Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Hudba do e36 coupé
Je to tak jak říkáš všichni nadávájí jak jsou drahý repro od originálu ale potom jdou na ahifi.cz a objednají si tam kolikrát dražší repro než originál hlavně že to má 1000W
Např
2ks repro k nohám od HK 2165Kč
2ks středových repro do tapece 4410Kč
2ks výškových repro do tapece 2095Kč
2ks repro do plata 8212Kč
16 882Kč
Což není málo ale za tu kvalitu bych ty peníze obětoval 

Např
2ks repro k nohám od HK 2165Kč
2ks středových repro do tapece 4410Kč
2ks výškových repro do tapece 2095Kč
2ks repro do plata 8212Kč
16 882Kč

Tvl jako po kusu to vychází dost hrozivě, ale když si to člověk v hlavě sečte a uvědomí si, co slyšel hrát z tuning sestav za té prachy. Tak pohromadě jako takové HKčko je v tom případě špičková investice
Já měl v zadním platě té hranaté repra a prostě nějak nestačili...v dynamice zvuku chybělo úplně všechno. Hodil jsem tam 3+1 6*9 a je hned je to výrazně příjemnější poslech
Já měl v zadním platě té hranaté repra a prostě nějak nestačili...v dynamice zvuku chybělo úplně všechno. Hodil jsem tam 3+1 6*9 a je hned je to výrazně příjemnější poslech
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
No extrémní cena když ti dám třeba příklady aby se to vyrovnalo síle a alespoň trochu kvalitě HK. Z ahifi.cz
2ks FOCAL K2 POWER KIT TNK 2295Kč
2ks HERTZ HL 70.4 2452Kč
2ks U-DIMENSION JR M5 2970Kč
2ks FOCAL K2 POWER 130 KRC 7371Kč
15 090Kč
Rozdíl mezi tímhle co bude hrát o něco hůř protože to není odladěný přímo pro e36 1792Kč
2ks FOCAL K2 POWER KIT TNK 2295Kč
2ks HERTZ HL 70.4 2452Kč
2ks U-DIMENSION JR M5 2970Kč
2ks FOCAL K2 POWER 130 KRC 7371Kč
15 090Kč
Rozdíl mezi tímhle co bude hrát o něco hůř protože to není odladěný přímo pro e36 1792Kč

-
fabledwarrior
- Člen Klubu
No hele, tohle je celkem na delsi konverzaci, ale podle me se moderni komponentni 2-pasmova repra pohanena kvalitnim vyspelym radiem s velkym mnozstvim nastaveni + jeste subwoofer bez problemu vyrovna tomu staremu HK systemu. A nemusim vybirat tolik polozek protoze mi staci dopredu komponenty v setu s cenou kolem 3 litru. Ve stejne cenove relaci dam koaxy dozadu, doplnim to radiem treba kenwood.... myslim 6051 nebo tak nejak je oznaceny (jsem na mobilu a nechce se mi to hledat) a sub. JBL, toto bude nejen vykonejsi, ale i minimalne stejne kvalitni za o neco nizsi cenu.
No dobře v tomhle máš sice pravdu víc W ti to hodí ale kvalitnější poslech z toho mít nebudeš. Zkus si sehnat originál rádio a toho kenwooda co píšeš. Pust si to nový rádio v e36 na tu sestavu jakou máš a pak si na to pust originál rádio.
S originálem tě to překvapí protože je počítáno s prostorem toho auta. U obecných rádií je počítáno s nějakým průměrem a dnešní průměr je čím dál tím větší protože 80% si raději kupuje velký SUV a potom výrobci raději počítají s větším prostorem.
O tomhle je taky dost velká část toho jak ti to v autě bude hrát. Opravdu si zkus někdy poslechnout HK. Já mám doma HK zesík a zapojil jsem originál rádio + ten zesík 8 repro který jsem rozmístil po jednom stole a takovej rachot s tak čistym a kvalitním zvukem jsem neslyšel ani v kině
S originálem tě to překvapí protože je počítáno s prostorem toho auta. U obecných rádií je počítáno s nějakým průměrem a dnešní průměr je čím dál tím větší protože 80% si raději kupuje velký SUV a potom výrobci raději počítají s větším prostorem.
O tomhle je taky dost velká část toho jak ti to v autě bude hrát. Opravdu si zkus někdy poslechnout HK. Já mám doma HK zesík a zapojil jsem originál rádio + ten zesík 8 repro který jsem rozmístil po jednom stole a takovej rachot s tak čistym a kvalitním zvukem jsem neslyšel ani v kině

