Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E-36 diagnostika

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
johnyfly1

#81 Příspěvek od johnyfly1 »

golfi ake plc mate vpraci? my mame allenov, aj zopar siemensov a redukcia usb ide paradne :)

ale spat k tej diagnostike...pokial chcete diagnostikoat auta pod rok 98 treba na to ads interface a notebook s com portom, resp PCMCIA kartu alebo dokovaciu stanicu s com portom ale ta je drahsia ako cely notebook :D
ziadne ide redukcie a express karty nefunguju aj s FTDI cipom..
s redukciami pojde ta "diagnostika" len v mode obd kde zdiagnostikujete auta od 98 roku a mozno par stastlivcou pod rok 98 :roll:
a ked predsa budete chciet diagnostikovat tieto auta na diagnostiku motoru mozete zabudnut pojde vam tak airbag, abs, central a to je asi tak vsetko :roll:
Lucifer

#82 Příspěvek od Lucifer »

Kupte si raději za 1500 ten interface co jsem posílal odkaz a k tomu nějakej starší notebook se dá taky sehnat rozuměji, nevím co se Vám nelíbí na těch cenách dřív ty diagnostiky stávaly i 10ti násobek dnešní ceny. Koupit diagnostiku na auta 90-07 za 3000 mi přijde ještě dost dobrá cenovka.
paveld
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od paveld »

Asi to tak udělám, narazil jsem na poměrně levný starý IBM notebooky s COM portem, tak jak nad tim přemejšlym, nemá to smysl jinak řešit.
Lucifer

#84 Příspěvek od Lucifer »

Je to nejlepší řešení NTB jsem si taky sehnal teď budu objednávat ten intefrace. Funguje pak diagnostika na celý auto ne jen na něco.

Jsou lidi co zdiagnostikovali i jednotku motoru přes inpu a USB kablík ale slyšel jsem zatím o jednom.
Mesa
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od Mesa »

Trochu obnovim tema. Koupil jsem si K-line kabel s redukci na 20pin. Mam M52B28, 6/98 a pin 15 mam zapojen. S kabelem pres USB se dostanu jen do ECU, do jinych modulu ne (zkousel jsem pouze pres INPU). Je tohle normalni? Myslel jsem, ze se dostanu jeste do jinych modulu, alespon do budiku, ale bohuzel vzdy dostavam chybu: IFH-0006: COMMAND NOT ACCEPTED. Neporadil by nekdo prosim?

Jinak pro ty, co hledaji ADS interface tak namet tady:
http://openlabs.co/projects/Tiny-ADS-Interface

Uz jsem objednal (postavit se to ani nevyplati), tak pak napisu zkusenost.
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Mesa píše:.... dostavam chybu: IFH-0006: COMMAND NOT ACCEPTED. Neporadil by nekdo prosim?
Ve složce C:\Ediabas\Doku najdeš soubor FAQ.pdf. Tady si vyhledej oddíl EDIABAS Fehler 16: IFH-0006: COMMAND NOT ACCEPTED a projdi si svoje nastavení. Pokud na nic nepřijdeš, pošli mi soubory Ediabas.INI a OBD.INI, kouknu na to. Potom se podívej na obrázek níže a zkontroluj propojení kontaktů 15, 17 a 20 dohromady.

Obrázek
Mesa
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od Mesa »

Jo, tu chybovou hlasku jsem prochazel a vim, ze to nerikalo nejak nic. Kouknu vecer a poslu ty soubory. Muzes ten obrazek nekam uploadnout, toho zapojeni? Bohuzel se mi to nezobrazuje. Dik.
Odpovědět