Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
kde seženu origo BMW barvu?
Kde seženu lahvičku s barvou, případně sprej s barvou na moje BMW E36 Coupe??
Mám ho v barvě "237 Granitsilber metalic" ale co jsem našel, tak akorát na ebay, přímo namíchanou lahvičku, nebo sprej s barvou, která odpovídá tomu odstínu... ale v ČR se to asi sehnat nedá?
sháněli jste někdo origo BMW barvu na svoje auto?
Mám ho v barvě "237 Granitsilber metalic" ale co jsem našel, tak akorát na ebay, přímo namíchanou lahvičku, nebo sprej s barvou, která odpovídá tomu odstínu... ale v ČR se to asi sehnat nedá?
sháněli jste někdo origo BMW barvu na svoje auto?
-
-
-
DWXak píše:dneska už míchají barvy snad všudeřekneš jím kód barvy a oni to namíchaj podle toho co maj v kompu za "recept"... popř podle víčka nádrže, ale to obvykle není na počkání
to sice ano, ale hodně záleží na kuchaři.
Většina těch lidí je totálně barvoslepejch, jestli je to z těch ředidel co čuchaj celej den nevím, ale podle víčka ti to tady u nás nenamíchá nikdo, všichni chtěj kód barvy a pak se trefjej nebo taky netrefjej.
Pokud to chceš podle víčka dostaneš vzorník a hledej.
Nevím, jak to s těma lomítkama je. Já osobně mám Schwarz II - 668/9 a moje namíchaná 668 vypadá stejně, nebo okem těžko rozeznatelně
A k tý barvosleposti, podle víčka se barva míchá z nějakého přístroje, kterej z toho víčka záhadným způsobem vyzjistí o jakou jde barvu, nebo klasicky porovnáváním se vzorníkama. A barva jako taková se míchá podle receptu, jak jsem psal
kterej mu přesně ukazuje, kolik ml jaký přísady tam má dát. Takže posrat se to dá jen tak, že vezme špatnou plechovku s ingrediencema

A k tý barvosleposti, podle víčka se barva míchá z nějakého přístroje, kterej z toho víčka záhadným způsobem vyzjistí o jakou jde barvu, nebo klasicky porovnáváním se vzorníkama. A barva jako taková se míchá podle receptu, jak jsem psal

Však BMW si tu barvu nedělá samo
Barvu pro tovární výrobu dodává GLASURIT.
Pokud si necháš namíchat přesný odstín podle "foťáku" někde, kde míchají glasurit. Tak máš ORIGO bmw barvu
Kdokoliv namíchá odstín i přes vzorek laku může se stát, že odstín nebude úplně přesný. O tomhle už taky rozhoduje výrobce té barvy, kde to mícháš. Např. totálně stejná barva dle kodu namíchaná od Standoxu bude mít maličko jiný odstín než Glasurit...
Pokud si koupíš "origo" barvu v BMW ve fešné lahvičce s logem bmw a nápisem Original parts atp, tak je to stejnak Glasurit s etiketou bmw s přirážkou 300%

Pokud si necháš namíchat přesný odstín podle "foťáku" někde, kde míchají glasurit. Tak máš ORIGO bmw barvu

Kdokoliv namíchá odstín i přes vzorek laku může se stát, že odstín nebude úplně přesný. O tomhle už taky rozhoduje výrobce té barvy, kde to mícháš. Např. totálně stejná barva dle kodu namíchaná od Standoxu bude mít maličko jiný odstín než Glasurit...
Pokud si koupíš "origo" barvu v BMW ve fešné lahvičce s logem bmw a nápisem Original parts atp, tak je to stejnak Glasurit s etiketou bmw s přirážkou 300%