Jaké rozměry reproduktorů mám koupit??
Nechci nic moc extra drahého, ani něco většího za pomocí nějaké redukce... Normál repro ve stejné velikosti i tvaru jako origo, akorát fungl nové... třeba od Pioneer...
Vepředu u nohou je klasický kulatý o průměru 10cm??
a vzadu v platu ovál 13cm??
k nohám řidiče a spolujezdce uvažuju např o tomhle...
http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/pioneer-ts-g1022i
co na to říkáte?? Chci to na běžné poslouchání hudby při jízdě, ne nikde přehlučovat auta na tuning srazech...
Nechci nic moc extra drahého, ani něco většího za pomocí nějaké redukce... Normál repro ve stejné velikosti i tvaru jako origo, akorát fungl nové... třeba od Pioneer...
Vepředu u nohou je klasický kulatý o průměru 10cm??
a vzadu v platu ovál 13cm??
k nohám řidiče a spolujezdce uvažuju např o tomhle...
http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/pioneer-ts-g1022i
co na to říkáte?? Chci to na běžné poslouchání hudby při jízdě, ne nikde přehlučovat auta na tuning srazech...
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
Hele zas toho Kenwooda nepodcenuj, ja jsem ho vybral zamerne, protoze do nej si nastavujes jak jsou od sebe vzdaleny na sirku predni repro a zadni repro potom vzdalenosti mezi prednimy a zadnimy repro, dokonce i na jake strane (ci ve prostred) je sub a samozrejme vzdalenost subu od ostatnich repro. Ktomu urcujes typ auta (suv, kombi, kupe cabrio, hatchbag...) a to radio potom samo upravuje latence pro vsechny repra tak, aby to hralo co nejlepe. Proto si myslim, ze by audio z meho vyberu hralo tak kvalitne. Nicmene jsem HK jeste neslysel a jak jsem psa, musim si ho nekde poslechnout.
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
- paveld
- Kontaktovat uživatele:
fabledwarrior píše:Hele zas toho Kenwooda nepodcenuj, ja jsem ho vybral zamerne, protoze do nej si nastavujes jak jsou od sebe vzdaleny na sirku predni repro a zadni repro potom vzdalenosti mezi prednimy a zadnimy repro, dokonce i na jake strane (ci ve prostred) je sub a samozrejme vzdalenost subu od ostatnich repro. Ktomu urcujes typ auta (suv, kombi, kupe cabrio, hatchbag...) a to radio potom samo upravuje latence pro vsechny repra tak, aby to hralo co nejlepe. Proto si myslim, ze by audio z meho vyberu hralo tak kvalitne. Nicmene jsem HK jeste neslysel a jak jsem psa, musim si ho nekde poslechnout.
Něco takovýho umí i Alpine co mám, jen teď nevim přesně typ, krom toho mi přijde že hraje podstatně lépe jak origo radio na CD. Tos mi nasadil brouka do hlavy, asi se na to nastavení půjdu podívat. Přímo v tomhle jsem se moc nevrtal, protože jsem nevěděl jak se to nastavuje.
- paveld
- Kontaktovat uživatele:
Je to Alpine CDA-117Ri. Jinak jsem našel u nich na stránkách zajímavou věc o které jsem vubec nevěděl - zadám tam parametry audia v autě včetně vzdáleností repro a tak a vypíše mi to, co mám jak přesně nastavit:
http://soundsetting.alpine.com/eu/top/?l=en&m=CDA-117Ri
http://soundsetting.alpine.com/eu/top/?l=en&m=CDA-117Ri
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
Joo i tohle má ten Kenwood... ale díky vyspělejšímu zesilovači a novějším filtrům je ten zvuk prý ještě lepší. Proto si myslím, že taky záleží na co ty repra zapojíte. Tohle je silná zbraň. Člověk se může to repro celkem slušně vyšťavit, ale když je potom napojí na rádio za litr, tak bohužel co můžete čekat...
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
paveld píše:Jo jo, oranžově jdou jen tlačítka, displej je modrozelenej. Já měl za to, že to pujde podsvítit oranžově celý, tak to mě trochu zklamalo, ale na to jak hraje mi to nevadí.
já kdysi laboroval jak změnit podsvit BC u E36 z oranžového na modrý a po rozebrání jsem zjistil, že jsou tam 2 papírky... 1 oranžový a pod ním matný bílý, aby žárovka nesvítila bodově, ale prostorově... Možná bych zkusil z nějakého K.o. palubáku sehnat ten oranžovej proužek a vložit ho do rádia pod displej... třeba by to svítilo stejně jak všechno ostatní u E36

a nebo vyměnit origo bílé diody za oranžové... je to sice drbačka, ale za hodinu si myslím, že bys to zvládl

-
fabledwarrior
- Člen Klubu