Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Hudba do e36 coupé
Za pojistkovou skříní a za baterkou jsou průchodky. Ta za baterkou se hledá tak blbě, že jsem ji u sebe vůbec nenašel, ale měla by tam být 

ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
kup si origo kabel ze 6válce a baterku můžeš nechat vepředu s tím, že si natáhneš jenom + kabel do kufru..i s očkem a do budoucna máš otevřené možnosti
-kabel má pod plastem, jak končí nosník spolujezdce, do zadního čela... závit, do kterého uzemňovací pol - kabelu pro baterku zašroubuješ
Když sundáš kastlík spolujezdce, vyšroubuješ kostku s řídícími jednotky. Na zdi najdeš gumovou průchodku, kudy do auta prostupuje např kabel pro abs čidlo předního pravého kola...průchodka vede rovnou pod baterku, když ji vyndáš tak máš z obou stran špičkový přístup.
Dále můžeš kabel táhnout pod kobercem, pod zadní sedačku...mezi zadní polstr a sedačku, za kobercem nahoře, téměř pod platem je opět průchodka v konstrukci...a jsi v kufru
-kabel má pod plastem, jak končí nosník spolujezdce, do zadního čela... závit, do kterého uzemňovací pol - kabelu pro baterku zašroubuješ
Když sundáš kastlík spolujezdce, vyšroubuješ kostku s řídícími jednotky. Na zdi najdeš gumovou průchodku, kudy do auta prostupuje např kabel pro abs čidlo předního pravého kola...průchodka vede rovnou pod baterku, když ji vyndáš tak máš z obou stran špičkový přístup.
Dále můžeš kabel táhnout pod kobercem, pod zadní sedačku...mezi zadní polstr a sedačku, za kobercem nahoře, téměř pod platem je opět průchodka v konstrukci...a jsi v kufru
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
na zadní tapec existuje dobrá finta. Vytáhni si zadní sedák, shoď opěrnou část dolu. Bočné vedení na vrchní straně (u pantu okna) jenom škubni směrem k sobě ve vrchních místech... vyhákne se vršek, pak ho tlač do pravé strany, jako od okna... vyhákne se ve spodní části, už zůstane plandat jenom na pantu...takhle vyháknuté vedení polož na složené sedačky. Pak už jen vytáhni gumu kolem dveří v místě kde je polstr a v těch místech polstr prsty podeber. Cukni, raději odtáhni do strany, ad vyskáčou zobáčky...cca 5-10cm směrem k druhému oknu...poté povol, aby se polstr povolil zpátky na zeď....pak už jenom zatáhni směrem dopředu a máš ho v ruce bez jakého koliv poškození (V zadní spodním rohu polstru je tuším kulatí cvok do kterého se to jenom zasouvá, takže neustálím rvaním polstru na okno spolujezdce této vodivé cvoky jenom utrháš)
Pak máš k mání (pod bočním vedením) jeden plastový cvok který drží koberec kufru...bočnici. Ten vyháčkuj a koberec máš více méně volní. Jak sundáš koberec, uvidíš díru na průchod kabelů do kufru..úplně to samé je i na druhé straně
Koberec...někomu postačí jenom sundat plastovou lištu u nástupové lišty. Proč né, ten koberec je dost tlustí na to, aby se tam ten macek schoval, ale když k tomu ještě vyšroubuješ sedačku, tak pod kobercem najdeš plastový tunel ve kterém jsou vedené kabely pod kobercem...
Pak máš k mání (pod bočním vedením) jeden plastový cvok který drží koberec kufru...bočnici. Ten vyháčkuj a koberec máš více méně volní. Jak sundáš koberec, uvidíš díru na průchod kabelů do kufru..úplně to samé je i na druhé straně
Koberec...někomu postačí jenom sundat plastovou lištu u nástupové lišty. Proč né, ten koberec je dost tlustí na to, aby se tam ten macek schoval, ale když k tomu ještě vyšroubuješ sedačku, tak pod kobercem najdeš plastový tunel ve kterém jsou vedené kabely pod kobercem...
