Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

sportovní volant do E36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
EdyBoyS

#1 Příspěvek od EdyBoyS »

Jaký máte názor na sportovní volanty do BMW E36??
Mám tam sice teďka tříramínko s bagem které je podle mě nejhezčí typ volantu co se do E36 dával, ale vadí mi jeho velikost, tak uvažuju o nějakém sportovním volantu...

Ale nastává plno otázek. 1. jaký rozměr volantu?? 300, 330 nebo 350?? nebo naopak malinkej 280 ??

A jakej typ materiálu věnce? klasickou kůži, nebo ten semiš??

a jak je to s uchycením volantu?? Každej volant se dá uchytit do E36 pomocí té redukce, nebo jsou volanty či redukce, které nebudou pasovat??

Uvažuju asi zatím o sportovním volantu OMP.
odkaz zde:

http://www.speedpro.eu/trecento-rovny-v ... -4255.html
Rade520

#2 Příspěvek od Rade520 »

Tak 300mm je strašně málo,špatně se drží a hlavně pořádně neuvidíš na budík teploty a palivo,280 je tak do formule
nebo motokáry.
Já mám 350mm,ale 330 bych se taky nebál nejlépe s "bicepsy" a dělají se i různý odsazení. Jinak origo Bmw volanty mají cca 375-390mm.

Kůže může klouzat pokud se ti třeba hodně potí ruce,na semiš to chce zase rukavice jinak se ošoupe.Pokud to nechceš na nějaký závody tak bych semiš nebral.

Nábu musíš koupit přímo na tvoje bmw,volanty mají všechny rozteč šroubů
na uchycení stejnou,ty značkové teda(OMP,Sparco,..)
EdyBoyS

#3 Příspěvek od EdyBoyS »

právě ten co jsem posílal se dělá kožený akorát ve 300mm... ve 330mm je jen semišový..

Jedině poslat dotaz, jestli ho náhodou nedělají nebo nevyrábí i na zakázku...

280 jsem v ruce držel a to je fakt malinky jako prase, ale kámoš to měl v E36 M3 a na slalom to bylo jak motokára...

Ten 330mm bude asi takovej zlatej střed protože ten origo volant je strašně velky kormidlo
TeggyM3

#4 Příspěvek od TeggyM3 »

já jsem měl na E36 28 sport tuzing a je to katastrofa, hned jak sem sehnal jiný, tak jsem si pořídil tříramínko bagové a poté jsem si sehnal sportovní Mkový volant který tam podle origo výpisu výbavy měl být z výroby a jsem s ním maximálně spokojen je o něco menší než to bagové tříramínko a vypadá sportovněji a dobře se drží, prostě mi vyhovuje a tuning sporotovni volant bych už znovu v E36 nechtěl zažít ten byl fakt moc malý a nevypadal ani nebyl kvalitní, nehledě že jsem podle nastavení výšky viděl z budíků jen část bud do cca 60km a nebo od.. :p štvalo mě to, ted s tímhle origo vidím vše.

Jinak jediné volanty neorigo, které se mi do E36 ještě jakž takž líbí jsou nekteré typy od Raid, vypadají sportovně a zaroveň i pohodlně :)
EdyBoyS

#5 Příspěvek od EdyBoyS »

TeggyM3 píše:já jsem měl na E36 28 sport tuzing a je to katastrofa, hned jak sem sehnal jiný, tak jsem si pořídil tříramínko bagové a poté jsem si sehnal sportovní Mkový volant který tam podle origo výpisu výbavy měl být z výroby a jsem s ním maximálně spokojen je o něco menší než to bagové tříramínko a vypadá sportovněji a dobře se drží, prostě mi vyhovuje a tuning sporotovni volant bych už znovu v E36 nechtěl zažít ten byl fakt moc malý a nevypadal ani nebyl kvalitní, nehledě že jsem podle nastavení výšky viděl z budíků jen část bud do cca 60km a nebo od.. :p štvalo mě to, ted s tímhle origo vidím vše.

