Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

zpětný ventil olej. filtru

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
PavelJandak
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od PavelJandak »

Ahoj lidi, chtěl bych se zeptat, jak zjistím, jestli mi po vypnutí motoru nepadá olej zpět do vany?Chystám se na výmenu oleje a myslel jsem, že bych to zjistil tak, že odšroubuji víčko od olej. filtru,dám nový filtr a zaliji ho novým olejem.Pokud by zpětný ventil fungoval, měl by olej do rána zůstat nebo ne?Díky
ACDC

#2 Příspěvek od ACDC »

Stačí po delším stání odšroubovat víčko filtru a uvidíš sucho či ne. Jde o M52, že.
PavelJandak
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od PavelJandak »

omlouvám se, jde o M43B18
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od xSAFA »

A olej v boxu filtru by se tedy měl držet pořád? To se mi nějak nezdá, jak se pak postupuje při výměně oleje? To se nová vložka namočí do starého sajrajtu? Nevím, že by někdo před výměnou vložky odsával olej z boxu. Dle mého zp. ventil po nějaké době stejně olej pustí do vany, ale nevím jak dlouho by to mělo trvat nebo se mýlím?
pragdejf

#5 Příspěvek od pragdejf »

je tam zpetnej ventil, kterj to drzi. ale ten ventil drzi prave namontovanej filtr, takze do vyndani filtru to olej drzi a pri vyndani filtru ho to zbytek pusti zpatky do vany. otazkou je, jestli se ten ventil uz nerozpad, byl myslim trochu poddimenzovanej. novej se vyrabi, ale prodava jenom s domeckem filtru.
krejcia1

#6 Příspěvek od krejcia1 »

Zjistíš to tak, že když přídeš druhý den ke studenému autu, tak když nastartuješ tak bude chvilku trvat než zhasne kontrolka oleje, čerpadlo musí nasát olej až k čidlu ...
ACDC

#7 Příspěvek od ACDC »

Ten ventil je kurvítko, i když je do M52 snad ještě nedávali:-). Je to vlastně plastový ventil ale vydře to hliník. Mám to na stole a přemýšlíme s kámošem, jak by se to dalo opravit, což by mělo jít..
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#8 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Ježižmarjáá :roll:

Buď si něco existujícího dohledáte, nebo můžete bádat do vánoc.. http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ght=ventil
Odpovědět