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
Já mám ve svym autě origo repra z roku 96 a po zakoupení rádia pioneer DEH 1450UB za 1500Kč, to hraje naprosto výborně... Možná časem koupím akorát repro Pioneer třeba za 500 kus, protože ty membrány už budou k.o., jinak není potřeba nic moc řešit... akorát časem pokud budou peníze, tak koupim od kámoše zesilovač + basák za 1500,- má to myslim 200W a dodá to tomu basy dostačující...
Pokud to nemáš na machrování, ale na běžny posloucháni hudby při jízdě, tak to naprosto stačí a není potřeba do toho vrážet desetitisíce jak moji známí, kteří nasypali za hudbu do E36 např 40 tis. a jedinné kde to využijí, tak jednou za čtvrt roku na tuning sraze, jinak to mají stejně na minimálni hlasitost a tam rozdíl oproti origu skoro nepoznáš
Pokud to nemáš na machrování, ale na běžny posloucháni hudby při jízdě, tak to naprosto stačí a není potřeba do toho vrážet desetitisíce jak moji známí, kteří nasypali za hudbu do E36 např 40 tis. a jedinné kde to využijí, tak jednou za čtvrt roku na tuning sraze, jinak to mají stejně na minimálni hlasitost a tam rozdíl oproti origu skoro nepoznáš

-
fabledwarrior
- Člen Klubu
jo, to mi taky dělá... Když sedím v autě, tak můžu mít hlasitost na 60% a basy na max a hraje to čistě... ale jakmile vystoupím z auta ven a zavřu dveře, tak mi tam něco rezonuje a drnčí... nějaký plast nebo plech.. tak to bude asi podběh nebo blatník no... nevím jak to utlumit, možná zevnitř vzit blatník asfaltovym nástřikem?
Při koupi repro dejte pozor na citlivost udávanou v Db.Proto při výměně může nové repro hrát sladě proti origo ,mají malou citlivost.V ceně kolem 2000 si dost často můžete vybrat vysoký výkon nebo citlivost.Tuším dobrý na rádio je JBL,Hertz .Nevím jestli to tu můžu napsat když tak to upravím .Já si pro info podívám na Ahifi,tam u jednotlivých repro jsou komentáře a rady jestli je to vhodné na rádio nebo na/ díky malé citlivosti/ zesík.
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
Vtom ahifi mi radili s vyberem zvuku v pomeru cena/kvalita a prakticky na vsem jsme se shodli. A prave mi pan radil, abych to misto v predu pod nohama vyplnil tema odhlucnovacima platama, ze to prida dost na dynamice zvuku a melo by to vytlumit ty rezonance, tak to vyzkousim. Jinak mi radilu, ze za rozumnej peniz, kdyz chci dobrou kvalitu, tak doprdeu komponentni repro Powerbass S5-C za 2000 oba, dozadu koax. repro Powerbass S693 za stejnou cenu(nebo tak nejak)+MDF redukce primo na e36. A k tomu ten jejich vele znamej set subwooferu JBL a zesilovace Carpower. Pry to montovali kolegovi do e36 a pry to ma ve spojeni s dobrym radiem skvely zvuk na urovni za ty prachy.
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
Jojo redukce do zadního plata.. aby se tam v kidu vešly do origo děr ty 6x9 koaxiální repráky, A konkrétně sub se zesilovačem:
http://www.ahifi.cz/jbl-gt5-set-3-gt5-1 ... -1502.html
http://www.ahifi.cz/jbl-gt5-set-3-gt5-1 ... -1502.html
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
Jo sorry je to plast, konrkétně: http://www.ahifi.cz/plastovy-adapter-po ... 3-e36.html
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
Jo mě taky.. radil mi to mailem přímo ten nějakej prodejce nebo co já vím... já jsem mu právě napsal že tohle chci a že to chci do E36 kupé a jestli by mi to zhodnotil a on že jsem si vybral výborně, že sám tohle montoval do té kolegy E36tky a že to hrálo fakt bombově. A právě mi ktomu poradil ať si vytlumím jen ty předky a bude to prý super.