Jinak jediné volanty neorigo, které se mi do E36 ještě jakž takž líbí jsou nekteré typy od Raid, vypadají sportovně a zaroveň i pohodlně :)
a co říkáš na ten volant OMP?? To je celkem kvalitní značka, přirovnal bych ji k MOMO... hlavně tvar i celkové provedení si myslím, že je dostačující, pro běžné smrtelníky...

Ale to origo tříramínko je moc velky a na rychly poježděni je to dřina...

teď tam mám tenhle:

Obrázek

má 380mm, kdyby měl třeba 350mm, tak už bych nad ničím nepřemýšlel, ale 380 je sakra moc... Na jízdu po dálnici je to OK, ale já mám kupéčko na kraviny - tuning srazy, sprinty, drifty, honičky po městě atd a ten volant mi připadá strašně velkem
Rade520

#6 Příspěvek od Rade520 »

Tak pozor,
hlavně nesrovnávat kvalitní závodní/sportovní volanty značek OMP,Sparco,MOMO s těma barevnýma příšernostma co si kupují tuneři někde na benzínkách to je úplně něco jinýho.
Já už mám dlouhou dobu jednoho favorita mezi volanty:
http://www.cmexclusive.cz/detail-produk ... arco-r383/
EdyBoyS

#7 Příspěvek od EdyBoyS »

tady má nějakej blázen v E36 volant momo 270mm :-D tak to už je opravdu extrém. zajímalo by mě, jak se auto s takovym volantem řídí... Případně jak se s tím parkuje, když tam máš pořádny kola :-D

http://auto.bazos.cz/inzerat/21507101/v ... misovy.php
EdyBoyS

#8 Příspěvek od EdyBoyS »

Rade520 píše:Tak pozor,
hlavně nesrovnávat kvalitní závodní/sportovní volanty značek OMP,Sparco,MOMO s těma barevnýma příšernostma co si kupují tuneři někde na benzínkách to je úplně něco jinýho.
Já už mám dlouhou dobu jednoho favorita mezi volanty:
http://www.cmexclusive.cz/detail-produk ... arco-r383/
Ten sparco co jsi posílal se mi zrovna moc nelíbí... ten OMP se mi líbí daleko víc, akorát škoda, že má jen 300
TeggyM3

#9 Příspěvek od TeggyM3 »

no pokud děláš z auta zavodní stroj sportovní skořepiny hydraulicka ručka a takové věci tak proč né :) btw mi u toho volantu hlavně vadila ta velikost ne to že to byla tuzing značka to je pak už další věc :) taky se svbym autem občas zajedu někam blbnout ale zase mám rád když ty věci co v něm mám k sobě ladí :)

Obrázek
Rade520

#10 Příspěvek od Rade520 »

EdyBoyS píše:tady má nějakej blázen v E36 volant momo 270mm :-D tak to už je opravdu extrém. zajímalo by mě, jak se auto s takovym volantem řídí... Případně jak se s tím parkuje, když tam máš pořádny kola :-D

http://auto.bazos.cz/inzerat/21507101/v ... misovy.php
Tak ten už nevidí na budíky vůbec :D
Proto ho asi prodává.
Mě když stavěli policajti a měl jsem volant 300mm,tak měli kecy jak s tím můžu jezdit že prej to musí jít strešně těžko zatáčet. Tak jsem nastartoval a vysvětlil jim že všechny auta už mají dnes posilovače řízení a jde to prostě ůplně normálně jako s velkým volantem.
EdyBoyS

#11 Příspěvek od EdyBoyS »

Já když obul dopředu 225/40 R17 tak mi volant celkem ztuhl... pak když jsem na zimu obul 195/65 R15, tak šel o poznání lehko. Nedá se nějak posílit posilovat řízení? :-D

