Takže jsem si psal s Patym, který to dělal a povedlo se mu vyměnit toto gufero a jde to fajn, jen potřebuju buďto aretační kolík na kliku, kterej prostrčím pod startérem do setrvačníku. A nebo někdo posílal inej aretační přípravek:
ten se zřejmě upevňuje jinam, ale není tam napsáno, že to je i pro motor M42. Tak se chci zeptat, jestli někdo neví, zda to bude pasovat nebo mi případně někdo našel přípravek kterej pro M42 je.
A ještě jestli náhodou někdo neví, jak přesně a kam se tento přípravek upevňuje. Díky.
Ten kolík do setrváku radši ne. Někomu, se povedlo ten kolík prý při tom velkym momentu povolování a utahování střihout a ten ustřihlej kus zustal uvnitř...
No toho se právě bojím, i kamarád co mi ho vyrobí říkal, že neví... že když koukal na originál co používá BMW tak je prej nakalenej jak svině aby to bylo tvrdý a že takovej materiál nesežene.
Proto se ptám na tento přípravek... v technický sekci jsem našel výkres, jak si ho vyrobit z pásoviny, ale je dělaný tady podle tohoto a u toho v popisku není napsaný že to je i pro motor M42. Ale je divný, že jsou tam snad všechny motory co se do E36 dávali i faceliftový M44 ale M42 tam prostě napsaný není, tak nevím, jestli na něj zapomněli nebo tam patří jinej přípravek.
tan kolík slouží k nastavení rozvodů!není určen na povolení řemenice!
pokud ti praskne pouze ten kolík měl jsi šťastnej den,co budeš dělat pokud ti rupne blok???
No jo, ale to potřebuju, abych to měl přesný.. kamarád co mi stím bdue pomáhat to může vyrobit jen v práci a když se to nepovede, tak mi zůstane rozebraný auto celej tejden u něj v garáži než zas o víkendu přijede=/
to nedramatizuj,vyvrtat díry do kusu železa snad půjde i na chodníku před panelákem natož když to budete dělat v garáži,jinak ten přípravek je určen právě na tohle povolení,počítej že to bude utažený jako kráva, až to budeš dávat zpět tak to zase tak dotáhni a ještě není špatný to zalepit. Vím o čem mluvím.
To je vlastně pravda no. Já vím, počítám s tím, že to je dost utažený. Jo budu tam dávat to modrý lepidlo, radil mi to po SZ Paty, kterej už to dělal, takže zhruba vím co a jak..
Ahoj musíš sundat vrtuli a musíš demontovat řemen a demontovat řemenici na klice tím se ujistíš zda ten olej je opravdu od klikovky, měla by stačit výměna gufera na klice + pokud teče vana přetěsnit i vanu motoru. Potom by jsi měl mít klid.