Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
kde seženu origo BMW barvu?
ja boural a musim nechat striknout predek auta i s kapotou. Barvu mam priplatkouvou
v BMW mi rekli ze uz se nedela 
Je to - 0490 Color :
= Lackierung in aqua-metallic, FE86-50AK/BASF,
incl. Sto-stangen (kompl.) und Au-enspiegel,
gem. B 8001.E - todle je ve vypisu vybavy
Co by jste me poradili? Ona je to docela zvlastni barva, na svetle do zelena a ve tme pod lampou skoro modra. Myslite ze by me ji vyrobce GLASURIT namychal? Nebo jak by jste to vyresili?

Je to - 0490 Color :
Co by jste me poradili? Ona je to docela zvlastni barva, na svetle do zelena a ve tme pod lampou skoro modra. Myslite ze by me ji vyrobce GLASURIT namychal? Nebo jak by jste to vyresili?
počítej s tím že když koupíš 0,5l barvy, tak ještě ti to zředí a budeš z toho mít skoro litr barvyEdyBoyS píše:a na kolik by vyšlo třeba 500ml té barvy 237 Granitsilber metalic?

1l metalízy stojí od cca 1000,- a víc + ředidlo a pak potřebuješ bezbarvý lak + ředidlo + tužidlo

zkus to najít tady http://www.automotivetouchup.com/paint-codes/bmw.htmFw190 píše:ja boural a musim nechat striknout predek auta i s kapotou. Barvu mam priplatkouvouv BMW mi rekli ze uz se nedela
Je to - 0490 Color :
Aqua znám, měl jsem kupé v týhle barvě. To je sonder lak, nicméně každá lepší prodejna laků má k dispozici "foťák" tim mu systém přesně řekne co namíchat aby vznikla tahle barva, ale se stejností odstínu bych moc nepočítal...Fw190 píše:ja boural a musim nechat striknout predek auta i s kapotou. Barvu mam priplatkouvouv BMW mi rekli ze uz se nedela
Je to - 0490 Color :

Jinak KOD barvy : FE86-50AK/BASF jak píšeš (BASF znamená Glasurit)
Na 1 litr Aqua metallic -> na černý podklad se lakuje
Base Amount Cumulative UNIT
352-91 173.7 173.7 g
M99/12 150.3 324.0 g
M99/10 55.0 378.9 g
A589 263.0 641.9 g
A929 111.7 753.6 g
A640 85.3 838.9 g
A974 61.2 900.1 g
A427 9.3 909.4 g
A352 4.2 913.6 g
Takže no problém namíchat barvu

Ne ne, já měl 318is s klikama bmw individual a interierem individual M3...hodně zajímavá kombinace kterou jsem v životě neviděl... 
viz. http://lameb0y.rajce.idnes.cz/e36_318IS_INDIVIDUAL/
nedávno jsem ho tu prodával na díly... bohužel koupil jsem ho v takovém stavu, že stálo asi 7let v kopřivách...
...zajimavé ovšem bylo, že na autě nebyl jediný puchýřek rzi... asi má individal nějakou lepší ochranu.
To lakování funguje tak
- podkladová vrstva je černá - černý plnič, případně nalakovat auto do černý barvy
- barva aquametal, která na tom podkladu vytvoří ten efekt který má
- vrchní bezbarvej lak, dnes už bych dal keramiku
V závislosti na podkladu se mění výsledný efekt té barvy. Na bílym podkladu nebo šedym to bude vypadat jinak, ale jestli to bmw opravdu lakujovalo na černo to netušim... Každopádně ten kdo ti bude tu barvu míchat, tak ti to řekne...
tobě bude stačit ten kod barvy 0490
Podle toho se dá normálně namíchat.