Nechápu jak mohl mít kámoš na BMW E38 vepředu 255/35 R18 a vzadu 295/30 R18 :-D
ale zas sedma bude mit asi daleko větši posilovač, takže tam to nebude tak poznat jak u E36
EdyBoyS

#12 Příspěvek od EdyBoyS »

a jak jsou na tom kvalitativně volanty od firmy Raid a Victor??
To už sice nejsou závodní volanty, ale spíše pro tuningové účely, ale vzhledově vypadají taky celkem přijatelně a ceny nejsou zas tak nízké jak u těch obyč JOM atd...

např tenhle od RAID vypadá velice dobře, skoro jako OMP...

http://tuning-individual.cz/eshop/sport ... 30035.html
TeggyM3

#13 Příspěvek od TeggyM3 »

EdyBoyS píše:a jak jsou na tom kvalitativně volanty od firmy Raid a Victor??
To už sice nejsou závodní volanty, ale spíše pro tuningové účely, ale vzhledově vypadají taky celkem přijatelně a ceny nejsou zas tak nízké jak u těch obyč JOM atd...

např tenhle od RAID vypadá velice dobře, skoro jako OMP...

http://tuning-individual.cz/eshop/sport ... 30035.html
tenhle eshop ma shodou okolností muj kámoš, jinak jak sem psal Raidy jsou sice drazší ale taky kvalitní, mě osobně se líbí jejich airbagové varianty sport volantu a to, že pořád nnevypadají takhle racingově ale pusobí i luxusně :) to ale zrovna není případ toho co jsi poslal ;) ale je vidět, že v jejich sortimentu by si každý vybral ;)
Fw190

#14 Příspěvek od Fw190 »

muj favorit je tendle, ale i s funkcnima czdlikama :-)) , ale nevim jestli nekdy bude v me e36, nic levneho a jeste najit sikovneho kutila , ktery by to dokazal zprovoznit - no mam toho v planu uz moc a todle je nekde na konci
Přílohy
4335940438_large.jpg
4335940438_large.jpg (153.47 KiB) Zobrazeno 3096 x
Wocky

#15 Příspěvek od Wocky »

pokud jiný volant do e36 než origo, tak za mě tento RAID 320mm.
Přílohy
raid.jpg
raid.jpg (141.46 KiB) Zobrazeno 3093 x
riman

#16 Příspěvek od riman »

Na internetu jsem viděl fotky volantu z e46 v e36 a vypadalo to dobře (podle mě) a navíc průměr toho volantu mi seděl co jsem jezdil s e46. Co jsem se dočetl, tak problém je s kroužkem pod volantem, ale nenašel jsem možné řešení. Nezkoumal to nekdo už dřív?
TeskMaster

#17 Příspěvek od TeskMaster »

ten raid je super ale ty penize...
EdyBoyS

#18 Příspěvek od EdyBoyS »

o volantu z E46 uz jsem uvazoval, ale je to bagl ta cena...
za ty prachy raci koupim sportovni.

btw kamos napasoval do E34 volant z E46 (ten tri ramennej co mam ja, ale s multifunkcema) a bylo to OK...
ale pro sportovni ucely je moc velkej, kdyby mel 350 tak bych ho bral taky...
EdyBoyS

#19 Příspěvek od EdyBoyS »

ten sportovni raid s bagem se mi teda vubec nelibi
riman

#20 Příspěvek od riman »

EdyBoyS píše:o volantu z E46 uz jsem uvazoval, ale je to bagl ta cena...
za ty prachy raci koupim sportovni.

btw kamos napasoval do E34 volant z E46 (ten tri ramennej co mam ja, ale s multifunkcema) a bylo to OK...
ale pro sportovni ucely je moc velkej, kdyby mel 350 tak bych ho bral taky...
Volanty z před face e46 jsou na výmenu ok, horší to je s po face ... Já hodně chtěl M3 3ramenný s velkým bagem (teď mám M 4ramenný) ale po tom, co jsem si zkusil M technik volant, který je menší a i tak mi přišel moc velký mě to přechází
Odpovědět