je vidět, že se to řídí prakticky šířkou ráfku. Podle toho jak široký 17" ALU kupuješ, takový si objednej pneu.EEE46 píše:http://www.bmwsections.com/docs/3series/ takže 3 možností 17ky a ne že jen jeden.
jsou to pro letní pneu
Ale: tady je administrativní problém, už na fóru milionkrát omletej. Ve finále záleží, co ti tam ouřa natiskne za rozměry do vel. TP. U mnohých se to liší, takže na to pozor na inšpektorátu, aby ti je nezapomněl taky zapsat.