viz. http://lameb0y.rajce.idnes.cz/e36_318IS_INDIVIDUAL/
nedávno jsem ho tu prodával na díly... bohužel koupil jsem ho v takovém stavu, že stálo asi 7let v kopřivách...
...zajimavé ovšem bylo, že na autě nebyl jediný puchýřek rzi... asi má individal nějakou lepší ochranu.
To lakování funguje tak
- podkladová vrstva je černá - černý plnič, případně nalakovat auto do černý barvy
- barva aquametal, která na tom podkladu vytvoří ten efekt který má
- vrchní bezbarvej lak, dnes už bych dal keramiku
V závislosti na podkladu se mění výsledný efekt té barvy. Na bílym podkladu nebo šedym to bude vypadat jinak, ale jestli to bmw opravdu lakujovalo na černo to netušim... Každopádně ten kdo ti bude tu barvu míchat, tak ti to řekne...
tobě bude stačit ten kod barvy 0490
Podle toho se dá normálně namíchat.
ano nejspíš nejdříve černá a poté barva. Ja sem zjistil že barvy od glasuritu takhle BMW často aplikuje, napřiklad grafitová barva na M5 E39 kolech se taktéž dává až na černý podkladFw190 píše:dikes, no beztak je to ted moje kupepocitam ze jich zas tolik neni
2,5i Vanos , v sede kuzi?
a nechapu to ze na cerny podklad se lakuje - to jak myslis? Myslel jsem ze nastrikas barvu a pak lakujesNebo myslis Dat cernou a pak jde ta barva?
![]()
a diky za rady !!!!!!!!!!!!!
Já se ptal na 0,5l barvy jen abych věděl orientačně cenu.. vezmu asi 250ml... pistoli mám, i kompresor a ředidlo taky... akorát koupim to tužidlo a bezbarvý lak....paca píše:počítej s tím že když koupíš 0,5l barvy, tak ještě ti to zředí a budeš z toho mít skoro litr barvyEdyBoyS píše:a na kolik by vyšlo třeba 500ml té barvy 237 Granitsilber metalic?s tím už nastříkáš pomalu celé auto
![]()
1l metalízy stojí od cca 1000,- a víc + ředidlo a pak potřebuješ bezbarvý lak + ředidlo + tužidlo
ten bezbarvý lak mám koupit taky tekutej do pistole, nebo stačí sprej?
kde jsi sehnal ten výpis barvy?Fw190 píše:ja boural a musim nechat striknout predek auta i s kapotou. Barvu mam priplatkouvouv BMW mi rekli ze uz se nedela
Je to - 0490 Color :
Tohle většinou vyblije VIN dekoder u Sonderlaků aby se dala ta barva dobře domíchat....u obyč barev ti stačí ten kod barvy co je na nálepce u názvu barvy v mot. prostoruEdyBoyS píše:kde jsi sehnal ten výpis barvy?Fw190 píše:ja boural a musim nechat striknout predek auta i s kapotou. Barvu mam priplatkouvouv BMW mi rekli ze uz se nedela
Je to - 0490 Color :
Co chceš vlastně lakovat ? Bezbarvej ve spreji jedině hodně kvalitní jinak ti to na 90% zteče a nebo naopak tam toho bude málo a bude to pomerančový...EdyBoyS píše:Já se ptal na 0,5l barvy jen abych věděl orientačně cenu.. vezmu asi 250ml... pistoli mám, i kompresor a ředidlo taky... akorát koupim to tužidlo a bezbarvý lak....paca píše:počítej s tím že když koupíš 0,5l barvy, tak ještě ti to zředí a budeš z toho mít skoro litr barvyEdyBoyS píše:a na kolik by vyšlo třeba 500ml té barvy 237 Granitsilber metalic?s tím už nastříkáš pomalu celé auto
![]()
Ba naopak si myslim, že tahle metaíza stačí namíchat na 400ml do spreje. Ten metalickej efekt tomu dá až ten bezbarvej lak...takže se to docela dá, navíc ten granit ani nebude dělat moc fleky když bude na klasickym šedym plniči...
-
- Kontaktovat uživatele:
Bezbarvý sprej nahovno, jak bylo uvdeno výše, sprej s barvou docela také, ve 400ml spreje máš 100ml barvy zbytek je sajrajt, je to jen taková nouzovka, na maximálně masku, máš doma ředidlo ? ne nemášzavarenec píše:Co chceš vlastně lakovat ? Bezbarvej ve spreji jedině hodně kvalitní jinak ti to na 90% zteče a nebo naopak tam toho bude málo a bude to pomerančový...EdyBoyS píše:Já se ptal na 0,5l barvy jen abych věděl orientačně cenu.. vezmu asi 250ml... pistoli mám, i kompresor a ředidlo taky... akorát koupim to tužidlo a bezbarvý lak....paca píše: počítej s tím že když koupíš 0,5l barvy, tak ještě ti to zředí a budeš z toho mít skoro litr barvys tím už nastříkáš pomalu celé auto
![]()
Ba naopak si myslim, že tahle metaíza stačí namíchat na 400ml do spreje. Ten metalickej efekt tomu dá až ten bezbarvej lak...takže se to docela dá, navíc ten granit ani nebude dělat moc fleky když bude na klasickym šedym plniči...

Proto se ptám co chce stříkat... pokud drobnost nevidim důvod proč kupovat barvu po plechovák a řešit tužidla atp když to může vzít sprejem...
Já jsem dělal celou motorku namíchanou vlastní barvu ve spreji a nepoznal bys to...na těch malých dílech je to naprosto v pohodě...
No jinak ty sajrajty ve spreji to je jasný, jinak by to tam ztuhlo a nebo to vůbec nefungovalo...ale výsledná barva je ve finále stejná...
...bavim se o malých dílech a ne s tim stříkat půlku auta
Já jsem dělal celou motorku namíchanou vlastní barvu ve spreji a nepoznal bys to...na těch malých dílech je to naprosto v pohodě...
No jinak ty sajrajty ve spreji to je jasný, jinak by to tam ztuhlo a nebo to vůbec nefungovalo...ale výsledná barva je ve finále stejná...
...bavim se o malých dílech a ne s tim stříkat půlku auta
- paveld
- Kontaktovat uživatele:
V Praze na Radlický v prodejně s barvama maji bezbavý sprej, co by se měl téměř vyrovnat normálnímu laku s tužidlem, aspoň podle jejich slov. V létě jsem s nim pár drobností stříkal a vypadalo to a dělalo se mi s tim fakt dobře a nikde to nestékalo. Můžu příp. zjistit co to přesně je pokud ho tu ještě mám.
těma dnešníma sprejema se dá zbombit už vesměs všechno a pokud se neodflákne příprava tak nikdo nepozná jestli to dělal strejda lakýrník v boxu, nebo franta ve stodole sprejem
zaplať pandu za ne-metalickej lak 
jinak, když si necháš namáchat 250ml barvy, ten kdo ti to míchá by ti měl přidat ředidlo + tužidlo v 2 dalších lahvičkách přesně v poměru. Ono sice to není žádná věda, ale posrat se to dá taky když si to budeš podle oka míchat sám

jinak, když si necháš namáchat 250ml barvy, ten kdo ti to míchá by ti měl přidat ředidlo + tužidlo v 2 dalších lahvičkách přesně v poměru. Ono sice to není žádná věda, ale posrat se to dá taky když si to budeš podle oka míchat sám